Nieuws

21-12-2017

Is uw bedrijfspand of inventaris tegen een vaste waarde getaxeerd?

Veel bedrijfspanden en inventarissen hebben een te laag verzekerd bedrag en zijn onderverzekerd. U krijgt dan als ondernemer te weinig uitgekeerd om de schade te herstellen. Een vast taxatierapport is enorm belangrijk om problemen achteraf te voorkomen.  

Het schrikbeeld van een uitgebrand pand is terecht want jaarlijks worden veel bedrijfspanden, inventarissen en machines verwoest door brand die op lange termijn vaak leiden tot een faillissement. Brand is een heel reëel gevaar voor de continuïteit van uw onderneming.

De helft van de MKB-bedrijven die getroffen wordt door een ingrijpende brandschade gaat binnen twee jaar failliet.

(Onderzoek 2015, onderzoeksbureau GFK)

Veel bedrijfspanden en inventarissen hebben een te laag verzekerd bedrag en zijn onderverzekerd. U als ondernemer krijgt dan te weinig uitgekeerd om het pand te herstellen en de inventaris opnieuw aan te schaffen. Het kan ook zo zijn dat de inventaris voor een deel op basis van de dagwaarde wordt uitgekeerd, terwijl dit nieuw moet worden aangeschaft. Vaak blijkt pas achteraf, als het te laat is dat u niet goed verzekerd was. Het is daarom belangrijk om de herbouwwaarde van uw bedrijfspand en de nieuwwaarde van uw inventaris te laten taxeren en vast te laten leggen in een taxatierapport.