Het nieuws

Categorie:  Jaar:

27-07-2018

Vakantiewerkers helpen u de zomer door, maar wees u wel bewust van de regels

Scholieren of jongeren willen in de zomervakantie graag wat geld bijverdienen en zijn dan vaak ook extra uren beschikbaar. Ideaal om ook u de vakantieperiode door te laten komen.

Lees verder

27-07-2018

Hoe voorkomt u schade door Zonnepanelen?  

Zonnepanelen kunnen een duurzame en goede investering zijn. Er zijn wel een aantal zaken waar u aan moet denken om het risico tot schade te beperken. Een betrouwbaar bedrijf en degelijk onderhoud zijn van groot belang om schade door losse onderdelen of brand te voorkomen.

Lees verder

27-07-2018

Meer kans op cybercrime door het in werking treden van de nieuwe privacywet AVG     

Afgelopen 25 mei is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. De waarde van persoonsgegevens is hierdoor groter dan voorheen. De verwachting is dat cybercriminaliteit hierdoor ook zal toenemen. 

Lees verder

17-07-2018

Overstappen van bank lastig? Niet met de RegioBank overstapservice

Overstappen naar een andere bank? Met de gratis Overstapservice van RegioBank is het heel makkelijk om over te stappen naar RegioBank. Overstappen naar de RegioBank is dus zo gebeurd. Onze adviseurs helpen u graag om deze overstap snel te regelen.

Lees verder

17-07-2018

Huizenkoper bij onafhankelijk adviseur goedkoper uit dan bij bank

Huizenkopers die een nieuwe hypotheek afsluiten, betalen bij een bank 0,67% meer hypotheekrente ten opzichte van de scherpste aanbieding in de markt. Via een onafhankelijk adviseur is dat verschil kleiner: 0,3%. Bij een looptijd van 10 jaar scheelt dat gemiddeld circa € 8.000. Dat blijkt uit onderzoek van Hypotheekonderzoek.nl.

Lees verder

17-07-2018

Vakantietips voor een zorgeloze vakantie

Heerlijk op vakantie naar de Costa del Sol of genieten van de Griekse zon? Met deze vakantietips begint u goed aan uw reis.

Lees verder

29-03-2018

Opening nieuw kantoor Dedemsvaart 

Aanstaande zaterdag 7 april opent Vrieling Adviesgroep om 10:00 uur het nieuwe kantoor aan de Marijkestraat 28 in Dedemsvaart. Dit is de voormalige locatie van het Vechtdal College en de Huishoudschool.
 

Lees verder

29-03-2018

Woensdag 4 april: Feit & Visie

Wat heeft u nodig om telkens te vernieuwen en te verbeteren? Hoe blijft u geïnspireerd en enthousiast? Hoe krijgt u andere mensen mee in uw verhaal? Dr. Ben Tiggelaar vertelt hierover tijdens de 3e editie van Feit & Visie, met als thema ‘Leidinggeven aan verandering’.

Lees verder

08-02-2018

Carnavalsoptochten

Door het toenemend aantal letselschades die ontstaan rond evenementen en optochten zijn verzekeraars steeds minder bereid dekking te bieden voor het gebruik van een landbouwtrekker bij een (carnavals)optocht. Onder bepaalde voorwaarden wordt er nog wel dekking verleend.

Lees verder

08-02-2018

Elektrakeuring

In de agrarische sector vindt één op de vier branden zijn oorsprong in een defect of storing in een elektrische installatie. Door de verdergaande automatisering worden installaties groter en complexer en ook bedrijven worden groter. Hierdoor neemt het risico op grote schades steeds meer toe. Verzekeraars stellen dan ook strengere eisen aan brandpreventie en elektrische installaties.

Lees verder

08-02-2018

Landbouwregeling

Per 1 januari 2018 is de landbouwregeling vervallen. Deze regeling gaf agrariërs de mogelijkheid om geen btw-administratie bij te houden. Agrariërs die van de regeling gebruikmaakten, konden ook geen btw verrekenen. Per 1 januari 2018 is de landbouwregeling afgeschaft. Dit betekent dat alle agrarische ondernemers vanaf nu btw-plichtig zijn. Voortaan moet elke agrariër btw afdragen en bestaat de mogelijkheid om btw te verrekenen.

Lees verder

21-12-2017

Alsnog zwangerschapsuitkering voor zzp'ers die tussen 2004 en 2008 zwanger waren

Vrouwelijke zzp'ers die tussen 2004 en 2008 zwanger waren, kunnen alsnog een zwangerschapsuitkering krijgen. Er is een regeling getroffen voor deze groep vrouwen. Het gaat om circa 20 duizend vrouwen.

Lees verder

21-12-2017

Is uw bedrijfspand of inventaris tegen een vaste waarde getaxeerd? 

Veel bedrijfspanden en inventarissen hebben een te laag verzekerd bedrag en zijn onderverzekerd. U krijgt dan als ondernemer te weinig uitgekeerd om de schade te herstellen. Een vast taxatierapport is enorm belangrijk om problemen achteraf te voorkomen.  

Lees verder

21-12-2017

Bent u al begonnen met de voorbereiding op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? 

Vanaf 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving en treedt de AVG in werking. Heeft u al inzichtelijk wat de consequenties voor uw organisatie zijn en welke maatregelen u moet treffen?

Lees verder

03-08-2017

Samenwerking Rabobank en Vrieling Adviesgroep

Rabobank en Vrieling Adviesgroep slaan de handen ineen op het gebied van hypotheken. Beide partijen zijn sterk lokaal geworteld en verwachten elkaar te kunnen versterken in de huidige hypothekenmarkt en daarmee huizenkopers nog beter te kunnen bedienen.
 
Lees verder

25-07-2017

Bent u als bestuurder verzekerd tegen bestuursaansprakelijkheid?

Vraagt u zich weleens af of er in uw onderneming sprake is van bijzondere omstandigheden die tot bestuursaansprakelijkheid leiden? Met de huidige omstandigheden in de samenleving is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering geen luxe meer. 

Lees verder

25-07-2017

Verhoging Pensioen leeftijd naar 68 jaar

Per 1 januari 2018 zal de pensioendatum wederom worden aangepast. In het verleden ging de pensioenleeftijd al van 65 naar 67 jaar. Met een recent gepubliceerd besluit is aangekondigd dat er een verhoging doorgevoerd zal worden waardoor de pensioenleeftijd naar 68 jaar gaat.  

Lees verder

25-07-2017

Een goede evenementenverzekering hoort erbij!

Op jaarbasis worden veel evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan festivals, concerten, hardloopwedstrijden en verschillende soorten obstacle runs. Welke verzekeringen heeft u nodig voor een evenement? 

Lees verder

25-07-2017

Wat betekenen de veranderingen in de Arbowet voor u als werkgever?

Afgelopen januari jl. is het wetsvoorstel voor de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) aangenomen. Op 1 juli zijn de veranderingen in gegaan. 

Lees verder

25-07-2017

Uw bedrijf goed verzekerd tegen Cybercrime?  

Afgelopen jaar waren er ruim vijfduizend meldingen van cybercrime in Nederland. Niet alleen grote organisaties waren doelwit, ook kleinere bedrijven liggen onder vuur.

Lees verder

20-07-2017

Een ton, belasting vrij schenken! 

Vanaf begin dit jaar kan iedereen honderdduizend euro schenken, zonder dat de belasting daar tussen zit. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Heeft u als ouder financieel een beetje extra ruimte en wilt u graag uw kind helpen? Dan kunt u sinds 1 januari 2017 gebruikmaken van de eenmalige verhoogde vrijstelling van honderdduizend euro. 

Lees verder

20-07-2017

Jong geleerd is oud gedaan

Leer uw kind goed om te gaan met geld, dan heeft uw kind later vaak minder last van financiële problemen. Met het oog daarop heeft RegioBank een handig hulpmiddel: de JongWijs rekening. Daarmee krijgen kinderen sparen en betalen op een leuke manier onder de knie. 

Lees verder

20-07-2017

Het ABC van een goed Pensioen

Een mooi vooruitzicht als uw lijfrente of bankspaarrekening binnenkort tot uitkering komt. Spannend ook! Bent u in dat verband op zoek naar een goed advies en niet te vergeten de beste rente? Onze pensioenadviseurs helpen u graag. 

Lees verder

20-07-2017

Uw schade onze zorg! 

Het kan iedereen overkomen, schade. Dit is enorm vervelend. Een team van gespecialiseerde schadebehandelaars staat voor u klaar mocht u schade hebben.

Lees verder

20-07-2017

Onbezorgde vakantie?
Zorg voor een goede reisverzekering!

Om goed voorbereid op vakantie te gaan is het van belang dat u de juiste reisverzekering hebt. Denk bij het pakken van uw koffer niet alleen aan uw vakantiekleding, maar ook aan uw reispas, groene kaart, zorgpas en creditcard. Als er dan iets vervelends gebeurt, komt u in ieder geval niet voor verrassingen te staan.

Lees verder

19-07-2017

Ook het MKB is aantrekkelijk voor cybercriminelen

Vorig jaar waren er in Nederland ruim 5.000 meldingen van cybercrime. En niet alleen grote organisaties waren doelwit, ook kleinere bedrijven komen onder vuur te liggen. 

Lees verder

11-07-2017

Check de bandenspanning

Zomervakantie! Nederland gaat massaal op pad met de auto, camper en/of caravan. Een heerlijk gevoel van vrijheid. Voor een goed verloop van uw vakantie is het belangrijk om vier zaken extra te controleren: de banden. Autobezitters weten vaak niet wat de juiste bandenspanning is en dat deze moet worden verhoogd als de auto zwaarder is beladen.

Lees verder

04-07-2017

Autovakantie? Vergeet uw creditcard niet!

Gaat u met de auto op vakantie naar het buitenland? Dan bestaat het risico dat u door technische problemen niet meer verder kunt rijden. Met de Vrieling pechhulpverzekering voor binnen- en buitenland verzorgt de alarmcentrale voor u vervangend vervoer als uw auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden. U kunt verder rijden in een huurauto, waarvan de verzekeraar de kosten voor zijn rekening neemt. Vergeet echter niet uw creditcard! 

