Nieuws

11-01-2017

Rentemiddeling 

Met rentemiddeling kunt u mogelijk uw hypotheekrente en maandlasten verlagen. Dit is vooral interessant als uw rentevaste periode nog enkele jaren duurt, terwijl de huidige rente fors lager is. Dankzij rentemiddeling profiteert u toch van de lage rente. 
 
Rentemiddeling wordt soms gezien als een goedkoper alternatief voor oversluiten. Deels is dit waar. U sluit geen nieuwe hypotheek, dus de (administratieve) kosten zijn beperkt. Wel rekent de bank een boeterente voor het vervroegd aflossen bij de hypotheek, net als bij oversluiten. Deze boeterente wordt echter verrekend in de nieuwe hypotheekrente en wordt hierdoor minder gevoeld.
Bij oversluiten sluit u helemaal een nieuwe hypotheek die u dan ook opnieuw kunt samenstellen, ook bij een andere geldverstrekker. Dit kan afhankelijk van de situatie en de persoonlijke wensen ook grote besparingen opleveren. Bij rentemiddeling blijft u bij dezelfde bank. Rentemiddeling heeft voor- en nadelen, zo geldt dat ook voor oversluiten. Het is aan te raden om beide opties te laten doorrekenen. Geldverstrekkers zijn niet verplicht rentemiddeling aan te bieden.
 
De volgende geldverstrekkers bieden rentemiddeling aan:
 
ABN AMRO
Aegon
BLG
Centraal Beheer
Direktbank
Florius
ING
Merius
Nationale Nederlanden
Obvion
Regiobank
SNS
Westland Utrecht
Woonfonds hypotheken
 
Heeft u een hypotheek bij één van deze geldverstrekkers en bent u benieuwd of u ook kunt besparen op uw maandlasten. Neem dan contact met ons op om te kijken naar de voorwaarden en de mogelijkheden voor u.