Van Roijensweg 46

7691 BN Bergentheim
Vraagprijs: € 695.000 k.k.
 
Omschrijving
Welkom aan de Van Roijensweg 46, welkom bij uw nieuwe thuis! Gelegen op korte afstand van de dorpsvoorzieningen van Bergentheim bieden wij u deze riante woonboerderij 'Omlandiae' aan. Werkelijk een uniek geheel om te bewonen. Verscholen in het groen, mede dankzij de imposante linde- en eikenbomen treft u deze imposante woning met een bruto1
Toon meer
Omschrijving
Welkom aan de Van Roijensweg 46, welkom bij uw nieuwe thuis!

Gelegen op korte afstand van de dorpsvoorzieningen van Bergentheim bieden wij u deze riante woonboerderij 'Omlandiae' aan. Werkelijk een uniek geheel om te bewonen. Verscholen in het groen, mede dankzij de imposante linde- en eikenbomen treft u deze imposante woning met een bruto inhoud van circa 3337m3. U betreedt het perceel middels uw eigen, bescheiden oprijlaan. Wát een geweldige entree bij uw nieuwe thuis.

Deze boerderij van het Oldambt type kenmerkt zich door haar rijke historie, daterend vanuit medio 1912. Het geheel bevat nog diverse authentieke elementen zoals het metselwerk, kozijnlijsten en gebinten. Het woonoppervlakte gaat op in de ruime mogelijkheden van onder andere de deel / het achterhuis alsmede de zeer riante, hoge en droge kelder. De voormalige boerderijfunctie is niet meer actief, derhalve rust er over het gehele perceel ook een woonbestemming. Momenteel is de deel in gebruik als caravanstalling, echter zijn hier de mogelijkheden voor u als nieuwe bewoner behoorlijk ruim. Droomt u even mee.. Het creëren van ruimer woonoppervlak, gastenverblijf, hobbyruimte, atelier, thuiswerkplek, klusruimte of wellicht een wellness ruimte? Kortom, ongekend veel mogelijkheden!

Om de woning treft u veel flora en fauna, als natuurliefhebber kijkt u hier gedurende de zonnige jaargetijden uw ogen uit. Is het niet vanwege de sierlijke aanleg van de kavel dan wel door het schitterende vergezicht over de aangesloten landerijen. Hier is het een puur genot van de natuur om u heen.

Stapt u binnen in de woning via de imposante voordeur. Hier betreedt u de entreehal met toiletruimte en toegang tot de verkeersruimte. Stap de royale woonkamer binnen, hier heeft u het fantastische uitzicht over de landerijen richting de Boerendijk. Verder treft u een tweetal slaapkamers, een moderne badkamer voorzien van inloop douche en dubbele wastafel, de charmante keuken en de bijkeuken. Vanuit de bijkeuken heeft u middels een klein portaal toegang tot het bakhuis en de tuin.

Op de eerste verdieping zijn momenteel twee bergkamers en een riante slaapruimte aanwezig. Ook hier heeft u nog een grote diversiteit aan inrichtings- en uitbreidingsmogelijkheden om tot een nog rianter woonoppervlak te komen.

De woning is vanuit de bouw en vanuit zijn voormalige functie in gebruik geweest als akkerbouwbedrijf, vandaar de aanwezige kelder. De kelder is middels een vaste trap te bereiken en voorzien van voldoende daglicht. De kelder is droog en heeft een totale afmeting van circa 10,00 x 6,75 meter. Momenteel is de kelder verdeeld in vier separate ruimtes.

Enkele kenmerken:
- Energielabel D.
- Op het dak zijn 12 zonnepanelen geïnstalleerd.
- De gevel en vloeren zijn geïsoleerd en er is grotendeels HR beglazing. De voorzijde is voorzien van trippelglas beglazing. Dit heef tevens een geluidswerende werking.
- Bestemmingsplan wonen.
- Kavelgrootte 4.375 m².
- Het achterhuis is voorzien van krachtstroom aansluiting.
- Ondanks de leeftijd en historie is er geen sprake van een gemeentelijk monument.
- Op de kavel rust een recht van overpad voor het bewerken van aangrenzend perceel bos-/landbouwgrond. Het gebruik is beperkt en wordt niet als hinderlijk ervaren door de huidige bewoners.
- Aanvaarding in overleg.

Indeling:
Kelderruimte: Hal met kast, vier separate ruimtes.

Begane grond: Entreehal, toilet met fontein, hal, woonkamer, twee slaapkamers, tussenhal met trapopgang naar etage, keuken, badkamer, bijkeuken met vaste kast, hal, berging. Achterhuis.
Verdieping: Overloop met twee dakramen, slaapkamer (ooit twee separate kamers), twee bergkamers.

Ligging:
De woning is gelegen aan de doorgaande weg van Hardenberg naar Twente. In Bergenheim heeft men de basis voorzieningen zoals supermarkt, drogisterij, basisscholen en horeca. Voor de centrum voorzieningen kunt u zich onder andere richten tot Hardenberg. Met haar complete winkelaanbod, NS-treinstation, ziekenhuis, diverse scholengemeenschappen en theater.

Kortom, een unieke kans gelegen buiten de kern van Bergentheim. Een grote diversiteit aan mogelijkheden en het heerlijke landelijke leven.

Benieuwd of dit uw nieuwe thuis kan worden?
Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende bezichtiging!

Verberg omschijving

Vragen?

We helpen graag.
Bel 0523 - 28 25 28
 

Kenmerken

 
Overdracht
Vraagprijs
€ 695.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
 
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1912
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen
 
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
184 m2
Overige inpandige ruimte
476 m2
Perceeloppervlakte
4.375 m2
Inhoud
3.337 m3
 
Indeling
Aantal kamers
9 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen en een kelder
 
Energie
Energielabel
D
Isolatie
Muurisolatie en vloerisolatie
Warm water
C.v.-ketel
 
Bergruimte
Soort berging
Inpandig
 
Garage
Soort garage
Inpandig
Capaciteit
15 auto's
Voorzieningen
Voorzien van elektra
 
Locatie
Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
 
 

Wonen in Bergentheim

Bergentheim heeft een bloeiend verenigingsleven. Door haar centrale ligging is Bergentheim een prima uitvalsbasis voor fietstochten. Bergentheim heeft daarnaast alle nodige voorzieningen zoals: basisscholen, kinderopvang, huisartsen, tandarts, apotheek, winkels, restaurants en diverse sportverenigingen. Ook met het openbaar vervoer is Bergentheim goed bereikbaar.

Wonen in Bergentheim

Kopen of verkopen?

Bent u op zoek naar een woning óf wilt u een woning verkopen? Dan helpen wij u graag.

Neem contact met ons op

 

Afspraak maken?

Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te plannen.
 

Deze woning bezichtigen?

Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te plannen.