Lees verder

01-06-2017

ABC Pensioen neemt pensioenportefeuille ABN AMRO Verzekeringen over

 
Op 30 juni 2017 neemt ABC Pensioen (onderdeel van Vrieling Adviesgroep) de gehele pensioenportefeuille met 600 pensioenverzekeringen van ABN AMRO over. Reden hiervoor is een strategieverandering van ABN AMRO.
Lees verder

31-01-2017

IB-aangifte 2012, bewaar hem!  

Voor iedereen die gebruik wil maken van het overgangsrecht bij hypotheken is het van belang de IB-aangifte 2012 te bewaren. De meeste mensen bewaren belastingaangiften tot 5 jaar na dato. Echter het is van belang dat de IB-aangifte 2012 apart, langer, bewaard blijft.
 
Lees verder

24-01-2017

Wat is er veranderd in 2017?

Elk jaar zijn er weer een aantal financiële en hypotheek gerelateerde aanpassingen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

18-01-2017

Gaat de hypotheekrente stijgen in 2017? 

Onder invloed van de lage marktrentes is de hypotheekrente de afgelopen jaren gedaald tot een historisch laag niveau. Dit geldt zowel voor de korte rentevast periodes tot 1 jaar vast als de lange rentevast periodes, bijvoorbeeld 10 jaar vast. Wat zijn de verwachtingen voor 2017? 
 
Lees verder

13-01-2017

BKR registratie en de maximale hypotheek

Hoe zit het nu allemaal precies? Het Bureau Kredietregistratie houdt van alle Nederlanders bij of ze leningen hebben afgesloten. Als u een lening of krediet afsluit krijgt u een positieve registratie. Bouwt u een betalingsachterstand op, dan kan dat veranderen in een negatieve registratie. Dit kan gevolgen hebben voor uw hypotheek.

Lees verder

11-01-2017

Rentemiddeling 

Met rentemiddeling kunt u mogelijk uw hypotheekrente en maandlasten verlagen. Dit is vooral interessant als uw rentevaste periode nog enkele jaren duurt, terwijl de huidige rente fors lager is. Dankzij rentemiddeling profiteert u toch van de lage rente. 
 
Lees verder

03-01-2017

Meer flexwerkers een hypotheek

Het kopen van een eigen huis wordt voor steeds meer flexwerkers mogelijk. Per 1 januari 2017 sluiten negen uitzendbureaus aan bij de perspectiefverklaring. Een initiatief van Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis.
De verklaring wordt op dit moment geaccepteerd door ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank en SNS.

Lees verder

01-11-2016

10 november: Informatiebijeenkomst modelovereenkomst

Bent u ZZP'er of werkt u veel samen met ZZP'ers? Dan nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst op donderdag 10 november over afschaffing van de VAR en invoering van de wet DBA.

Lees verder

25-10-2016

Wim Ramaker wint Vrieling fotoactie

Elk jaar brengt Vrieling Adviesgroep de traditionele omslagkalender uit. Op de kalender staat altijd een foto van een herkenbaar gebied of een plaats uit de gemeente Hardenberg. Voor de kalender van 2017 heeft Vrieling iedereen opgeroepen om foto’s in te sturen. De mooiste wordt geplaatst op de kalender. En de winnaar is... Wim Ramaker uit Mariënberg!

Lees verder

03-10-2016

Medaillewinnares en collega Jennette Jansen gehuldigd

 
Op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro heeft Jennette Jansen vorige maand een bronzen medaille veroverd tijdens het handbiken. Onder luid applaus is de topsporter maandagochtend 3 oktober onthaald bij haar werkgever Vrieling Adviesgroep. 
Lees verder

25-08-2016

Verdien tot 25% premiekorting met Trials

Samen met Trials organiseert Vrieling Verzekeringen op zaterdag 10 september 2016 een rijvaardigheidstraining voor iedereen van 18 t/m 23 jaar. Doe je mee? Dan kun je tot wel 25% korting op je autoverzekering bij Vrieling ontvangen.

Lees verder

21-07-2016

Belang van vaccinaties, ook binnen Europa

Een kwart van alle reizigers gaat zonder vaccinatie op reis naar een risicoland. Onwetendheid is hiervan de belangrijkste oorzaak. De meeste reizigers weten wel dat zij inentingen nodig hebben als zij reizen naar minder ontwikkelde landen of landen waar het met de hygiëne slechter gesteld is dan in Nederland. Maar ook in Europa lopen reizigers kans op infectieziekten als hepatitis A en DTP. Wij raden aan om u goed te verdiepen in de benodigde inentingen. Want niets is zo vervelend als ziek worden tijdens de vakantie.

Lees verder

12-07-2016

Tips voor autohuur in het buitenland

Het huren van een auto of camper in het buitenland is een ontspannende manier van reizen. Het geeft u veel bewegingsvrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Maar wat als u schade veroorzaakt? Of als er buiten uw schuld iets met het voertuig gebeurt? Autoverhuurbedrijven kunnen er hun eigen regels op nahouden. En dan kunt u als reiziger voor onaangename verrassingen komen te staan. Waar moet u op letten als u een auto gaat huren? In dit bericht vindt u enkele handige tips.

Lees verder

01-07-2016

Checklist autovakantie

Gaat u deze zomer met eigen auto op reis? Dan is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Waar moet u aan denken, welke voorbereidingen moet u treffen en wat moet u vooral niet vergeten mee te nemen. Voor iedereen die straks weer in de auto stapt om op weg te gaan naar zijn vakantiebestemming, zetten wij meer informatie op een rij.

Lees verder

23-06-2016

Bijeenkomst voor werkgevers: nieuwe WGA-stelsel 22 juli 2016

 
Vanaf 2017 worden de rekeningen die u als werkgever krijgt voor uitkeringen van vaste- en flexibele werknemers die arbeidsongeschikt zijn samengevoegd. U mag zelf kiezen wie u daarbij ondersteunt en hoe u de kosten verzekert: bij het UWV of een door u gekozen verzekeraar. Hiervoor moet u uiterlijk 1 oktober 2016 de juiste keuze maken. Om u hierbij te helpen organiseert Vrieling Verzekeringen 22 jullie een ontbijtbijeenkomst. U bent uitgenodigd!
Lees verder

14-06-2016

Mooier wonen voor nagenoeg hetzelfde geld? Laat die kans niet voorbij gaan.

Nog nooit was het zó aantrekkelijk om een (ander)huis te kopen. De hypotheekrente is lager dan ooit tevoren. Een unieke kans, niet alleen voor starters, maar vooral ook voor doorstromers. 
Lees verder

24-05-2016

De gevolgen van de Wet Pensioencommunicatie voor u als werkgever

Per 1 juli 2015 is de wet Pensioencommunicatie in werking getreden. Als gevolg van deze wet verandert er het nodige op het gebied van communicatie rondom pensioen. De startbrief, die werknemers bij indiensttreding ontvangen, wordt vervangen door de Pensioen 1-2-3.

Lees verder

24-05-2016

Samenvoeging WGA-vast en WGA-flex

Per 1 januari 2017 worden WGA-vast en WGA-flex samengevoegd. De samenvoeging van de WGA-risico’s houdt in dat u óf het gehele risico via het UWV verzekert óf dit onderbrengt bij een verzekeraar waarmee u ‘eigenrisicodrager’ bent. Voor 1 oktober 2016 moet u deze keuze maken.

Lees verder

24-05-2016

Cybercriminaliteit
Dat overkomt mij niet! Toch?

Cybercriminaliteit neemt hand over hand toe. Twee op de vijf bedrijven zijn er inmiddels slachtoffer van, of lopen cyberrisico. Meer dan ooit is het dus zaak om u te wapenen tegen misdadigers die lak hebben aan deursloten en beveiligingscamera’s.

Lees verder

22-04-2016

Saxenburgh Groep en Fizie: Samenwerken voor vitale werknemers

Op vrijdag 22 april 2016 ondertekenden Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep en Jasper Vrieling, commercieel directeur van Fizie - onderdeel van Vrieling Adviesgroep - een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van ziekteverzuimbegeleiding.

Lees verder

13-04-2016

Hoe profiteert u van de lage hypotheekrente?

Het is nog steeds een erg gunstige tijd om een eigen woning te kopen. De hypotheekrente is namelijk nog nooit zo laag geweest als nu. Maar ook als u al een hypotheek heeft, kunt u wellicht profiteren van de lage rente. Wat betekent de lage rente precies voor u?

Lees verder

13-04-2016

Sparen voor een eigen huis?!

Wilt u in de toekomst een eigen huis kopen? Leuk! We hopen dat u het perfecte huis weet te vinden. Maar voordat u aan deze zoektocht begint, is het verstandig om eerst te bepalen of u voldoende eigen geld heeft om de bijkomende kosten te betalen. De bijkomende kosten, zoals notariskosten, taxatiekosten of advieskosten kunnen flink oplopen. Door veranderende regels moet u deze kosten, buiten de hypotheek om, vaak zelf betalen met uw eigen geld. Heeft u hulp nodig bij het sparen? De Regiobank heeft een speciale spaarrekening.

Lees verder

07-04-2016

Vitaal Vechtdal Polis: flinke groei naar ruim 15.000 verzekerden 

 
De jaarlijkse periode waarin mensen van zorgverzekeraar kunnen veranderen is voor de aanvullende Vitaal Vechtdal Polis succesvol geweest. De Vitaal Vechtdal Polis groeit met 50% ten opzichte van vorig jaar naar ruim 15.000 verzekerden. 
Lees verder

10-03-2016

Verzeker uw gewassen tegen extreme weersomstandigheden

2015 en 2014 waren de warmste jaren sinds 1707. Bovendien staan in de wereldwijde top 15 van warmste jaren allemaal recente jaartallen, waaruit valt op te maken dat de aarde mogelijk snel opwarmt. Als deze ontwikkeling zich doorzet, wordt volgens meteoroloog Reinier van den Berg (RTL4) de wereld een stuk onvriendelijker. Het risico op zware stort- en hagelbuien en extreme droogte neemt bijvoorbeeld toe. Schade door extreme weersomstandigheden kan nooit helemaal voorkomen worden. Maar wilt u niet het risico lopen om de gehele schade uit ‘eigen zak’ te moeten betalen? Zorg dan voor een goede verzekering.

