Een beugel: wanneer wordt dit verzekerd?

Wist je dat een beugel (orthodontie) voor kinderen tot 18 jaar niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Hoe dan wel? We leggen het je uit.

Een beugel voor kinderen tot 18 jaar

Een beugel (en bijbehorende behandelingen) kost ongeveer 2.000 tot 3.000 euro. Een hele investering! Er zijn veel verzekeraars die hiervoor een vergoeding bieden vanuit de aanvullende verzekering.

Let bij het zoeken en vergelijken van een aanvullende verzekering op

  • De premie
  • De maximale vergoeding
  • Het vergoedingspercentage
  • Wat er wordt vergoed
  • Ook de wachttijd is belangrijk. Veel verzekeraars hanteren een wachttijd van 1 jaar. Je moet dan eerst een jaar verzekerd zijn, voor u de kosten vergoed krijgt.

Een beugel voor volwassenen (18 jaar en ouder)

Voor volwassenen zijn de opties om een beugel te verzekeren beperkter. Slechts enkele verzekeringsmaatschappijen bieden een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Het is raadzaam om zorgvuldig te overwegen hoeveel je betaalt voor deze verzekering. En wat de kosten van een beugel zijn. Vaak geldt er ook een wachttijd van 1 jaar. Waarin je eerst een jaar verzekerd moet zijn voordat de kosten worden vergoed. Als je niet verwacht veel gebruik te maken van de aanvullende verzekering, kan het vaak voordeliger zijn om zelf te sparen voor de kosten van een beugel.

Zorgverzekering vergelijken

Hulp nodig?

De adviseurs van Vrieling helpen u graag met het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen.
Bel 0523 - 20 80 40, mail naar zorg@vrieling.nl of plan direct een zorgcheck in ons formulier.