Ik wil zzp'er worden

U wilt zzp’er worden en staat op het punt u in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Het inschrijven zelf is een kleine moeite, maar het is belangrijk om goed nagedacht te hebben over allerlei belangrijke randzaken. Vrieling denkt graag met u mee en geeft hieronder 5 tips, waar u aan moet denken voordat u als zzp’er het werkveld betreedt. 

Maak een gratis afspraak

1. Maak een ondernemingsplan 
Zet hiermee al uw plannen op papier, met daarbij een analyse over uw kansen, concurrenten en mogelijke toekomstige obstakels. Hiermee maakt u alles inzichtelijk en verplicht u uzelf om overal goed over na te denken. Hoe u een goed ondernemingsplan kan schrijven vindt u hier

2. Zoek uit welke belastingen u moet betalen 
Misschien niet waar u meteen aan wilt denken, maar zeker niet onbelangrijk om rekening mee te houden. Als zzp’er heeft u namelijk te maken met andere belastingen en premies, aftrekposten en subsidies dan als werknemer. Meer hierover vindt u op de website van de belastingdienst.

3. Bereid u voor op ziekte en arbeidsongeschiktheid 
Wij raden aan na te denken hoe u inkomstenterugval bij ernstige ziekte of arbeidsongeschikt kan opvangen. Een verzekering voor uw inkomen (bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheidsverzekering) is volgens ons één van de twee de verzekeringen die u minimaal moet afsluiten als zzp'er. De tweede verzekering is de aansprakelijkheidsverzekering

4. Check ook de andere verzekeringen
Naast de minimale verzekeringen raden wij ook aan na te denken over andere verzekeringen. De voor u belangrijke verzekeringen zijn afhankelijk van de branche waarin u actief wilt zijn. Veel afgesloten verzekeringen zijn: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, bestelautoverzekering en/of de inventaris/goederenverzekering.

5. Denk na over uw pensioen 
Vaak wordt nog niet over het pensioen nagedacht, omdat dit waarschijnlijk nog lang niet aan de orde is. Echter, als zzp’er bent u meestal zelf verantwoordelijk voor uw pensioenvoorziening. Ook uw nabestaandenpensioen dient u zelf te regelen. Als u hierover geadviseerd wilt worden, bent u bij Vrieling aan het juiste adres.

Maak een gratis afspraak