Lees verder

05-01-2016

(Amateur)fotograaf? Doe mee met de Vrielingkalender fotoactie

Elk jaar brengt Vrieling Adviesgroep de traditionele omslagkalender uit. De kalender voor 2016 ligt op dit moment klaar om opgehaald te worden door klanten (zie advertentie elders in deze krant). Op de kalender staat altijd een foto van een herkenbaar gebied of een plaats uit de gemeente Hardenberg. Voor de kalender van 2017 roept Vrieling iedereen op om mee te doen aan de Vrielingkalender fotoactie. De mooiste foto wordt geplaatst op de kalender van 2017.

Lees verder

04-12-2015

Vrieling Adviesgroep vestigt kantoor op locatie voormalig Vechtdalcollege Dedemsvaart

Vrieling Adviesgroep wil het kantoor in Dedemsvaart uitbreiden op de locatie van het voormalige Vechtdalcollege in Dedemsvaart en koopt hiervoor het schoolgebouw en de bijbehorende grond van de gemeente Hardenberg. Een deel van het schoolgebouw wordt verbouwd tot kantoren. Langs de Langewijk wil Vrieling woningen realiseren.

Lees verder

01-12-2015

Vechtdallers bepalen zelf hun zorg

“Wij zijn van oudsher onafhankelijk. Wij zitten niet te wachten tot Den Haag het eindelijk heeft bedacht. Wij gaan zelf aan de slag.” Aan het woord is Jasper Vrieling, penningmeester van Vitaal Vechtdal en drijvende kracht achter de voor Nederland unieke Vitaal Vechtdal Polis. Jasper Vrieling is commercieel directeur van Vrieling Adviesgroep in Hardenberg. Hij is alweer de derde generatie van dit bijzondere familiebedrijf dat in 1949 in Dedemsvaart werd opgericht door Jasper Vrieling, de vader van Wim en Gerrit Jan Vrieling en de opa van de huidige Jasper.

Lees verder

12-11-2015

ONVZ Zorgverzekeraar participeert in Vitaal Vechtdal

Zorgverzekeraar ONVZ sluit zich aan bij een voor Nederland uniek regionaal zorgconcept, de coöperatie Vitaal Vechtdal. In Vitaal Vechtdal werken de gemeenten Ommen en Hardenberg, huisartsen, de Saxenburgh Groep, Zilveren Kruis, Avéro Achmea, ONVZ Zorgverzekeraar en Vrieling Adviesgroep aan de vitaliteit, leefbaarheid en kwaliteit van zorg voor de 110.000 inwoners van het Vechtdal.

Lees verder

12-10-2015

Leden Coöperatie Vitaal Vechtdal bepalen eigen zorg            

In de onlangs opgerichte Coöperatie Vitaal Vechtdal staan de 15.000 polishouders van de Vitaal Vechtdal Polis aan het roer van hun eigen zorg en welzijn. In deze voor Nederland unieke samenwerkingsvorm werken de gemeenten Ommen en Hardenberg, huisartsen, de Saxenburgh Groep, Achmea en Vrieling Adviesgroep aan de vitaliteit, leefbaarheid en kwaliteit van zorg voor de 160.000 burgers van de Vechtdalregio. De Vitaal Vechtdal Polis voor 2016 is eind november beschikbaar voor alle bewoners van de regio.

Lees verder

09-10-2015

Autoverzekering voor jonge bestuurders (t/m 23 jaar)

Bent u 23 jaar of jonger of is uw zoon/dochter 23 jaar of jonger? Dan leggen wij u graag uit waar u op moet letten als u een auto wilt verzekeren. Voor jonge bestuurders geldt namelijk een aantal bijzondere voorwaarden.

Lees verder

09-10-2015

Mag u iemand anders in uw auto, op uw bromfiets of uw trekker laten rijden?

Regelmatig krijgen wij de vraag of er andere personen (dan de verzekerde) in een auto, op de bromfiets of op de trekker mogen rijden. Ja, dat mag. Maar er gelden wel voorwaarden en die hebben vooral te maken met de ‘regelmatige bestuurder’. Wat en wie dat is, leest u hieronder.

Lees verder

09-10-2015

Drie op de tien Nederlanders kan uitvaartkosten niet betalen

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 56.103 Nederlanders van 18 jaar en ouder in opdracht van Monuta. Kunnen uw nabestaanden uw uitvaart betalen als u onverwacht overlijdt?

Lees verder

09-10-2015

Gaat u op wintersport? Vergeet uw reisverzekering niet!

Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten als u op vakantie gaat. Gaat u op wintersport? Dan is het ook belangrijk dat u de optionele dekking ‘wintersport’ meeverzekert op uw reisverzekering. Ook adviseren wij u een aanvullende dekking te nemen voor medische kosten. Waarom? Wij leggen het u graag uit!

Lees verder

21-08-2015

Winnaars 50.000eZilvervloot-actie bekend

Donna Foppen en Romy Renker uit Dedemsvaart winnen de 50.000e Zilvervloot-actie van de RegioBank in Dedemsvaart.

Lees verder

14-07-2015

RegioBank viert 50.000e Zilvervlootrekening met prijswedstrijd

Sinds de herintroductie van Zilvervloot Sparen eind 2012, openden maar liefst 50.000 jonge klanten deze spaarrekening bij de RegioBank. De RegioBank in Dedemsvaart viert dit met een prijswedstrijd voor alle Zilvervlootspaarders.

Lees verder

07-07-2015

Aantrekkelijke rente én veel gemak bij de RegioBank

Vrieling houdt zich naast verzekeringen ook bezig met bankzaken. Dat doen we onder de naam RegioBank. Naast al het gemak van een lokale en kleinschalige bank (dichtbij, gewoon even binnenlopen en vertrouwde adviseurs), kunt u ook gewoon bankieren via internet of de mobiele app. En niet onbelangrijk: bij de RegioBank vindt u nog aantrekkelijke rentetarieven!

Lees verder

07-07-2015

Verzekeringen tijdens uw vakantie: hoe zit het ook alweer?

Als u op reis gaat, wilt u zeker weten, dat áls er iets onverwachts gebeurt, u goed verzekerd bent. Vooral in het buitenland waar u de taal, de regels en de ziekenhuizen niet kent! Daarom zetten wij voor u de verzekeringen die tijdens uw vakantie een rol spelen op een rijtje.

Lees verder

16-06-2015

Invoering T-rijbewijs per 1 juli 2015

Op 1 juli wordt het tractorrijbewijs (T-rijbewijs) ingevoerd. Personen die tractor (trekker) willen rijden moeten straks bij het CBR officieel theorie- en praktijkexamen doen. Er geldt tot 1 juli 2016 een overgangsregeling voor personen met een trekkercertificaat en een autorijbewijs.

Lees verder

10-06-2015

Verzekeren tegen diefstal

U kunt de kans op diefstal verkleinen, maar helaas kunt u het nooit helemaal voorkomen. Daarom kunt u uw gebouwen, inventaris, landbouwwerktuigen en vee verzekeren tegen diefstal en/of inbraak. Daar zijn verschillende verzekeringen en dekkingen voor, passend bij uw bedrijf en uw wensen.

Lees verder

10-06-2015

Geef dieven geen kans, tref maatregelen!

Veel agrariërs hebben last van diefstal en inbraak van gebouwen. Bij één op de vijf is weleens olie gestolen en een derde heeft wel eens te maken gehad met inbraak. Zitmaaiers, trekkers, gereedschap en zelfs zaaigoed en vee in de wei zijn niet altijd veilig. Vaak kunt u zelf eenvoudige maatregelen treffen om de kans op diefstal te verkleinen. We zetten ze voor u op een rijtje.

Lees verder

02-06-2015

Esther van der Graaf, vrijwilligster van de maand mei!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne heeft Vrieling een jaar lang elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje gezet. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de laatste maand, de maand mei, heeft het comité gekozen voor Esther van der Graaf uit Roemenië (oorspronkelijk Lutten). Esther is maar liefst twee keer opgegeven: door de Interkerkelijke Roemenië Stichting Felebarát én door Arent en Doret de Weerd uit Lutten. “Bijzonder aan Esther is dat ze uitsluitend vrijwilligerswerk doet, en daar zijn er niet veel van!”, aldus Arent en Doret. Toevallig kwam Esther eind mei voor een kort bezoek even terug naar Nederland. Een perfect moment om haar te verrassen en in het zonnetje te zetten!

Lees verder

26-05-2015

Starter op de woningmarkt?
Dit is dé ideale tijd om een woning te kopen

Kopen lijkt als starter op de woningmarkt vaak onmogelijk. Maar juist nu is het voor starters aantrekkelijk om een woning te kopen! Waarom?

Lees verder

26-05-2015

In 2015 leent u maximaal 103% van de marktwaarde

Voor een bestaande woning mag u in 2015 maximaal 103% van de marktwaarde lenen. Dit percentage gaat elk jaar omlaag met 1% tot 100% in 2018. Dat betekent dat u in de toekomst bijkomende kosten zelf moet betalen. Heeft u dit geld niet beschikbaar? Dan kunt u nu alvast sparen met Eigen Huis Sparen van de RegioBank.

Lees verder

26-05-2015

Profiteren van de lage hypotheekrente

De hypotheekrente is in 10 jaar nog nooit zo laag geweest. In 2008 was de rente voor 10 jaar vast bijna twee keer zo hoog als nu. Koopt u nu een andere woning? Dan profiteert u hier direct van. Maar ook als u geen andere woning koopt, kunt u wellicht profiteren van de lage rente.

Lees verder

26-05-2015

Past uw hypotheek nog bij u?
 

Het is misschien al jaren geleden dat u uw hypotheek heeft afgesloten, maar uw wensen, behoeften en uw financiële situatie zijn wellicht veranderd. Een nieuw huis, een nieuwe uitdaging in uw carrière, trouwen, kinderen, u ontvangt een erfenis, u gaat (binnenkort) met pensioen. Past uw hypotheek nog wel bij u?

Lees verder

26-05-2015

Aflossen op uw hypotheek

De spaarrente is al geruime tijd laag. Bij de grote banken ontvangt u zelfs minder dan 1 procent spaarrente. Daarom zoeken veel mensen naar alternatieven voor hun spaargeld. Aflossen op uw hypotheek levert wellicht meer op.

