Belangrijke wijzigingen: WAM-plicht uitgebreid!

Let op, vanaf 23 december 2023 is de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) gewijzigd.

Dit heeft gevolgen voor eigenaren van motorvoertuigen, zelfs als ze niet op de openbare weg rijden. Dit betekent dat het ook wettelijk verplicht is om voor (bijna) alle gemotoriseerde transportmiddelen, zoals heftrucks en elektrische palletwagens, een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Wat is de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM)?

De WAM verplicht eigenaren van motorvoertuigen zich te verzekeren voor aansprakelijkheid. Het zorgt ervoor dat als uw voertuig schade veroorzaakt bij anderen, deze schade kan worden vergoed. Voor bepaalde voertuigen leek deze wet nog niet van toepassing, daarom is de wet aangepast. Het maakt hierin niet uit waar het voertuig zich bevindt of hoe het wordt gebruikt- of het nu stilstaat, in beweging is, binnen in een bedrijfsgebouw is of op eigen terrein wordt gebruikt.

Hoe te voldoen aan de verzekeringsplicht?

Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) biedt geen dekking voor schade door motorrijtuigen. Heeft u nog motorvoertuigen zonder WAM-verzekering, neem dan contact met ons op voor de juiste verzekeringsoplossing. Wij vinden de juiste en betaalbare polissen voor al uw motorrijtuigen en geven advies over aanvullende dekkingen zoals schade aan het voertuig zelf of diefstal.

Heeft u vragen of advies nodig? Neem contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 0523 – 28 27 26 of mail naar mail@vrieling.nl.