Moet ik mij verzekeren voor fysiotherapie?

Sporten is gezond. Sporten zorgt voor een betere conditie en meer spierkracht, en verkleint het risico op aandoeningen zoals, hart- en vaatziekten en obesitas. Toch kan door overbelasting van het lichaam een blessure ontstaan. Ben jij een sporter? Dan is een aanvullende verzekering met Fysiotherapie iets om over na te denken.

Jongeren tot 18 jaar

Voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste negen behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Bij een chronische aandoening kunnen alle behandelingen worden vergoed.

18 jaar en ouder

Bij een leeftijd van 18 jaar en ouder geldt dat reguliere fysio- of oefentherapie, zoals voor sportblessures, nekklachten of rugpijn, alleen wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Dit geldt voor verschillende vormen van fysiotherapie, waaronder behandelingen voor sporters, psychosomatische fysiotherapie, oedeemtherapie, bekkenfysiotherapie en manuele fysiotherapie. Als je verwacht dat je deze behandelingen nodig hebt, of wanneer een arts dit aanbeveelt, is het verstandig om een zorgverzekering met aanvullende dekking voor fysiotherapie te overwegen. Fysiotherapie voor volwassenen vanaf 18 jaar wordt vergoed vanaf de 21e behandeling bij een chronische aandoening, vanuit de basisverzekering.

Zorgverzekering vergelijken

Hulp nodig?

De adviseurs van Vrieling helpen je graag met het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen.
Bel 0523 - 20 80 40, mail naar zorg@vrieling.nl of plan direct een zorgcheck in ons formulier.