Lees verder

30-04-2015

Boek over vlammen en veerkracht bij Moderna

Het krachtige herstel dat Moderna Textielservice heeft laten zien, na de verwoestende brand die het Hardenbergse familiebedrijf in oktober 2013 trof, is vastgelegd in een boek. In woorden en foto’s is het ingrijpende verhaal samengevat. Het boek, getiteld ‘Moderna, een bedrijf met een verhaal’, benadrukt de kracht van samenwerking én de cruciale rol van de verzekeringswereld in het herstel.

Lees verder

14-04-2015

Hetty Rosink, vrijwilligster van de maand april!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling tot en met mei 2015 elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand april heeft het comité gekozen voor Hetty Rosink uit Beerzerveld. Hetty is opgegeven door het bestuur van Plaatselijk Belang Mariënberg/Beerzerveld. John de Koning, voorzitter Plaatselijk Belang: “Hetty verzet als secretaresse van Plaatselijk Belang zoveel werk, dat wij wel eens zeggen: Hetty is Plaatselijk Belang en Plaatselijk Belang is Hetty.”

Lees verder

17-03-2015

Aangepaste openingstijden


In verband met de feestdagen zijn onze kantoren op een aantal dagen gesloten.

Lees verder

12-03-2015

Henk Hof, vrijwilliger van de maand maart!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling tot en met mei 2015 elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand maart heeft het comité gekozen voor Henk Hof uit Balkbrug. Henk is opgegeven door het bestuur van Stichting Duursport Promotie Balkbrug: “Henk is één van de oprichters van onze stichting, hij heeft ontzettend veel voor ons gedaan en doet nog steeds veel voor ons. Henk heeft ervoor gezorgd dat wij zo’n mooie club mensen bij elkaar hebben en daar zijn we hem erg dankbaar voor.

Lees verder

17-02-2015

Is uw zitmaaier verzekerd bij diefstal?

Onze regio wordt geteisterd door dieven die het gemunt hebben op gemotoriseerde zitmaaiers. Wist u dat zitmaaiers beperkt verzekerd zijn op uw inboedelverzekering? U kunt deze wel aanvullend verzekeren. Ook uw aansprakelijkheidsverzekering kent hiervoor een beperking. Op het moment dat uw zitmaaier o.a. harder kan rijden dan 10 km per uur, valt deze buiten de dekking.

Lees verder

17-02-2015

Reis geboekt? Sluit dan binnen 7 werkdagen na boeking uw annuleringsverzekering

Als extra optie bij uw reisverzekering kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten als u uw reis voortijdig annuleert. Bijvoorbeeld in verband met ernstige ziekte, een ongeval of overlijden. Een annuleringsverzekering moet echter wel binnen 7 werkdagen na de definitieve boeking afgesloten worden.

Lees verder

12-02-2015

Geesje Zuidema, vrijwilligster van de maand februari!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling tot en met mei 2015 elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand februari heeft het comité gekozen voor Geesje Zuidema uit Radewijk. Geesje is opgegeven door Jeanet Meijering: “Geesje zet zich al haar hele leven in voor de medemens. Niets is haar teveel!”

Lees verder

29-01-2015

Bent u verzekerd tegen bedrijfsschade?

Een brand op uw bedrijf heeft grote gevolgen. De dekking voor directe schade aan gebouwen en inventaris is bij de meeste agrarische bedrijven uitstekend geregeld. Maar ook de gevolgschade door bedrijfsstilstand is een groot risico! Dit noemen we de bedrijfsschade. Bent u hiertegen verzekerd?

Lees verder

29-01-2015

Risico op extreme weersomstandigheden neemt toe

2014 was het warmste jaar ooit sinds 1707. Bovendien staan in de wereldwijde top 15 van warmste jaren allemaal recente jaartallen, waaruit valt op te maken dat de aarde mogelijk snel opwarmt. Als deze ontwikkeling zich doorzet, wordt volgens meteoroloog Reinier van den Berg (RTL4) de wereld een stuk onvriendelijker. Het risico op zware stort- en hagelbuien en extreme droogte neemt bijvoorbeeld toe. Schade door extreme weersomstandigheden kan nooit helemaal voorkomen worden. Maar wilt u niet het risico lopen om de gehele schade uit ‘eigen zak’ te moeten betalen? Zorg dan voor een goede verzekering.

Lees verder

29-01-2015

Rijdt uw landbouwvoertuig mee in een (carnavals)optocht? Denk aan de verzekering!

Verzekeraars zijn zeer terughoudend met de verzekering van landbouwvoertuigen tijdens optochten. Dit heeft met name te maken met het hoge risico op letselschade van personen die zich op het voertuig of de getrokken wagen bevinden. Toch zijn er mogelijkheden om schade aan zaken en personen te verzekeren tijdens een optocht. Er moet dan wel aan diverse voorwaarden voldaan worden.

Lees verder

23-01-2015

€ 50 cadeau bij onze betaalrekening!*

Ontvang nu € 50 spaargeld cadeau als u een betaalrekening opent bij RegioBank!

Lees verder

15-01-2015

Henk Huisman, vrijwilliger van de maand januari!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling tot en met mei 2015 elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand januari heeft het comité gekozen voor Jan Hendrik (Henk) Huisman uit Sibculo. Henk is opgegeven door zijn kinderen: “Naast het feit dat hij (ondanks zijn leeftijd) nog altijd voor ons klaar staat, is hij al vanaf zijn huwelijk (1960) continu actief als gemotiveerde en betrokken vrijwilliger bij diverse verenigingen in Sibculo en omstreken.”

Lees verder

23-12-2014

Aangepaste openingstijden


In verband met de feestdagen zijn onze kantoren op de volgende dagen gesloten:

Vrijdag 3 april 2015
Dinsdag 5 mei 2015
Vrijdag 15 mei 2015


Voor spoedeisende zaken zijn wij telefonisch bereikbaar t. 0523 28 27 26.

Lees verder

18-12-2014

Mar Niewijk, vrijwilligster van de maand december!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand december heeft het comité gekozen voor Mar Niewijk. Mar is vrijwilligster en op dit moment bestuurslid bij Stichting HardenbergArt. “Het is een dame die op velerlei terreinen haar sporen als vrijwilligster in het ‘Hardenbergse’ heeft nagelaten én nog steeds zéér actief is”, aldus het bestuur van Stichting HardenbergArt.

Lees verder

20-11-2014

Albert Lennips van Voedselbank Hardenberg, vrijwilliger van de maand november!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand november heeft het comité Albert Lennips uit alle inzendingen gekozen. Albert is oprichter en vrijwilliger bij de Voedselbank in Hardenberg.

Lees verder

14-10-2014

De familie Buit uit Brazilië: vrijwilligers van de maand oktober!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders,  Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Deze maand hebben we meerdere vrijwilligers! Namelijk de familie Buit: Melchior en Sijnette, met hun vier kinderen. De familie Buit komt uit Hardenberg, maar woont sinds 2 jaar in Brazilië. Hier werken ze als vrijwilligers voor de stichting Agua Viva.

Lees verder

26-09-2014

Hypotheekrente nog steeds historisch laag

De hypotheekrente daalt al geruime tijd, doordat banken goedkoper geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkt. Voor veel mensen een mooi moment om een (nieuwe) hypotheek af te sluiten. De hypotheekadviseurs van Vrieling rekenen vrijblijvend én kosteloos voor u uit wat u kunt lenen.

Lees verder

26-09-2014

Zorgverzekering 2015: de veranderingen

In november en december kunt u weer kiezen voor een andere zorgverzekeraar en/of een ander aanvullend pakket. Om een goede keuze te maken is het belangrijk dat u weet wat er verandert in 2015. Tijdens Prinsjesdag (16 september) zijn alvast enkele wijzigingen bekend gemaakt met betrekking tot o.a. het eigen risico, de premie en de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten).

Lees verder

16-09-2014

Géke Kok, vrijwilligster van de maand september!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin de burgemeester van Hardenberg (Peter Snijders), Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand september heeft het comité unaniem gekozen voor Géke Kok. Géke is vrijwilligster bij Muziektheater Vakk-Hardenberg. Ze runt al ruim 10 jaar de jeugdmusicalafdeling van Vakk-Hardenberg: Kleintje Kunstkring. “Géke Kok is de motor van onze jeugdafdeling”, aldus het bestuur van Vakk-Hardenberg.

Lees verder

10-09-2014

Open Huizen Dag 4 oktober: bekijk welke woningen meedoen

Interesse in een nieuwe woning? De eerstvolgende Open Huizen Dag op zaterdag 4 oktober 2014 biedt u veel kansen! Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen.

Lees verder

17-06-2014

Met de auto op vakantie naar het buitenland?

De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zonder zorgen te genieten! Een goede voorbereiding helpt u voorkomen dat u tijdens uw vakantie ongewenst voor verrassingen komt te staan.

Lees verder

17-06-2014

RegioBank blijft bij u in de buurt!

U heeft het vast al gehoord: Steeds meer banken in Nederland sluiten hun kantoren. Vooral in dorpen en kleinere steden. Terwijl veel mensen graag een bank in de buurt willen. Een bank waar gewoon even binnen gelopen kan worden, voor een vraag of een advies. En waar u uw geldzaken regelt zoals u dat wilt. Daarom heeft RegioBank Zelfstandig Adviseurs door heel het land. Vrieling is er één van. En dat blijft ook zo. Wij zijn het kantoor bij u om de hoek waar u geholpen wordt door iemand die u kent. Bij ons vindt u alles onder één dak.

Lees verder

17-06-2014

Na Vrieling Hardenberg City Run nu ook Vrieling Varia Run

Inmiddels is het alweer ruim een maand geleden dat de Vrieling Hardenberg City Run voor de tiende keer plaatsvond. De regenbuien mochten de pret niet drukken en met het grootse deelnemersaantal ooit was de run ook dit jaar weer een groot succes. Vrieling blikt er dan ook met een heel positief gevoel op terug en de loop zal in 2015 zeker terugkeren.
 

Lees verder

12-06-2014

Vechtdal Haringparty

Op donderdag 26 juni 2014 organiseert Stichting Vechtdal Haringparty een nieuwe Haringparty. Met dit evenement wordt een een mooi klassiek evenement naar de regio gehaald. Op de stijlvolle locatie Landgoed het Laer in Ommen genieten genodigde ondernemers en bestuurders samen van een Hollandse Nieuwe.

