Kies de juiste basisverzekering

In Nederland is het verplicht voor iedereen die hier woont of werkt om een basisverzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je gedekt voor zorg uit het basispakket. Zoals de huisarts, ziekenhuiszorg, psychiatrie en medicijnen bij de apotheek. De overheid stelt vast wat er in het basispakket van de zorgverzekering zit. Onze adviseur Paula Dokter vertelt graag meer over de drie verschillende soorten basisverzekeringen.

Verschil tussen de restitutie-, natura- & budgetverzekering

Paula legt uit: Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten basisverzekeringen:

  • Met een restitutieverzekering heb je vrije zorgkeuze. Je kunt zelf je zorgverlener kiezen, zoals een ziekenhuis of apotheek.
  • Bij een naturaverzekering kun je alleen naar zorgverleners gaan waarmee de verzekeraar een contract heeft. Als je naar een andere zorgverlener gaat, krijg je vaak slechts een deel vergoed en betaal je de rest zelf.
  • Met een budgetverzekering heb je ook te maken met gecontracteerde zorg. Bij een budgetverzekeraar zijn meestal slechts een beperkt aantal zorgverleners gecontracteerd. Waardoor je een beperkte keuze hebt. Dit kan betekenen dat je verder moet reizen voor zorg. Ook kunnen de vergoedingen verschillen. Voor deze beperktere keuze betaal je over het algemeen een lagere premie.

Zorgverzekering vergelijken

Advies nodig?

Wil je advies over welke zorgverzekering het beste bij jou past? Neem voor een vrijblijvend advies contact met ons op.

Maak een afspraak