Nieuws

19-07-2017

Ook het MKB is aantrekkelijk voor cybercriminelen

Vorig jaar waren er in Nederland ruim 5.000 meldingen van cybercrime. En niet alleen grote organisaties waren doelwit, ook kleinere bedrijven komen onder vuur te liggen.

‘Een CyberRisk verzekering is geen wapen tegen cybercrime,’ zegt Marcel Tijhaar, verzekeringsadviseur bij Vrieling. ‘Wél kunnen we ervoor zorgen dat het financiële risico beperkt wordt. In principe is elke organisatie vatbaar voor cybercrime. Ik bedoel, alleen al op een mobiele telefoon staan gegevens, die iemand kan hacken. Informatie is het nieuwe goud: persoonsgegevens zijn lucratieve handel. Een ander risico is, dat hackers uw bedrijf platleggen, en dan losgeld gaan vragen: gegevens worden op deze manier gegijzeld. De meeste grote bedrijven zijn druk bezig zich te wapenen tegen dat soort aanvallen. Kleinere bedrijven zijn vaak nog niet bekend met de risico’s. Voor datadieven is dit daarom een interessante doelgroep.

‘Hoe groot of klein een bedrijf ook is, als iemand willens en wetens de zaak platlegt, is er geen klein, maar een groot probleem. Wij proberen bedrijven bewustwording bij te brengen. Want het is natuurlijk niet leuk als uw personeel elkaar werkeloos aan zit te kijken, omdat het bedrijf voor de buitenwereld ineens niet meer bereikbaar is… Bovendien doet dit uw reputatie geen goed. Met een CyberRisk verzekering krijgt u hulp bij het ongedaan maken van een bedrijfsgijzeling - met of zonder losgeld - én worden de kosten gedekt die u bijvoorbeeld moet maken om klanten te informeren, en een PR-strategie op te zetten om de schade te beperken. Ook is bedrijfsstilstand verzekerd.

Wilt u meer weten over de CyberRisk verzekering en/of een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel dan naar (0523) 28 27 26 of mail naar mail@vrieling.nl