Lees verder

21-05-2014

Ook een hypotheek zonder vast arbeidscontract

Vaak krijgen wij bij Vrieling Hypotheken de vraag of je wel een hypotheek kunt afsluiten zonder vast contract bij een werkgever. Een vast contract is geen voorwaarde voor een hypotheek. Dus ja, je kunt een hypotheek afsluiten zonder vast contract. Hierbij geldt een aantal regels die we graag aan u uitleggen.

Lees verder

21-05-2014

Verhuisplannen? Wat doet u met uw huidige hypotheek?

Heeft u al een koopwoning, maar wilt u verhuizen? Dan moet u een keuze maken: gaat u uw huidige hypotheek meenemen en eventueel aanvullen of kiest u voor een andere hypotheek? Uw hypotheekadviseur van Vrieling helpt u bij het maken van deze keuze. Onder andere door uw huidige financiële situatie en uw wensen in kaart te brengen.

Lees verder

21-05-2014

In 2014 leent u maximaal 104% van de marktwaarde

Naast de inkomenseis telt voor geldverstrekkers ook de 'marktwaarde' van de woning voor de hoogte van de lening. Voor een bestaande woning mag u in 2014 maximaal 104% van de marktwaarde lenen. Het percentage gaat echter elk jaar omlaag met 1% tot 100% in 2018. Dat betekent dat u in de toekomst bijkomende kosten zelf moet betalen.

Lees verder

15-04-2014

10% beurskorting* op de Bij Vrieling autoverzekering!

De Hardenbergse autodealers pakken vier dagen uit met de spectaculaire Auto Occasionshow. Op donderdag 17 april, vrijdag 18 april, zaterdag 19 april en maandag 21 april (2e Paasdag) 2014 is iedereen welkom in de Evenementenhal in Hardenberg. Ook de adviseurs van Vrieling zijn aanwezig. Wie op deze dagen een offerte voor de Bij Vrieling autoverzekering laat maken, ontvangt maar liefst 10% beurskorting* op de premie én een veiligheidshesje!

Lees verder

14-04-2014

Goede Vrijdag gesloten

In verband met goede vrijdag zijn wij vrijdag 18 april a.s. gesloten!
Zaterdagmorgen bent u weer van harte welkom op....

Lees verder

31-03-2014

Open Huizen Dag 5 april: bekijk welke woningen meedoen

Interesse in een nieuwe woning? De eerstvolgende Open Huizen Dag op zaterdag 5 april 2014 biedt u veel kansen! Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen.

Lees verder

13-03-2014

Bezoek onze stand op de Business Inspiratiedagen 2014!

Vrieling Adviesgroep nodigt u van harte uit voor een bezoek aan de Business Inspiratiedagen van 25 tot en met 27 maart 2014 in de Evenementenhal te Hardenberg. De beurs biedt u de gelegenheid om in contact te komen met diverse ondernemers in Noordoost- Nederland, waaronder Vrieling Adviesgroep! De beurs is geopend van 14.00 tot 21.00 uur.

Lees verder

04-03-2014

Open Huizen Dag 5 april 2014: tips voor de verkoper

Het voorjaar is een periode waarin veel mensen op zoek gaan naar een nieuw (t)huis. Een mooie tijd om uw woning weer eens extra onder de aandacht te brengen, zeker nu de hypotheekrente laag is! Daarom organiseren onze kantoren in Hardenberg en Dedemsvaart de traditionele Open Huizen Dag.

Lees verder

04-03-2014

Aantrekkelijke rente én veel gemak bij de RegioBank

Vrieling houdt zich naast verzekeringen ook bezig met bankzaken. Dat doen we onder de naam RegioBank. Naast al het gemak van een lokale en kleinschalige bank (dichtbij, gewoon even binnenlopen en vertrouwde adviseurs), kunt u ook gewoon bankieren via internet of de mobiele app. En niet onbelangrijk: bij de RegioBank vindt u nog aantrekkelijke rentetarieven!

Lees verder

03-03-2014

Reis geboekt? Sluit dan binnen 7 werkdagen na boeking uw annuleringsverzekering

Als extra optie bij uw reisverzekering kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten als u uw reis voortijdig annuleert. Bijvoorbeeld in verband met ernstige ziekte, een ongeval of overlijden. Een annuleringsverzekering moet echter wel binnen 7 werkdagen na de definitieve boeking afgesloten worden.

Lees verder

21-02-2014

Twijfelt u over uw WOZ-aanslag?

In deze periode valt de WOZ-aanslag weer op de mat. Omdat de prijs van veel woningen de afgelopen tijd is gedaald, bestaat de kans dat uw woning voor de WOZ te hoog wordt gewaardeerd.

Lees verder

18-02-2014

RegioBank blijft in Dedemsvaart!

Steeds meer banken sluiten hun regionale kantoren. Vooral in dorpen en kleinere steden. Terwijl veel mensen graag een bank in de buurt willen. Een bank waar ze gewoon even binnen kunnen lopen voor een vraag of advies. En waar ze hun geldzaken regelen zoals zij dat willen. Daarom blijft de RegioBank in Dedemsvaart geopend.

Lees verder

20-01-2014

Bedenk een naam en win een dinerbon t.w.v. € 150!

Wie bedenkt een mooie naam voor het nieuwe gebouw aan de westzijde van de markt in Dedemsvaart? Doe mee en maak kans op een dinerbon ter waarde van € 150!

Lees verder

16-01-2014

Voorkom schade bij storm

De afgelopen maanden heeft het een aantal keren flink gestormd. Storm kunt u helaas niet voorkomen, maar de kans op schade bij storm kunt u wel verminderen! Omdat storm vaak niet onverwachts komt, kunt u prima voorzorgsmaatregelen nemen om overlast en schade te beperken. In dit artikel een aantal handige tips voor een volgende storm.

Lees verder

16-01-2014

Schade door werknemers die motorrijtuigen besturen?

WEGAM staat voor Werkgeversaansprakelijkheidverzekering Motorrijtuigen. Met deze verzekering is uw aansprakelijkheid als werkgever goed verzekerd als uw werknemer zelf schade lijdt als bestuurder van een motorrijtuig. Ook als er sprake is van eigen schuld van de werknemer. Bent u hiervoor verzekerd?

Lees verder

16-01-2014

Tractor rijden zonder rijbewijs? Dat kan alleen in 2014 nog!

Op dit moment mag u tractor (trekker) rijden zonder rijbewijs. 16- en 17-jarigen hebben alleen een trekkercertificaat nodig. Maar daar gaat waarschijnlijk verandering in komen. Als de Tweede en Eerste Kamer akkoord gaan, heeft iedereen die vanaf 1 januari 2015 tractor wil rijden een T-rijbewijs nodig. Weet u al wat u moet doen om dit rijbewijs te halen?

Lees verder

30-12-2013

Het belang van algemene voorwaarden

Wat als de klant uw factuur niet betaalt of niet tevreden is met het door u geleverde product of de dienst? Dan kunt u terugvallen op uw rechtsbijstandsverzekering. Belangrijk is dan wel dat u algemene voorwaarden of leveringsvoorwaarden heeft opgesteld én gedeponeerd!

Lees verder

30-12-2013

Geleende of gehuurde zaken; heeft u ze verzekerd?

De AVB-verzekering is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en zzp’ers. Het beschermt het bedrijf of de zelfstandig ondernemer tegen de financiële gevolgen die ontstaan als er schade wordt veroorzaakt. Deze verzekering dekt echter niet standaard de schade die ontstaat aan zaken die u bijvoorbeeld van een ander leent of gaat huren!

Lees verder

30-12-2013

Risico’s bij het UWV of bij de verzekeraar onderbrengen?

In de vorige nieuwsbrief hebben wij u geïnformeerd over de wetswijzigingen waarbij u vanaf volgend jaar financieel verantwoordelijk bent. Dit geldt bijvoorbeeld voor tijdelijke werknemers die bij u ziek uit dienst gaan en (indien zij geen andere werkgever hebben) binnen 28 dagen na het einde van het arbeidscontract ziek worden. Deze wijziging heeft ook gevolgen voor het risico van uw vaste werknemers.

Lees verder

30-12-2013

Pensioenwijzigingen vragen om voorlichting richting werknemers

De AOW-leeftijd gaat omhoog, net als de pensioenrichtleeftijd. Bovendien heeft de overheid bepaalt dat de pensioenopbouw omlaag gaat. Dit kan betekenen dat uw werknemers iets extra's moeten doen om straks een periode financieel te overbruggen. Zijn zij hiervan op de hoogte?

Lees verder

30-12-2013

Brand veroorzaakt? Vanaf 2014 gelden nieuwe regels!

Per 1 januari 2014 kunnen bedrijven door verzekeraars volledig aansprakelijk worden gesteld voor schade door een brand, als die aan hen te wijten is. Tot dusver konden verzekeraars maximaal € 500.000 verhalen op aansprakelijke bedrijven. De schade voor uw bedrijf kan dus al snel hoger uitvallen. Bent u voldoende verzekerd?

Lees verder

16-12-2013

Onze economie herstelt zich!

De Nederlandse economie gaat richting een herstel. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).Ook het aantal woningtransacties is in de loop van 2013 gestegen en het consumentenvertrouwen neemt toe. Positieve berichten dus!

Lees verder

16-12-2013

Nibud-normen: forse beperking maximale hypotheek

Het maximale bedrag dat iemand mag lenen voor een woning gaat volgend jaar opnieuw omlaag. Dit gaat zowel om het te lenen bedrag op basis van inkomen, als op basis van de waarde van de woning.

Lees verder

02-12-2013

Vrieling opent tijdelijke vestiging in Ommen

Midden in het centrum van Ommen zit sinds 2 december een tijdelijke vestiging van Vrieling Verzekeringen. Een maand lang kan iedereen aan de Brugstraat binnenlopen met alle vragen over zorgverzekeringen.

