Wat kost een AOV?

Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kost, hangt af van uw situatie en de wensen die u heeft. Bijvoorbeeld uw beroep, leeftijd en hoe lang u een uitkering wilt ontvangen als u arbeidsongeschikt raakt. U betaalt maandelijks premie voor een AOV. Lees verder om meer te weten te komen over de hoogte van deze premie.

Uw leeftijd en soort beroep

Deze twee factoren spelen een belangrijke rol bij de bepaling van de premie van uw AOV. Bent u al wat ouder? Dan wordt uw premie hoger, omdat de kans op arbeidsongeschiktheid toeneemt. En heeft u een zwaar beroep? Dan is ook hierbij het risico hoger, waardoor u meer betaalt.

Hoogte van uw uitkering

Raakt u arbeidsongeschikt en heeft u een AOV? Dan ontvangt u van de verzekeraar een uitkering. Hoe hoog deze uitkering is, bepaalt u zelf. Dit doet u aan de hand van uw huidige inkomen en wat u nodig heeft om uw vaste lasten te betalen. Hoe hoger de uitkering, hoe meer u betaalt voor uw AOV.

Eigen risico

Als u arbeidsongeschikt raakt, weet u vaak niet direct hoe lang u niet kunt werken. Als u spaargeld heeft of een partner met inkomen, heeft u misschien niet direct een uitkering nodig. U kunt bij de verzekeraar aangeven dat u bijvoorbeeld pas na een half jaar of een jaar een uitkering wilt. Hoe langer u zonder kan, hoe lager uw premie is.


3153 AOV broodfons voorzieningenfonds

Duur van de uitkering

Ook deze keuze bepaalt hoe hoog de premie van uw AOV is. Wilt u bij arbeidsongeschiktheid dat de verzekeraar tot uw pensioen uitkeert? Of heeft u voldoende aan een aantal jaar? Hoe korter de duur van uw uitkering, hoe lager de premie.

Keuze voor verzekeraar

In Nederland zijn er veel verzekeraars die een AOV aanbieden. Elke verzekeraar heeft zo z'n voor- en nadelen én bijbehorende premie. Bij Vrieling vergelijken we op basis van uw wensen alle soorten AOV's. Op die manier heeft u altijd een perfect passende AOV tegen een scherpe premie.

Maar... wat betaalt u dan voor een AOV?

Zoals u ziet kunnen we daar geen kant-en-klaar antwoord op geven. U kunt kosteloos een voorstel bij ons opvragen. Vul hiervoor hieronder het formulier in en wij nemen contact met u op om het met jou over bovenstaande onderwerpen te hebben. Het voorstel dat u van ons krijgt is vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast!