Ik wil verhuizen. Hoe doe ik het juiste bod?

Er staan steeds minder huizen te koop. De woningmarkt staat op zijn kop. Overbieden? Vaker wel dan niet. Je wilt niet te veel betalen. Maar als dit je droomwoning is, wil je niet dat iemand anders ermee vandoor gaat. Hoe pak je dit aan? Wij hebben een paar handige tips voor je!

Vragen?

We helpen graag.
Vrieling Nl Ronald

Tip 1: weet wat je kunt betalen

Sta je op het punt om te bieden na een bezichtiging? Bedenk dat je vaak maar een paar dagen hebt om je bod uit te brengen. Wacht dus niet met uitzoeken wat je kunt uitgeven. Regel dit van tevoren. Hoe? Plan een oriƫnterend hypotheekgesprek en laat, als je een woning hebt, een waardebepaling doen. Deze diensten zijn bij ons gratis. Zo zit je nergens aan vast.

Tip 2: blijf op de hoogte van nieuw aanbod

Een woning zo gewild dat iedereen een kijkje wil nemen? Als je te laat bent, mis je misschien een bezichtiging. Zorg dat je direct op de hoogte bent. Houd Funda in de gaten. Volg ook lokale makelaars op social media. Vaak kondigen zij nieuwe huizen aan voordat deze op Funda verschijnen. En bij ons? Geef je woonwensen door via de Matchmaker en krijg voorrang met een mail over nieuw aanbod dat matcht met jouw wensen.

Tip 3: schakel een aankoopmakelaar in

Heb jij jouw droomwoning gevonden? Neem een aankoopmakelaar mee. Terwijl jij misschien valt voor de prachtige badkamer, let de makelaar op andere essentiƫle zaken zoals onderhoud en toekomstige kosten. Hij adviseert over je bod, de strategie en doet het bieden voor jou. Zo vergroot je de kans dat jouw bod wordt geaccepteerd. Via ons betaal je de aankoopmakelaar alleen als de koop doorgaat (no cure, no pay).

Meer weten over de inzet van een aankoopmakelaar?

Vul het formulier hieronder in en wij helpen je verder.