Opgeruimd staat netjes: Zonnepaneeldeeltjes en opruimingskosten

Het valt op dat steeds meer bedrijven zonnepanelen aanschaffen. Dat is een mooie ontwikkeling. Echter, dat betekent dat de kans dat zonnepanelen betrokken zijn bij een brand, groter wordt. Hierdoor kunnen zonnepaneeldeeltjes zich door de omgeving verspreiden en eventueel schade veroorzaken. Maar wie is er verantwoordelijk voor deze deeltjes? Wie ruimt dit op en worden deze kosten gedekt?

Wie is er verantwoordelijk?

Nadat meer dan honderd gedupeerden zich hadden gemeld omtrent zonnepaneeldeeltjes op hun terrein, kwamen er vragen als wie ruimen deze deeltjes op, wie is er verantwoordelijk voor deze deeltjes en worden deze kosten gedekt?

Dé oplossing voor het risico

In samenwerking met Nationale Nederlanden biedt Vrieling haar klanten een oplossing aan om het risico van de opruimingskosten van zonnepaneeldeeltjes te verzekeren. De dekking van onder andere het opruimen van zonnepaneeldeeltjes wordt meegenomen in de milieuschadeverzekering. De volledige dekking voor zonnepaneeldeeltjes bestaat uit:

  • Opruimen van zonnepaneeldeeltjes
  • Schade aan anderen en aan dieren
  • Bedrijfsschade door het opruimen
  • Verweersbijstand
  • Zonnepaneeldeeltjes van anderen op uw locatie

Onderdeel van de milieuschadeverzekering

De dekking van zonnepaneeldeeltjes valt onder de milieuschadeverzekering. Heeft u al een Nationale Nederlanden milieuschadeverzekering? Dan bent u automatisch voor dit risico verzekerd.

Meer informatie over de dekking van zonnepaneeldeeltjes?

Wilt u een voorstel ontvangen over de milieuschadeverzekering of heeft u andere vragen? Neem contact met ons op.