Nieuws

23-09-2013

Pensioen bij oude dag, arbeidsongeschiktheid en overlijden

Er is tegenwoordig veel te doen om pensioenen. De pensioengerechtigde leeftijd gaat omhoog, in de pers verschijnen met regelmaat alarmerende berichten dat pensioenfondsen niet aan de dekkingsgraad voldoen, mensen worden bang gemaakt en vragen zich af of ze in de toekomst überhaupt nog wel pensioen zullen krijgen.

Het is ook niet gemakkelijk door de bomen het bos te blijven zien. Voor welk soort pensioen moet u als ZZP’er kiezen, welke financiële regeling past het best bij u en uw onderneming, en met welke verzekeraar kunt u het beste in zee gaan? Daar helpt uw Vrieling adviseur u graag mee.

Pensioen voor uw oude dag

Als ZZP’er moet u zelf zorg dragen voor pensioenopbouw. Het is verstandig om hiervoor vroegtijdig een plan van aanpak op te stellen. Eerst dient uw pensioendoel helder te worden vastgesteld. Hoeveel geld heeft u daar op de pensioendatum voor nodig en, ook heel belangrijk, hoeveel risico kunt en wilt u daarbij lopen? Durft u uw pensioenopbouw geheel afhankelijk te maken van het financiële resultaat van uw bedrijf, of toch liever niet? Welke geldmiddelen kunt en wilt u nú vrijmaken voor de opbouw van uw pensioen, en welke pas in een later stadium? Samen met u stellen we een onderbouwd plan op om uw pensioendoel te realiseren. Een plan dat past bij u én uw bedrijf.

Pensioen bij arbeidsongeschiktheid

Stel, u raakt morgen volledig arbeidsongeschikt. Houdt u dan nog voldoende inkomen over om uzelf en eventueel uw gezin te onderhouden? De financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid kunnen namelijk groot zijn. Niet alleen voor uzelf en uw gezin, maar ook voor uw onderneming. En bouwt u nog wel voldoende oudedagspensioen op als u arbeidsongeschikt bent? Een financieel tekort vangt u op met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Pensioen voor uw nabestaanden

Kunnen uw nabestaanden zonder financiële zorgen voort als u vroegtijdig komt te overlijden? En wat gebeurt er dan met uw bedrijf en de lopende projecten? Heeft u een opvolger? Of moet het bedrijf verkocht worden? Als u wilt dat uw gezin en uw onderneming financieel zonder zorgen achterblijven, dan moet u nu iets regelen.

Geïnteresseerd? 

Neem eens contact op met uw adviseur om de mogelijkheden te bespreken. Bel 0523 – 28 27 26 of kom langs op één van onze kantoren in Dedemsvaart en Hardenberg.