Lees verder

11-11-2013

Restschuld meefinancieren met NHG

Huiseigenaren kunnen bij verkoop van hun woning onder voorwaarden een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Lees verder

04-11-2013

Vrieling Feit & Visie 2013

Onze economie is uit balans. Maar waar gaat het precies mis? En hoe zorgen we er met z’n allen voor dat we weer toegroeien naar evenwicht? Dat we weer kansen gaan zien in plaats van bedreigingen? 30 oktober 2013 stond in het teken van Vrieling Feit & Visie 2013. Op die avond heeft spreker Jaap van Duijn bovenstaande vragen behandeld.

Lees verder

29-10-2013

Wat is interessanter: kopen of huren

Met een eigen huis kunt u vermogen opbouwen. En u kunt de woning aan uw wensen aanpassen. Maar kopen heeft ook nadelen. Het is daarom raadzaam om goed na te denken of dit ook in uw situatie de beste keus is.

Lees verder

29-10-2013

De starterslening in de gemeente Hardenberg?

Als u voor het eerst een huis koopt, kan dat een forse investering zijn. Om u bij de financiering te ondersteunen, biedt de gemeente Hardenberg koopstarters op de woningmarkt een starterslening aan.

Lees verder

29-10-2013

Aflossen of sparen?

Nu de spaarrentes laag zijn, levert sparen op de spaarrekening nauwelijks nog iets op. En zit u met uw spaargeld boven vrijstelling van box 3? Dan betaalt u ook nog eens belasting over uw spaargeld. Als u maandelijks geld overhoudt, dan kan aflossen voor u interessant zijn. Wat zijn de voor- en nadelen?

Lees verder

29-10-2013

Betalingsproblemen

Heeft u moeite om uw hypotheek te betalen, door bijvoorbeeld werkloosheid? Uw hypotheekadviseur bij Vrieling kan samen met u zoeken naar een passende oplossing.

Lees verder

29-10-2013

De belangrijkste hypotheekregels op een rij

Iedereen weet dat de hoogte van het hypotheekbedrag dat u kunt lenen afhankelijk is van het inkomen. Daarnaast spelen andere zaken mee. De belangrijkste leggen wij hieronder aan u uit.

Lees verder

22-10-2013

Gebruik kleine blusmiddelen kan grote schade voorkomen

Brand wil niemand meemaken op zijn bedrijf. Daarom is het van belang dat er voldoende preventiemiddelen aanwezig zijn. Er zijn diverse kleine brandblusmiddelen op de markt. Wij geven u graag een duidelijk overzicht van de verschillende soorten handblusmiddelen die er zijn.

Lees verder

18-10-2013

Vervuilde wegen: de vervuiler betaalt

Het komt regelmatig voor dat wegen ernstig worden vervuild door landbouw- en bouwverkeer. Hierdoor ontstaan risico’s voor weggebruikers. Met name voor motorrijders en bromfietsers kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Ontstaat er schade? Dan betaalt de vervuiler!

Lees verder

15-10-2013

Vrieling op agrarische beurzen in Hardenberg

Deze week staan de agrarische adviseurs van Vrieling op de Landbouw Intensieve Veehouderij (22, 23 en 24 oktober) in de Evenementenhal in Hardenberg. Volgende week staan we hier op de Rundvee Vakdagen (29, 30 en 31 oktober).

Lees verder

09-10-2013

Hoera! Kinderspaarweken

De jaarlijkse Kinderspaarweken van RegioBank zijn begonnen. Kom langs van 7 oktober tot en met 1 november 2013 en open een kinderrekening van RegioBank. Uw kind ontvangt een mooi cadeau naar keuze. Ook als uw kind al een rekening heeft en bijstort ontvangt hij of zij een leuk cadeautje. Want goed sparen willen we al jong belonen.

Lees verder

23-09-2013

Aansprakelijkheidsverzekering dekt alleen relevante schade


Als u bij iemand een opdracht uitvoert en u maakt daarbij schade, dan kunt u aansprakelijk zijn. Die schade verzekert u door middel van een aansprakelijkheidsverzekering (AVB). De dekking van deze verzekering is mede gebaseerd op de werkzaamheden die u aan de verzekeraar heeft doorgegeven. Voert u een klus uit, die niet onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering valt? Dan kan dekking bij schade niet gegarandeerd worden.

Lees verder

23-09-2013

Pensioen bij oude dag, arbeidsongeschiktheid en overlijden

Er is tegenwoordig veel te doen om pensioenen. De pensioengerechtigde leeftijd gaat omhoog, in de pers verschijnen met regelmaat alarmerende berichten dat pensioenfondsen niet aan de dekkingsgraad voldoen, mensen worden bang gemaakt en vragen zich af of ze in de toekomst überhaupt nog wel pensioen zullen krijgen.

Lees verder

23-09-2013

Heeft u de UWV-brief al gecontroleerd?

In de afgelopen maanden heeft het UWV u een brief gestuurd met daarin een overzicht van toegerekende Ziektewetuitkeringen. Het is mogelijk dat het UWV op basis van de bij hen bekende gegevens onjuiste uitkeringen aan u doorbelast. Het is dus verstandig om de brief goed te controleren!

Lees verder

23-09-2013

Leegstaand pand? Geef het door!

Als gevolg van de economische crisis is steeds vaker sprake van gebouwen die leegstaan en/of buiten gebruik zijn. Juist die panden zijn bijzonder kwetsbaar voor brandstichting. Reden voor verzekeringsmaatschappijen om terughoudender te zijn om deze panden te (blijven) verzekeren. Voortzetting van de huidige dekking bij leegstand is dan ook niet vanzelfsprekend.

Lees verder

10-09-2013

Aantrekkelijke rente met Zilvervloot Sparen

Spaar nu net als vroeger met Zilvervloot Sparen van RegioBank. Zilvervloot Sparen is een spaarrekening voor kinderen tot 18 jaar. Naast een aantrekkelijke rente ontvangt uw (klein)kind 1% premie per volledig spaarjaar met een maximum van maar liefst 10%.

Lees verder

05-09-2013

Open Huizen Dag 5 oktober 2013: tips voor de verkoper

In een aantal regio's in Nederland zijn er tekenen van een licht herstel van de woningmarkt. Ondanks dat dit herstel in onze eigen regio nog niet echt zichtbaar is, vinden wij het bovenstaande wel een goede aanleiding om ons woningaanbod tijdens het open huis goed onder de aandacht te brengen. Daarom organiseren onze kantoren in Hardenberg en Dedemsvaart de traditionele Open Huizen Dag.

Uit onderzoek van de NVM blijkt dat van de woningen die meedoen aan de landelijke Open Huizen Dag, een half jaar later ruim 17% is verkocht. Bij woningen die niet meededen was dit ongeveer 10%. Laat dit moment dus niet aan u voorbij gaan.

Lees verder

03-09-2013

17 jaar en autorijden. Hoe zit het met de verzekering?

In november 2011 is een experiment voor een duur van zes jaar gestart waardoor jongeren al op hun zeventiende mogen autorijden. In het experiment 2toDrive mogen jongeren vanaf zestien jaar hun theorie-examen doen, en een half jaar praktijkles gaan volgen en vanaf zeventien het praktijkexamen afleggen. Slagen ze, dan mogen ze vanaf hun zeventiende onder bepaalde voorwaarden al autorijden.

Lees verder

03-09-2013

Op kamers? Denk aan de verzekeringen!

De hogescholen en universiteiten zijn weer begonnen. Gaat uw kind op kamers? Brand komt relatief vaak voor in studentenkamers en de aanwezige laptops zijn gewild! Vergeet dus de verzekeringen niet. Gelukkig kunt u bij Vrieling de benodigde verzekeringen makkelijk en voordelig sluiten.

Lees verder

09-07-2013

Voorkom diefstal tijdens de vakantie

Uw telefoon aan de lader in de caravan en u bij het zwembad? Een geliefd doelwit voor dieven! Laat dus nooit waardevolle zaken of geld (zichtbaar) achter in uw caravan. Gaat u met het vliegtuig? Gebruik geen open bagagelabels maar gesloten adreslabels. Met de reisverzekering van Vrieling bent u op vakantie verzekerd tegen onder andere diefstal. Maar u bent uw eigendommen op dat moment wel kwijt. Wilt u maximaal genieten op vakantie? Dan is voorkomen beter dan genezen. Meer tips tegen diefstal? Lees verder.

Lees verder

09-07-2013

De verzekering voor uw technische installaties

Schade aan uw technische installaties kan heel kostbaar zijn. Speciaal voor dit risico biedt Vrieling de Technische verzekering voor agrarische bedrijven (TVA). Deze verzekering vergoedt materiële schade aan en verlies van apparatuur door plotselinge onvoorziene gebeurtenissen.

Lees verder

09-07-2013

Voorkom brand in uw hooi- en stro-opslag

Is hooi en stro opslaan een onderdeel van uw bedrijf? Dan weet u dat hier bepaalde risico’s aan verbonden zijn. Maar als u zich aan de voorschriften houdt, minimaliseert u deze risico’s.

Lees verder

09-07-2013

Bent u verzekerd tegen milieuschade?

De milieuwetten worden steeds strenger. Het kost agrarische bedrijven veel geld om aan deze wetten te voldoen. Toch kan er milieuschade ontstaan. Vooral gewasbeschermingsmiddelen, asbest, minerale olie en mest veroorzaken schade aan het milieu. En een gewone brandverzekering vergoedt niet de kosten voor het schoonmaken van vervuilde grond en water. Voor deze onvoorziene kosten biedt Vrieling de milieuschadeverzekering.

Lees verder

03-07-2013

Groene kaart voor uw caravan of aanhanger?

Gaat u met een caravan of aanhangwagen op pad? En is het gewicht en laadvermogen samen meer dan 750 kilogram? In onder meer Duitsland, Spanje en Polen heeft u hiervoor een aparte groene kaart nodig.

Lees verder

27-06-2013

Bij Vrieling al jarenlang uw eigen schadebehandelaar!

Diefstal, een aanrijding of wateroverlast. Welke schade u ook heeft, vervelend is het altijd. Daarom is het belangrijk dat het zo snel mogelijk wordt opgelost. ‘In tegenstelling tot veel andere verzekeringsadviseurs handelen we bij Vrieling de schades al jarenlang zelf af.

