Kies de juiste basisverzekering

Wie in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering afsluiten. U verzekert u daarmee voor zorg uit het basispakket. Denk aan de huisarts, het ziekenhuis, de psychiater en de apotheek. De overheid stelt vast wat er in het basispakket van de zorgverzekering zit. Onze adviseur Marco Koopman vertelt over de 3 verschillende soorten basisverzekeringen.

Marco Koopman 1180Px

Verschil tussen de restitutie-, natura- & budgetverzekering

Marco Koopman: "U kunt kiezen uit 3 verschillende soorten basisverzekeringen:

  • Met een restitutieverzekering kunt u uw eigen zorgverlener (bijvoorbeeld ziekenhuis of apotheek) kiezen. De restitutieverzekering biedt dus vrije zorgkeuze.
  • Bij een naturaverzekering kunt u alleen naar een zorgverlener gaan waarmee de verzekeraar een contract heeft. Gaat u naar een andere zorgverlener, dan krijgt u vaak een beperkt bedrag vergoed en de rest betaalt u zelf.
  • Bij een budgetverzekering heeft u ook te maken met gecontracteerde zorg. Bij een budgetverzekeraar is vaak een beperkt aantal zorgverleners (vaak ziekenhuizen) gecontracteerd en heeft u dus een beperkte keuze. Daardoor kan het zijn dat u verder moet reizen voor de benodigde zorg. Ook kan de hoogte van vergoedingen verschillen. Voor deze minder uitgebreide keuze betaalt u doorgaans een lagere premie."

Zorgverzekering vergelijken

Advies nodig?

Wilt u advies over welke zorgverzekering het beste bij u past? Neem voor een vrijblijvend advies contact met ons op.

Maak een afspraak