Auto- en letselschades

Het aantal aanrijdingen is de laatste jaren toegenomen en de schades zijn hoger. Maar we hebben toch juist steeds veiligere auto’s? Hoe komt het dan dat er meer aanrijdingen zijn? We zetten de oorzaken voor u op een rij.

Uit recente cijfers van CED blijkt dat het aantal verkeersongevallen de laatste jaren is toegenomen en het schadebedrag per ongeval hoger is. Afleiding door telefoongebruik in het verkeer is vermoedelijk één van de belangrijkste oorzaken van de stijging van het aantal verkeersongelukken.

Toegenomen claimcultuur

Slachtoffers van verkeersongevallen stappen vaker naar de rechter om hun schade te claimen. De gang naar de rechter is gemakkelijker geworden. Er is een wet ingevoerd die slachtoffers meer mogelijkheden geeft te procederen over de hoogte van de schadevergoeding.                                                   

Met uw smartphone achter het stuur

Beantwoord u ook wel eens een belletje of WhatsAppbericht tijdens het rijden? Afleiding door smartphones is één van de belangrijkste oorzaken voor aanrijdingen. En de meeste schades worden veroorzaakt door aanrijdingen. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om uw telefoon zo in te stellen, dat u tijdens het rijden geen meldingen ontvangt. Wilt u weten hoe u ongestoord onderweg kunt zijn, kijk dan op: Daar kun je mee thuiskomen 

Drukker op de weg

Het gaat goed met de economie, er zijn meer auto’s op de weg. Het aantal voertuigen groeide in 2016 en 2017 met gemiddeld 1,8%: in de twee jaren daarvoor was dit 1%. De verwachting is dat er dit jaar ongeveer evenveel auto’s worden verkocht. En meer auto’s op de weg betekent ook meer kans op ongelukken.

Weeromstandigheden

We kennen allemaal de grillige weersomstandigheden van de afgelopen jaren. Storm- en hagelbuien komen vaker voor en zijn ook steeds heftiger. Ook het aantal schades aan auto’s neemt hierdoor toe.

Total loss

De auto’s van tegenwoordig zijn voorzien van de nieuwste veiligheidsvoorzieningen. Autoschades bestaan niet meer alleen uit plaat- en spuitwerk. Ook de elektronica moet gerepareerd worden. Reparaties vallen duurder uit en daardoor worden auto’s sneller total loss verklaard dan jaren geleden.

Meer informatie?

Wilt u weten wat u kunt doen om schade te voorkomen en advies ontvangen over een passende verzekering? Een adviseur van Vrieling kijkt het graag gratis en vrijblijvend voor u na. Maak een afspraak of bel 0523 – 28 27 26