Nieuws

11-09-2012

Zilvervloot Sparen terug bij RegioBank

 Zilvervloot Sparen is per 6 september terug bij RegioBank. Bij dit jeugdspaarproduct ontvangen spaarders naast de jaarlijkse rente een premie van maximaal 10%. Zilvervloot Sparen was vanaf 1958 enorm populair tot de overheid in 1992 de regeling stopte. Het populaire spaarproduct is nu weer verkrijgbaar bij Vrieling Adviesgroep, Zelfstandig Adviseur van RegioBank.

RegioBank loopt met de introductie vooruit op het wetsvoorstel Jeugdsparen dat CDA en ChristenUnie in juni van dit jaar indienden. Doel is om het sparen onder jongeren weer te bevorderen op vergelijkbare wijze als de oude Zilvervloot. RegioBank wil zo haar steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de spaarzin bij jongeren.

Vanaf de geboorte tot het bereiken van de leeftijd van 18 jaar kan geld worden ingelegd op Zilvervloot Sparen. De rekening moet wel uiterlijk in het 15de levensjaar worden geopend. De maximale inleg bedraagt € 600,- (dat is € 50,- per maand), bij een rentevergoeding van momenteel 2,4% (peildatum: 6 september 2012). Per volledig spaarjaar ontvangen spaarders een premie van 1% over de inleg, met een maximum van 10%. Spaarders die dus 18 jaar lang € 600,- per jaar sparen, strijken meer dan duizend euro aan premie (€ 1.080,-) op, bovenop de al aantrekkelijke jaarlijkse rentevergoeding.

Meer informatie over Zilvervloot Sparen? Kom eens langs bij onze vestiging te Dedemsvaart, of bezoek de website van de RegioBank.