Uw woning verkopen bij Vrieling


U wilt uw huis verkopen? Daar komt heel wat bij kijken. Bij Vrieling helpen wij u bij het bepalen van een goede vraagprijs, de presentatie van uw woning en de coördinatie van de bezichtigingen. Bij een bieding gaan we de onderhandelingen aan en bij de verkoop zorgen wij dat het contractueel goed is vastgelegd. Verkoopt u uw woning, dan stellen wij gratis de "Vrieling verhuisbus" beschikbaar. Kortom, wij nemen zoveel mogelijk werk bij u uit handen en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Een huis verkopen bij Vrieling doen we samen in zeven stappen.

Stap 1: Vraagprijs bepalen

Een goede vraagprijs voor uw huis is belangrijk. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt uw Vrieling makelaar bij u thuis om de woning te inspecteren. Hij of zij let dan onder andere op de ligging, de grootte en staat van uw woning. Ook krijgt u meer informatie over het energielabel. Op basis van al deze informatie bepalen we samen een realistische verkoopprijs.

Stap 2: Het publiciteitsplan opstellen

Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Afhankelijk van uw wensen en budget stellen we een uitgekiend publiciteitsplan op. Denk aan een vermelding op Funda, sociale media en in de krant. Uw huis wordt bovendien aangemeld in de NVM-database. Hierdoor worden automatisch alle NVM-Makelaars op de hoogte gesteld van uw aanbod.

De presentatie van uw woning wordt gemaakt door een professionele woningfotograaf zodat we uw woning extra goed kunnen presenteren. Voor een optimale presentatie werken wij met hoogtefoto's, 360 graden foto's en een woning video.

Stap 3: Uw huis verkoopgereed maken

Zorg dat uw woning er netjes bij staat. Uw Vrieling makelaar geeft u tips om uw woning goed uit de verf te laten komen. Potentiële kopers moeten het gevoel hebben dat het prettig wonen is. Verhelp kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat de tuin er uitnodigend uitziet.

Stap 4: De bezichtiging

Uw Vrieling makelaar coördineert en begeleidt de bezichtigingen. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stelt uw makelaar een tijdstip vast. Dit kan ook ’s avonds of op zaterdag.

Zelf hoeft u niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Het is zelfs beter van niet. Kijkers stellen namelijk vaak meer vragen als u er niet bij bent. Bovendien durven ze meer te zeggen en brengen ze eventuele onduidelijkheden gemakkelijker naar voren.

De bezichtiging biedt uw makelaar een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-koper geïnteresseerd is in juist uw woning en waar aanvullende vragen liggen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij onderhandelingen. Wij brengen na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat.

Stap 5: De onderhandelingen

Voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op uw Vrieling makelaar. Door ervaring weet uw makelaar niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Als er meerdere bieders zijn, bedenken we samen met u de beste biedingstactiek.

Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopovereenkomst worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen, geen huisvestingsvergunning kan krijgen of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is.

Naast deze voorwaarden maken we met de koper ook afspraken over de datum van levering en de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of verlichting.

Stap 6: De ondertekening van de koopakte

Als u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, stellen we de koopovereenkomst op. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Lees de akte zorgvuldig door en zet pas uw handtekening als alles volgens u juist is weergegeven. Wij informeren u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.

Stap 7: Naar de notaris

De ondertekende koopakte en alle relevante stukken gaan samen met een kopie van uw rijbewijs of identiteitsbewijs naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening.

Wij controleren altijd samen met u of de gegevens kloppen. Houd er rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Soms vraagt de koper om eerder het huis in te mogen of alvast te kunnen schilderen.

Op de dag van de officiële sleuteloverdracht gaat u met uw Vrieling makelaar naar de notaris. U bent officieel geen eigenaar meer van uw huis als u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en de notaris de akte inschrijft bij het Kadaster.

Op het tijdstip dat daarvoor is vastgesteld in de leveringsakte, betaalt de koper de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de zaken die u achterlaat (zoals gordijnen, vloerbedekking en verlichting). De notaris zorgt voor de afrekening van de zakelijke lasten zoals de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten.

Daarnaast regelt hij de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op uw huis en de betaling van de rekening aan Vrieling. Het saldo dat overblijft, maakt de notaris over op uw rekening. U ontvangt dit nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster. Dit is meestal één werkdag na de levering.

Uw woning verkopen via Vrieling?

Laat het ons weten en we helpen u verder.