Ik wil verhuizen, hoe doe ik het juiste bod?

Er staan steeds minder woningen te koop en dat zorgt voor gekte op de woningmarkt. Overbieden is eerder regel dan uitzondering. Teveel bieden wil je natuurlijk niet. Maar als je écht verliefd bent op een woning, wil je ook niet overboden worden. Hoe pak je dit aan? Wij hebben een aantal tips voor je.

Vragen?

We helpen graag.
Vrieling Nl Ronald

Tip 1: weet wat je kunt betalen

Heb je een bezichtiging van een huis gehad en wil je bieden? Houd er dan rekening mee dat er tussen de tijd dat jij de woning hebt bekeken en het uitbrengen van een bod, vaak maar een korte tijd zit (een paar dagen tot een week is vrij gebruikelijk). Dan heb je misschien geen tijd meer om uit te zoeken wat je precies te besteden hebt. Zorg er dus voor dat je voor die tijd al weet wat je kunt betalen. Dit doe je door een oriënterend hypotheekgesprek te plannen en - als je nu al een koopwoning hebt - een waardebepaling te laten doen. En beide diensten zijn bij Vrieling gratis, dus je zit nergens aan vast.

Tip 2: zorg dat je direct op de hoogte bent van het nieuwste woningaanbod

Soms is een huis zo populair, dat er heel veel mensen een bezichtiging willen. Kom je er pas later achter dat een woning in de verkoop is gekomen? Dan kan het zijn dat er geen ruimte meer is voor een bezichtiging. Zorg er dus voor dat je direct op de hoogte bent. Uiteraard kun je Funda in de gaten houden. Maar ook voordat een huis op Funda komt laat de makelaar vaak al weten een huis te verkopen. Volg in ieder geval de makelaars in je omgeving op social media! Bovendien bieden we bij Vrieling de Matchmaker. Laat je woonwensen bij ons achter en wij sturen je - voor we een woning op Funda zetten - een mail met het woningaanbod dat voldoet aan jouw wensen. 

Tip 3: schakel een aankoopmakelaar in

Heb jij een huis gevonden waar je serieus in geïnteresseerd bent? Dan kun je een aankoopmakelaar meenemen tijdens de bezichtiging. Waar jij als geïnteresseerde al snel ‘verliefd’ wordt op die mooie badkamer of keuken, kijkt de aankoopmakelaar op een heel andere manier naar de woning. Achterstallig onderhoud of kosten die je op korte termijn kunt verwachten als eigenaar worden snel duidelijk. En als je wilt bieden op een woning, geeft de aankoopmakelaar je advies over het bedrag, de biedingsstrategie én brengt het bod voor je uit. Zo is de kans dat je bod wordt geaccepteerd alweer een stuk groter. En schakel je een aankoopmakelaar via Vrieling in? Dan betaal je alleen als je daadwerkelijk een huis hebt gekocht via bemiddeling van de aankoopmakelaar (no cure, no pay).

Meer weten over aankoopmakelaar?

Vul het formulier hieronder in en wij beantwoorden je vraag snel.