Verzeker jouw auto bij Vrieling

Bij Vrieling bieden we jou de keuze uit verschillende autoverzekeringen bij diverse verzekeraars. Jouw eigen adviseur bekijkt samen met jou welke autoverzekering past bij jouw wensen en budget. Zo heb jij altijd de autoverzekering die het beste bij jou past.

Autoverzekering

De autoverzekering die bij jou past

Bij Vrieling kun je kiezen uit drie basisdekkingen voor jouw autoverzekering: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco. Een WA-verzekering is verplicht en dekt alleen de schade die jij veroorzaakt aan anderen. Met een WA Beperkt Casco dek je ook schade aan jouw eigen auto, maar alleen als je er zelf niets aan kon doen. Zoals bij diefstal, brand of een hevige storm. Met een WA Volledig Casco ben je ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt aan je auto.

  • WA - Dekt schade die je veroorzaakt bij een ander.
  • WA Beperkt Casco - Dekt ook schade aan je eigen auto bij bijvoorbeeld diefstal, brand of storm.
  • WA Volledig Casco - Dekt ook de schade die je zelf veroorzaakt aan je eigen auto.

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking kun je kiezen uit een aantal aanvullende dekkingen, zoals:

  • Schadeverzekering Inzittenden (SVI), voor letsel- en materiële schade van jou en jouw passagiers.
  • Pechhulp, beschikbaar voor binnen- en/of buitenland.
  • Verkeersrechtsbijstand, voor juridische ondersteuning bij kwesties rondom jouw auto.

Veelgestelde vragen

Mag ik rijden met een medische aandoening zoals een gebroken been?  

Of dit mag, hangt af van het besluit van de behandelende arts. De arts kan bepalen of je in staat bent om een voertuig te besturen. Je moet in staat zijn om zonder problemen een voertuig te kunnen besturen.

Is de Schadeverzekering voor Inzittenden alleen voor passagiers?  

Nee! De Schade Verzekering Inzittenden (SVI) geldt ook voor jou als bestuurder. Bij een ongeluk met blijvend letsel zal deze verzekering een uitkering doen voor bijvoorbeeld een traplift of andere aanpassingen in de woning.

Voor hoeveel mensen geldt de Schadeverzekering voor Inzittenden 

De Schade Verzekering Inzittenden (SVI) biedt dekking voor alle inzittenden inclusief bestuurder die plaatsnemen op een wettelijk toegestane zitplaats. Dit is een zitplaats met een eigen gordel.

Mag ik mijn auto uitlenen?  

Ja! Dit mag, maar degene aan wie de auto wordt uitgeleend moet wettelijk voldoen aan de eisen om in Nederland te mogen rijden. Daarnaast is het van belang dat jij zelf het meeste in de auto rijdt. Mocht de persoon aan wie je de auto uitleent toch schade rijden, dan zal dit wel ten koste gaan van je schadevrije jaren.

Persoonlijke begeleiding bij schade

Bij schade gaat jouw schadebehandelaar direct voor je aan de slag. Hij overlegt met jou hoe jouw schade het best en snelst afgehandeld kan worden. Je staat er dus niet alleen voor. Onze schadebehandelaars staan altijd voor je klaar en bieden praktische hulp: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Schade melden

Offerte? Persoonlijk advies?

Laat het ons weten, dan nemen we contact met jou op.

Maak een afspraak