Een beugel: wanneer wordt dit verzekerd?

Wist je dat een beugel (orthodontie) voor kinderen tot 18 jaar niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Hoe dan wel? Onze verzekeringsadviseur Paula Dokter legt het uit.

Paula Dokter Plus Naam

Een beugel voor kinderen tot 18 jaar

Een beugel (en bijbehorende behandelingen) kost ongeveer 2.000 tot 3.000 euro, een hele investering! Er zijn veel verzekeraars die hiervoor een vergoeding bieden vanuit de aanvullende verzekering.

Let bij het zoeken en vergelijken van een aanvullende verzekering op

  • de premie
  • de maximale vergoeding
  • het vergoedingspercentage
  • wat er wordt vergoed.
  • Ook de wachttijd is belangrijk: veel verzekeraars hanteren een wachttijd van 1 jaar. U moet dan eerst een jaar verzekerd zijn, voor u de kosten vergoed krijgt.

"Let ook op de wachttijd.
U moet soms een jaar verzekerd zijn, voordat u de kosten vergoed krijgt."

Een beugel voor volwassenen (18 jaar en ouder)

Paula Dokter, verzekeringsadviseur: "Voor volwassenen zijn de mogelijkheden tot verzekeren voor een beugel een stuk kleiner. Er zijn maar een paar verzekeraars die een vergoeding bieden vanuit de aanvullende verzekering. Ook hier geldt dat het verstandig is om te kijken hoeveel je betaalt voor deze verzekering en hoeveel een beugel kost. Meestal geldt ook een wachttijd van 1 jaar. Je moet eerst een jaar verzekerd zijn, voor je de kosten vergoed krijgt. Als je de aanvullende verzekering verder niet nodig denkt te hebben, kun je vaak beter zelf sparen voor een beugel."

Zorgverzekering vergelijken

Hulp nodig?

De adviseurs van Vrieling helpen u graag met het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen.
Bel 0523 - 20 80 40, mail naar zorg@vrieling.nl of stuur een berichtje via het contactformulier.