Lees verder

19-06-2013

Verdien eenvoudig een waardebon van € 50,-

Vaak profiteren alleen nieuwe klanten van acties. Maar bij Vrieling hebben wij al jarenlang een actie voor bestaande klanten. Want die zijn ons net zoveel waard. Een VVV Cadeaubon of Nationale Dinercheque ter waarde van € 50,- voor iedereen die een nieuwe klant bij ons aanbrengt.

Lees verder

12-06-2013

Aanpassing Ziektewet en WGA

In oktober 2012 is een nieuw wetsvoorstel aangenomen over de modernisering van de Ziektewet en de WGA. Deze wetgeving kan grote gevolgen hebben voor werkgevers. Helemaal als werkgevers relatief veel tijdelijke krachten in dienst hebben.

Lees verder

11-06-2013

Vrieling Adviesgroep adviseert Heuver Profile Tyrecenter

Adviseren over een verzekering is meer dan alleen het toelichten van de polisvoorwaarden. Maar waar zit dat 'meer' hem dan in? Jan Heuver, directeur van Heuver Banden en Heuver Profile Tyrecenter, vertelt waar voor hem de waarde van advies bij Vrieling in zit.

Lees verder

10-06-2013

Vraagprijzen blijven dalen, wellicht wordt uw droomwoning werkelijkheid?

De Nederlandse woningprijzen blijven dalen. Een woning wordt nu voor gemiddeld € 206.000 verkocht, 5,5% lager dan een jaar geleden. En dit zijn landelijke cijfers, in onze regio liggen de woningprijzen lager dan het landelijke gemiddelde. Droomt u van een mooie 2-onder-1-kap of een vrijstaande woning? Dan is dit een goed moment om eens te kijken of uw droom werkelijkheid kan worden!

Lees verder

10-06-2013

Past uw huidige hypotheek nog bij u?

Toen u uw hypotheek afsloot, heeft u belangrijke keuzes gemaakt. Deze keuzes waren gebaseerd op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden op dat moment. Maar zijn die wensen en mogelijkheden nog steeds actueel? Oftewel; past uw huidige hypotheek nog steeds bij uw situatie op dit moment?

Lees verder

10-06-2013

Hypotheekrentes omlaag

Sinds de eerste week van mei hebben de meeste geldverstrekkers de hypotheekrentes weer verlaagd. In de maanden daarvoor was dit ook al het geval. En de voorspelling is dat de rentes nog wel even laag blijven.

Lees verder

10-06-2013

Vraagprijzen blijven dalen, wellicht wordt uw droomwoning werkelijkheid?

De Nederlandse woningprijzen blijven dalen, maar niet meer zo hard als in 2012. Dat blijkt uit onderzoek van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Een woning wordt nu voor gemiddeld € 206.000 verkocht, 5,5% lager dan een jaar geleden. En dat zijn landelijke cijfers, in onze regio liggen de woningprijzen lager dan het landelijke gemiddelde.

Lees verder

10-06-2013

Vanaf 1 juli 2013 NHG-grens omlaag naar € 290.000

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie met diverse voordelen. Op dit moment geldt de garantie op hypotheken tot een bedrag van € 320.000. Vanaf 1 juli 2013 gaat dit bedrag omlaag naar € 290.000. Wat betekent dit voor u?

Lees verder

04-06-2013

Vanaf welke leeftijd ontvangt u AOW?

Vanaf 2013 wordt de AOW-leeftijd in stapjes verhoogd van 65 naar 67 jaar. Wanneer u uw eerste AOW-uitkering kunt verwachten is afhankelijk van uw geboortedatum. U kunt zelf uw AOW-leeftijd en de datum waarop u voor het eerst een uitkering ontvangt berekenen op de website www.berekenhet.nl. Bent u na 1956 geboren? Dan is uw AOW-leeftijd nu nog niet bekend.

Lees verder

04-06-2013

Nieuwe auto? Voorkom een boete van € 390 !

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) controleert regelmatig op de naleving van de verzekeringsplicht. Autobezitters ontvangen steeds sneller een boete omdat de auto niet verzekerd is. Dat niet iedereen eraan denkt om de verzekeraar te informeren over de aankoop, merkt ook Vrieling. Wij horen regelmatig dat onze klanten de verzekering vergeten én een boete van € 390 hebben ontvangen.

Lees verder

30-05-2013

Worden uw medische kosten op vakantie vergoed?

Uw zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland. Maar let op: daar zit een limiet aan! Over het algemeen dekt de basis zorgverzekering maximaal de kosten die u in Nederland kwijt zou zijn in een vergelijkbare situatie. Liggen de werkelijke kosten hoger? Dan moet u die zelf betalen! Tenzij u een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluit.

Lees verder

08-05-2013

Wijziging ziektewet: kosten instroom zieke tijdelijke medewerkers voor uw rekening

Vanaf 1 januari 2014 komen de kosten van instroom van tijdelijke medewerkers in de Ziektewet en de WGA voor uw rekening. In september/oktober 2013 ontvangt u van de Belastingdienst beschikkingen met de heffingen voor 2014. Hierop staan nieuwe WGA-premies en een aangepaste Ziektewetpremie vermeld. Deze wijziging van de ziektewet heeft ook gevolgen voor uw administratie.

Lees verder

08-05-2013

Werkgevers steeds vaker aansprakelijk gesteld

Op basis van gerechtelijke uitspraken van de laatste tijd blijkt dat werkgevers steeds vaker aansprakelijk worden gesteld. In de wet is bepaald dat de werkgever verplicht is ervoor te zorgen dat de werknemer, in de uitoefening van zijn werkzaamheden, geen schade lijdt.

Lees verder

07-05-2013

AOW-leeftijd naar 67, wat gebeurt er met uw arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Vanaf 2013 wordt de AOW-leeftijd in stappen verhoogd van 65 naar 67 jaar. De aandacht rondom deze wijziging gaat vooral uit naar pensioenregelingen en het feit dat men langer moet blijven werken. Maar wat betekent deze verhoging voor uw  arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Lees verder

17-04-2013

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Stel, u raakt morgen volledig arbeidsongeschikt. Houdt u dan nog voldoende inkomen over om uzelf en uw gezin te onderhouden? En is er iemand aanwezig om uw bedrijf draaiende te houden? Als ondernemer moet u zelf zorgen dat alles goed geregeld is als u arbeidsongeschikt raakt.

Lees verder

16-04-2013

(Ver)bouwplannen? Laat uw adviseur eens meekijken!

Heeft u (ver)bouwplannen? Laat uw verzekeringsadviseur eens meekijken naar de tekening. Verzekeringstechnisch zijn er interessante manieren om te besparen. Gebruikt u bijvoorbeeld de juiste isolatie, heeft u gedacht aan brandmuren? Maar al te vaak wordt hier aan gedacht als de bouw al begonnen is. Of zelfs al is afgerond. Dan is het lastig om nog aanpassingen te doen.

Lees verder

15-04-2013

Bent u verzekerd tegen bedrijfsschade?

Een brand op uw bedrijf heeft grote gevolgen. De dekking voor directe schade aan gebouwen en inventaris is bij de meeste agrarische bedrijven uitstekend geregeld. Maar ook de gevolgschade door bedrijfsstilstand is een groot risico! Dit noemen we de bedrijfsschade. Bent u hiertegen verzekerd?

Lees verder

05-04-2013

Het provisieverbod uitgelegd

Op 1 januari 2013 gaat het provisieverbod in voor ingewikkelde (ook wel complexe) producten. Denk bij ingewikkelde producten aan hypotheken, pensioenverzekeringen en levensverzekeringen. In dit nieuwsbericht leggen wij uit wat het provisieverbod voor u betekent.

Lees verder

04-04-2013

Klanten geven Vrieling in 2012 een 8,3

Elk jaar houdt Vrieling Adviesgroep een tevredenheidsonderzoek onder haar klanten. In 2012 geven klanten ons een 8,3. Naast de vele complimenten zijn er uiteraard ook verbeterpunten binnengekomen. Bij alle vragen die gemiddeld een 8 of lager krijgen onderneemt Vrieling actie.

Lees verder

20-03-2013

Uitnodiging presentaties Business Inspiratiedagen

Dinsdag, woensdag en donderdag (26, 27, en 28 maart) staat Vrieling Adviesgroep op de Business Inspiratiedagen in de Evenementenhal in Hardenberg. Tijdens de beurs houden wij in onze stand presentaties over verzuim en pensioen. U bent van harte uitgenodigd!

Lees verder

18-03-2013

Crisis vervelend? Niet voor starters op de woningmarkt!

Kopen lijkt vaak onmogelijk, helemaal in deze ‘crisistijd’. Maar hoe gekt het ook klinkt, juist nu is het voor starters aantrekkelijk om een woning te kopen! Waarom?

Lees verder

15-03-2013

Open Huizen Dag 6 april 2013

Interesse in een nieuwe woning? De eerstvolgende Open Huizen Dag op zaterdag 6 april 2013 biedt u veel kansen! Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen.

Lees verder

13-03-2013

Meld u aan voor de Vrieling Hardenberg City-run!

Vrijdag 19 april 2013 staat het centrum van Hardenberg voor de negende keer in het teken van hardlopen. Met het grote aantal deelnemers behoort de Vrieling Hardenberg City- run tot de grootste wedstrijd uit de regio!

Lees verder

01-03-2013

Open Huizen Dag 6 april 2013: tips voor de verkoper

Het voorjaar is een periode waarin veel mensen op zoek gaan naar een nieuw (t)huis. Een mooie tijd om uw woning weer eens extra onder de aandacht te brengen, zeker nu de overdrachtsbelasting maar 2% is! Daarom organiseren onze kantoren in Hardenberg en Dedemsvaart de traditionele Open Huizen Dag.

Lees verder

12-02-2013

Bezoek onze stand op de Business Inspiratiedagen

Vrieling Adviesgroep nodigt u van harte uit voor een bezoek aan de Business Inspiratiedagen van 26 tot en met 28 maart 2013 in de Evenementenhal te Hardenberg.

Lees verder

08-02-2013

Wees nú bewust van uw inkomen tijdens uw pensioen

Wat wilt u doen als u met pensioen bent? Heeft u reisplannen of wilt u meer ondernemen met uw (klein)kinderen? Of misschien wilt u wel gewoon lekker niets doen.

