Nieuws

13-09-2012

Overlijdensrisicoverzekering: kleine moeite, groot gebaar voor uw nabestaanden

Overlijden kan een enorm financieel risico zijn voor nabestaanden. Uw agrarisch bedrijf moet namelijk worden voortgezet, verkocht of overgedragen. Dit brengt in veel gevallen hoge kosten met zich mee, die niet altijd uit beschikbare geldmiddelen kunnen worden betaald. Daarbovenop komen vaak nog wegvallende inkomsten en/of extra kosten voor vervangende arbeid.

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkomt een hoop financiële zorgen tijdens de, toch al emotionele, periode na een overlijden. Heeft u al een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit na overlijden van de verzekerde aan de nabestaanden. Dit bedrag kunnen nabestaanden gebruiken voor bijvoorbeeld de aflossing van een financiering of om te voorzien in levensonderhoud. Denk daarnaast ook aan de kosten die een eventuele (tijdelijke) bedrijfshulp vraagt om uw agrarisch bedrijf te continueren. Een goede overlijdensrisicoverzekering vangt deze financiële klappen voor uw gezin op.

Een overlijdensrisicoverzekering is in vergelijking met uw andere bedrijfsmatige verzekeringen een relatief goedkope verzekering. U voorkomt met een dergelijke verzekering dus veel financiële zorgen voor uw nabestaanden.

Wilt u meer weten? Bel voor informatie (0523) 28 27 26 of neem online contact met ons op.