Moet ik mij verzekeren voor fysiotherapie?

Sporten is gezond. Sporten zorgt voor een betere conditie en meer spierkracht, en verkleint het risico op aandoeningen zoals, hart- en vaatziekten en obesitas. Toch kan door overbelasting van het lichaam een blessure ontstaan. Ben jij een sporter? Dan is een aanvullende verzekering met Fysiotherapie iets om over na te denken.

Gert Hummelen

Jongeren tot 18 jaar

Gert Hummelen, verzekeringsadviseur: “Jongeren tot 18 jaar krijgen vanuit de basisverzekering de eerste negen behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Als jongeren een chronische aandoening hebben, kunnen zij alle behandelingen vergoed krijgen.”

18 jaar en ouder

Gert Hummelen, verzekeringsadviseur: “Als je 18 jaar en ouder bent, krijg je gewone fysio- of oefentherapie bij bijvoorbeeld een sportblessure, nekklachten of rugpijn alleen vergoed vanuit een aanvullende verzekering. We hebben het hier over fysiotherapie voor sporters, maar het geldt ook voor behandelingen bij een psychosomatische fysiotherapeut, oedeemtherapeut, bekkenfysiotherapeut en manuele fysiotherapeut. Als je verwacht dat je deze behandelingen nodig hebt of een arts dit aanraadt, dan is het verstandig om te kijken naar een zorgverzekering met een aanvullende verzekering voor Fysiotherapie. Fysiotherapie wordt bij volwassenen vanaf 18 jaar bij een chronische aandoening vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.”

Zorgverzekering vergelijken