Lees verder

06-02-2013

Kapitaalverzekering voor 1 april van box 3 naar box 1

Heeft u een spaar-, leven- of beleggingshypotheek? Dan heeft u een polis waarmee u kapitaal opbouwt: een kapitaalverzekering. Deze verzekering valt in box 1 of box 3. In verband met de nieuwe hypotheekregels kan het voor u financieel aantrekkelijk zijn uw kapitaalverzekering uit box 3 vóór 1 april 2013 om te zetten naar box 1. Ná 1 april 2013 is dit namelijk niet meer mogelijk!

Lees verder

04-02-2013

Gaat u goed voorbereid op wintersportvakantie?

Ondanks dat skiën voornamelijk een ontspannen bezigheid is, loopt u als skiër bepaalde (aansprakelijkheids)risico’s. U breekt een been en moet met de gipsvlucht naar huis. Deze en andere risico’s verzekert u met een (doorlopende) reisverzekering inclusief wintersportdekking. Maar wat als u iemand anders letsel toebrengt omdat u hem per ongeluk omver skiet?

Lees verder

04-02-2013

RegioBank: Wat betekent nationalisatie SNS REAAL voor mijn producten?

De RegioBank is onderdeel van SNS REAAL. De Minister van Financiën heeft besloten om SNS REAAL te nationaliseren. Dat betekent dat de Staat de enige aandeelhouder van SNS REAAL is geworden.

Lees verder

28-01-2013

Winterse weersomstandigheden: voorkom schade!

De ene week vriest het 14 graden, de andere week is het 14 graden boven het vriespunt. Het Nederlandse winterweer is onvoorspelbaar. Wat we uit ervaring wel zeker weten is hoe u schade tijdens het winterse weer kunt beperken. Schade aan uw auto, maar ook schade aan uw woning.

Lees verder

22-01-2013

Consumenten zeer tevreden over hypotheekadvies intermediair

Uit onderzoek blijkt dat consumenten meer tevreden zijn over hypotheekadvies van een intermediair, dan over hypotheekadvies van banken.

Lees verder

14-01-2013

Nieuwe hypotheekregels

Vanaf 1 januari 2013 gelden er vanuit de overheid nieuwe regels voor het afsluiten of wijzigen van een hypotheek.

Lees verder

07-11-2012

Verhoging assurantiebelasting 2013

Over de premie van bepaalde verzekeringen betaalt u assurantiebelasting. Dit is een wettelijk vastgesteld percentage van 9,7%. In het regeerakkoord hebben de VVD en de PvdA voorgesteld om per 1 januari 2013 de assurantiebelasting te verhogen naar 21%.

Lees verder

01-11-2012

Het laatste hypotheeknieuws

Op dit moment zijn de voorgenomen wijzigingen rondom de hypotheekrenteaftrek groot nieuws. Er verschijnt elke dag wel een bericht in de pers dat u op de hoogte brengt van de nieuwste ontwikkelingen.

Lees verder

01-11-2012

Eerste premies zorgverzekering 2013 bekend

De premie voor de basis zorgverzekering komt in 2013 rond dezelfde prijs te liggen als de premie van 2012.

Lees verder

17-09-2012

Zonnepanelen, extra verzekeren of niet?

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. En de prijs is steeds minder een drempel.

Lees verder

14-09-2012

Wij doen mee aan de Pensioen3daagse!

Weet u hoeveel pensioen u opbouwt? Krijgt uw gezin pensioenuitkering na uw overlijden? En wat gebeurt er met uw aflopende polissen? Geen antwoord op deze of andere pensioenvragen?

Lees verder

14-09-2012

Bouwbesluit 2012 en brandalarm

Vanaf 1 april 2012 geldt het Bouwbesluit 2012. Een belangrijke wijziging in dit Bouwbesluit heeft tot gevolg dat bedrijven voortaan zelf verantwoordelijk zijn voor eigen brandveiligheid. In verband hiermee zijn ook de regels voor brandmeldinstallaties veranderd.

Lees verder

14-09-2012

Zit het goed met de verzekering van uw zitmaaier?

Onze regio wordt onveilig gemaakt door dieven die het gemunt hebben op gemotoriseerde zitmaaiers. Wist u dat diefstal van die maaiers maar beperkt is afgedekt door de inboedelverzekering? Standaard is een maaier tot een maximum waarde van € 1.250,- meeverzekerd.

Lees verder

14-09-2012

ABC Pensioen neemt pensioencontracten Nationale Nederlanden over

Veel assurantiekantoren stoppen met pensioenadvies door de vergunningplicht die vanaf 2014 geldt. Nationale Nederlanden zocht exclusieve partners in Nederland voor alle pensioencontracten die Nationale Nederlanden terugkrijgt van kantoren die stoppen met pensioenadvies. ABC Pensioen uit Hardenberg neemt vanaf september deze adviestaak over van de contracten in heel Noordoost-Nederland.

Lees verder

13-09-2012

Overlijdensrisicoverzekering: kleine moeite, groot gebaar voor uw nabestaanden

Overlijden kan een enorm financieel risico zijn voor nabestaanden. Uw agrarisch bedrijf moet namelijk worden voortgezet, verkocht of overgedragen. Dit brengt in veel gevallen hoge kosten met zich mee, die niet altijd uit beschikbare geldmiddelen kunnen worden betaald. Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkomt een hoop financiële zorgen.

Lees verder

12-09-2012

Werkgevers steeds vaker aansprakelijk gesteld

Op basis van de gerechtelijke uitspraken van de laatste tijd blijkt dat werkgevers steeds vaker aansprakelijk worden gesteld. In de wet is bepaald dat de werkgever verplicht is ervoor te zorgen dat de werknemer, in de uitoefening van zijn werkzaamheden, geen schade lijdt.

Lees verder

11-09-2012

Vrieling Makelaardij op Net5

Maandag 10 september 2012 was Vrieling Makelaardij op tv in de docusoap De Vierling.

Lees verder

11-09-2012

Zilvervloot Sparen terug bij RegioBank

Zilvervloot Sparen is per 6 september terug bij RegioBank. Bij dit jeugdspaarproduct ontvangen spaarders naast de jaarlijkse rente een premie van maximaal 10%.

Lees verder

22-03-2012

De achtste Vrieling Hardenberg City-run

Vrijdag 20 april staat het centrum van Hardenberg in het teken van hardlopen. De Vrieling Hardenberg City-run wordt voor iedereen, van jong tot oud, en van recreant tot topper, een sportief feest!

Lees verder

24-02-2012

Nieuwe service voor Vrieling klanten: De Vrieling Zorgconsulent

De zorgconsulent geeft persoonlijk advies bij het vinden van snelle en goede medische zorg en heeft contact met alle zorginstellingen van Nederland. Zelfs met een aantal in België en Duitsland.

Lees verder

07-12-2011

Uw Zorgverzekering in 2012

Met zorgverzekeraar Avéro Achmea hebben wij nieuwe collectiviteitsafspraken gemaakt waarbij wij u een hoge korting op de zorgverzekering kunnen bieden: 7,5% op de basis, en 10% op de aanvullende verzekeringen!

Lees verder

01-12-2011

Maak iemand blij met een zorgpolis bij Vrieling en
verdien € 25,-!

Iedereen kan profiteren van de hoge kortingen van het Vrieling zorgcollectief.

Lees verder

07-10-2011

Spaarloonregeling stopt per volgend jaar

Werknemers die het spaarloon gebruiken voor een spaarverzekering moeten de keus maken of ze die verzekering willen voortzetten.

Lees verder

01-10-2011

Vrieling start pensioenadvieskantoor ABC Pensioen

De oplettende voorbijganger heeft de vlag zien hangen voor het pand van Vrieling Adviesgroep in Hardenberg. Onder de naam ABC Pensioen gaat het pensioenbedrijf van Vrieling verder.

Lees verder

04-07-2011

Kabinet verlaagt overdrachtsbelasting

De ministerraad heeft vrijdagmiddag 1 juli bekend gemaakt dat de overdrachtsbelasting gaat wijzigen.

Lees verder

22-06-2011

Nieuwe hypotheekregels niet zo nieuw

Op 1 augustus aanstaande worden de regels voor hypotheken aangepast.

Lees verder

02-06-2011

Zeker op vakantie met de doorlopende reisverzekering

De zomervakantie staat alweer voor de deur. Heeft u alles al tot in de puntjes voorbereid of is het bij u ‘inpakken en wegwezen?’ Een badpak of een korte broek kunt u best op het laatste moment regelen, maar met vakantieverzekeringen ligt dat anders.

Lees verder

28-03-2011

Succesvolle Open-Huizen-Dag

Zaterdag 26 maart jl. heeft Vrieling Makelaardij de traditionele voorjaars-open-huizen-dag gehouden. Deze dag wordt al een aantal jaren georganiseerd om potentiële kopers de gelegenheid te geven vrijblijvend een huis te bekijken. Ook dit keer hebben weer veel verkopers hun deuren open gezet.

Lees verder

02-02-2011

Scheiden... kan ik mijn huis behouden?

Bij een scheiding is vaak een van de eerste vragen die opkomt: kan ik in het huis blijven wonen? Wij kunnen u helpen om financieel overzicht te krijgen. Onze hypotheekadviseur bekijkt samen met u de mogelijkheden. Uw ex-partner uitkopen? En hoe zit het met de levensverzekering?

Lees verder

10-01-2011

Verhoging assurantiebelasting

Over de totale kosten van een verzekering is belasting verschuldigd. Per 1 maart 2011 wordt deze wettelijke belasting (assurantiebelasting) verhoogd van 7,5% naar 9,7%.

Lees verder

03-10-2010

Verbouwen of verhuizen? Profiteer nu van de BTW-verlaging!

Ruimtegebrek is een veel gehoorde reden waarom mensen uitkijken naar een andere woning. Maar waarom verhuizen als verbouwen nu wellicht de meest aantrekkelijke optie is?

Lees verder

07-09-2010

Vrieling promoot starterslening Gemeente

Sinds enige tijd is het mogelijk om als starter op de woningmarkt bij de gemeente een renteloze lening te krijgen tot maximaal € 30.000,- voor de aankoop van een woning

Lees verder

gewoon_beter

Hier stáán we voor:

  • Enthousiast
  • Onafhankelijk
  • Betrokken
  • Creatief
  • Integer
  • ... Gewoon beter!
zo_zijn_onze_manieren