Nieuws

25-07-2017

Uw bedrijf goed verzekerd tegen Cybercrime?   

Afgelopen jaar waren er ruim vijfduizend meldingen van cybercrime in Nederland. Niet alleen grote organisaties waren doelwit, ook kleinere bedrijven liggen onder vuur.

Wereldwijd zijn er afgelopen jaar al verschillende virusaanvallen geweest. Onlangs zijn er nog vele bedrijven getroffen door een virusaanval. Extra alertheid hiervoor is daarom van groot belang! Informatie is het nieuwe goud: persoonsgegevens zijn lucratieve handel. Een risico is dat hackers uw bedrijf platleggen en dan losgeld gaan vragen: uw gegevens worden dan gegijzeld. De meeste grote bedrijven zijn druk bezig zich te wapenen tegen dit soort aanvallen. Kleinere bedrijven zijn vaak niet bekend met de risico’s. Dit maakt ze een interessante doelgroep voor datadieven.

Met een CyberRisk verzekering krijgt u hulp bij het ongedaan maken van een bedrijfsgijzeling – met of zonder losgeld – én worden de kosten gedekt die u bijvoorbeeld maakt om klanten te informeren. Ook is bedrijfsstilstand verzekerd. Net als de boetes van de overheid, die u kunt krijgen als blijkt dat u met oog op data nalatig bent geweest. Die boete kan flink oplopen: tot maximaal 10% van de jaaromzet. Met een goede CyberRisk verzekering wordt dat allemaal keurig afgehandeld. Bij Vrieling bieden we een CyberRisk verzekering aan. Dit is geen wapen tegen cybercrime, maar we kunnen er wél voor zorgen dat het financiële risico wordt beperkt.

Heeft u meer weten van onze Cyberrisk verzekering neemt u dan contact op met onze Cyberrisk specialist Marcel Tijhaar, T 0523 28 27 26.