Woon jij binnenkort ook in de Marslanden?

Havezate Es

De Hardenbergse wijk Marslanden wordt uitgebreid met woningen in het duurdere segment. Ter hoogte van buurtschap Collendoorn is in het gebied Havezate Es ruimte voor circa 90 vrijstaande woningen op ruime kavels. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Hardenberg deze kavels gaat uitgeven. De verwachting is begin 2021. Like onze facebookpagina en we houden je op de hoogte.

Havezate Es

Het deelgebied Havezate Es ligt ten oosten van de buurtschap Collendoorn en aan de zuidkant van de Havezateweg. In het gebied is ruimte voor vrijstaande woningen op ruime kavels. De grootte van de kavels varieert van 600 tot 3500 vierkante meter. De kavels worden door de gemeente uitgegeven. Toekomstige bewoners van Havezate Es kunnen hier het huis van hun dromen ontwerpen en bouwen.


Hhavezathe Es
Aa

Landelijke omgeving

Het plan houdt rekening met het bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische karakter van het gebied. Deelgebied Havezate Es krijgt het karakter van een zelfstandig buurtschap. Bomen, lanenstructuren en hoogteverschillen blijven behouden. Het centrale hoger gelegen deel van de es blijft onbebouwd. De woningen in Havezate Es worden volgens het plan aan de randen van de es gebouwd. De woningbouw aan de noord- en oostrand sluit vooral aan op de landelijke omgeving. De woningen worden hier afgewisseld met open en onbebouwde gedeelten. De woningbouw aan de zuidrand van Havezate Es sluit meer aan bij de rest van Marslanden. Hier staan de woningen iets dichter op elkaar. In z’n algemeenheid is de bedoeling dat de woningen in Havezate Es goed passen in de landelijke omgeving, met een boerderijachtig of landhuiskarakter. 

Gratis verzekeringscheck

Zijn jouw verzekeringen in orde? En betaal je niet teveel? Handig om te weten wanneer jij verhuist. Vraag een gratis verzekeringscheck aan bij een van onze adviseurs en kom er snel achter.  

Afspraak maken