Hoera wij zijn jarig! Vrieling viert 75-jarig jubileum

In 75 jaar gegroeid naar een totaal financieel dienstverlener voor de particuliere en zakelijke markt

Donderdag 9 mei 2024 bestaan wij 75 jaar. Een bijzondere mijlpaal! In al die jaren zijn wij als familiebedrijf, met de derde generatie aan het roer, uitgegroeid tot een grote, zelfstandige speler met ruim 275 werknemers. Werkzaam vanaf 4 locaties in Dedemsvaart, Hardenberg en Zwolle en actief in drie verschillende marktdomeinen: particulier, zakelijk en specials. Wij bieden onze particuliere en zakelijke klanten in iedere levensfase rust, continuïteit en zekerheid op het gebied van financieel advies. Goed geregeld met Vrieling.

Klaar voor de toekomst

Met een aangescherpte missie en visie, een vernieuwd logo en met nieuwe, frisse energie zijn we meer dan ooit klaar voor de toekomst. Het 75-jarig jubileum is dan ook het moment om te vieren, terug te blikken én vooruit te kijken.

De keuze voor een stabiele en vooral autonome groei is in al die jaren succesvol gebleken. We focusten niet alleen op verdieping, maar juist ook op verbreding van de dienstverlening aan de klant. De ondernemersgeest van de eerste generatie Vrieling, samen met de persoonlijke aandacht voor mensen vormt in 2024 nog steeds de basis van ons bedrijf. Jasper Vrieling, derde generatie Vrieling en commercieel directeur: “Wat ik de mooiste ontwikkeling vind in deze 75 jaar is toch de cultuur, die is altijd overeind gebleven. Dat wat mijn opa en oma startten, overgenomen door mijn oom en vader, zie ik nu nog steeds dagelijks terug: samen met elkaar de schouders eronder en gaan voor het beste voor onze klant. De oprechte betrokkenheid bij onze klanten en het steeds blijven doorontwikkelen, dat is echt prachtig om te zien”.

We zijn ons ervan bewust dat dit alles niet was gelukt zonder het trouwe klantenbestand, alle enthousiaste en vakinhoudelijke werknemers, de ondernemende regio en de mooie samenwerkingen met overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties en willen hen daarvoor dan ook oprecht bedanken.

Vrieling trakteert!

Dit jubileumjaar iedere maand € 750 voor bijzonder initiatief

Naast de hiervoor genoemde bijzondere samenwerkingen staat Vrieling in al die jaren ook bekend als trouwe sponsor bij allerlei lokale en regionale maatschappelijke, culturele en sportieve organisaties. Dit jubileumjaar pakken wij extra groots uit. Want, wie jarig is trakteert! Om iets terug te doen voor mens en maatschappij maakt een maatschappelijke organisatie of vereniging uit de regio in dit bijzondere jubileumjaar iedere maand eenmalig kans op € 750 voor hun initiatief. Een deskundige jury, bestaande uit Maarten Offinga (burgemeester gemeente Hardenberg), Karin Prins (ondernemer in Hardenberg), Eric Linde (notaris), Rob Zuidema (voorzitter Economic Board Regio Zwolle) en Jasper Vrieling (commercieel directeur Vrieling) nemen deel in de speciaal hiervoor opgerichte commissie en beoordelen de inzendingen. Alle spelregels voor deze speciale actie zijn te vinden op www.vrieling.nl/goededoelen.

Blijven ontzorgen en meedenken met de klant

Een extra feestelijk jaar dus, maar ondertussen blijven we ons natuurlijk dagelijks inzetten in het bieden van oplossingen voor het voorkomen en verkleinen van financiële risico’s en het verhelpen van de gevolgen. Met diensten als verzekeringen, financieel en hypotheekadvies, makelaardij en bankzaken adviseren wij particuliere klanten in de breedte. Als onafhankelijk adviseur op het gebied van risico-advies, pensioen, arbodienstverlening en duurzame inzetbaarheid van personeel staan wij naast onze zakelijke klant. Preventie en duurzaamheid staan hierbij centraal. Daarnaast zijn we specialist in camper- en caravanverzekeringen, expertise en taxaties daarvan én in oldtimerverzekeringen.

Door toekomstbestendig te ondernemen, te investeren in de ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers en in het digitaal fundament, presenteren we ons als een persoonlijk en digitaal familiebedrijf dat verbonden is met mens en maatschappij. De medewerkers zijn samenwerkers die regie hebben op hun eigen ontwikkeling en met elkaar structureel een buitengewone klantbeleving bieden. Als financieel dienstverlener denken we met onze klanten mee en ontzorgen hen.

Hoe het begon. Historie Vrieling: van 1949 tot 2024

In 1949 startten Jasper en Jeltje Vrieling, ouders van de broers Wim en Gerrit Jan Vrieling, met Vrieling Assurantiën. Bijna twintig jaar nadat zijn ouders begonnen met het verkopen van verzekeringen, stapte Wim in 1968 in het bedrijf. Naast zijn verzekeringsdiploma, haalde hij ook zijn makelaarspapieren en zette de makelaarstak op. In 1978 besloot Gerrit Jan om officieel het bedrijf te versterken. Wim hield zich bezig met makelaardij en Gerrit Jan met verzekeren. In de jaren daarna groeide Vrieling beheerst door en werden ook de eerste medewerkers aangenomen. In 1995 breidt het bedrijf uit naar vier zelfstandige bedrijfsonderdelen: verzekeringen, makelaardij, hypotheken en pensioenen.

“De oprechte betrokkenheid bij onze klanten en het steeds blijven doorontwikkelen, dat is echt prachtig om te zien.”

Jasper Vrieling

Na ruim 50 en 40 jaar actief te zijn geweest voor het familiebedrijf zetten Wim en Gerrit Jan in 2021 een stap terug in de dagelijkse uitvoering, maar zijn zij vandaag de dag nog altijd via de Raad van Commissarissen nauw betrokken bij het bedrijf. Derde generatie Jasper Vrieling, staat nu aan het roer als commercieel directeur. Samen met Serge Evers (algemeen directeur), Fernando Buitenhuis (directeur volmachtbedrijf), Jacquelien Geuzinge (directeur particuliere en zakelijke markt) en Camiel Slot (directeur specials) vormt dit vijftal het directieteam. En nu, 75 jaar na oprichting, bestaat Vrieling uit ruim 275 collega’s die samen actief zijn in drie verschillende marktdomeinen en 10 verschillende bedrijfsonderdelen. Een bedrijf om trots op te zijn en waar ook in de toekomst aan gebouwd blijft worden. Hier lees je meer over de historie van Vrieling.