Is een AOV verplicht?

Bij Vrieling bieden we jou de keuze uit verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekering bij diverse verzekeraars. Jouw eigen adviseur bekijkt samen met jou welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past bij jouw wensen en budget. Zo heb jij altijd de – voor jou – beste arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Nee, maar wel verstandig

Ondernemers zijn niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering of andere voorziening af te sluiten. Maar raak jij arbeidsongeschikt door ziekte of een ongeluk? Dan heb je geen inkomen meer. Het is dus wel verstandig.

Geen financieel vangnet voor ondernemers

Voor zelfstandigen (ZZP'er, DGA of zelfstandig medisch specialist) is er geen financieel vangnet vanuit de overheid. Als jij door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval niet meer kan werken, stopt jouw inkomen. Je zult dus zelf moeten nadenken over of en hoe jij het (gezins-)inkomen wilt beschermen. Je denkt er misschien niet graag aan. Toch zijn er elke dag weer ondernemers die ondervinden dat je zomaar arbeidsongeschikt kunt raken. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan het (gezins)inkomen veiliggesteld worden.

3363

Wist je dat?

  • De kans dat je (tijdelijk) arbeidsongeschiktheid raakt maar liefst 50% is!
  • 35% van de ongelukken ontstaan in privésfeer.
  • 16% van de arbeidsongeschiktheidsmeldingen die wij ontvangen vallen onder een beperking in persoonlijk en sociaal functioneren (burn-out, psychische problemen).


Een AOV biedt meer dan alleen financiële hulp

Ben jij arbeidsongeschikt door ziekte of een ongeval? Dan krijg je bij de meeste verzekeraars niet alleen de uitkering waar je recht op hebt, maar ze helpen jou ook om snel weer vooruit te komen. Met jouw onderneming, met jouw persoonlijke ontwikkeling, jouw gezin en jouw gezondheid.

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan 'genezen'. Daarom bieden wij, maar ook veel verzekeraars tegenwoordig tools om zoveel mogelijk te voorkomen dat jij arbeidsongeschikt raakt. Bijvoorbeeld door via een gezondheidscheck alle gezondheidsrisico's in kaart te brengen en jou te helpen om deze risico's te voorkomen of te verkleinen.

Plannen voor een verplichte AOV

De overheid heeft plannen om zzp'ers in de toekomst te verplichten om een AOV af te sluiten. In het wetsvoorstel dat er ligt, voert de UWV deze verplichte regeling uit. De Belastingdienst heft de premie. Er is nog veel onzeker over de invulling van deze verplichte verzekering en het is onduidelijk wanneer het er komt. Duidelijk is wel dat het een basisvoorziening wordt en dat dit zeker geen reden is om nu niets te regelen. Mocht de regeling er in de toekomst écht komen, dan kun je op dat moment altijd opnieuw keuzes maken en jouw huidige AOV aanpassen of stopzetten.

Wij vergelijken voor jou

Vrieling is een onafhankelijke adviseur. Dat betekent dat wij samenwerken met veel verzekeraars, zoals a.s.r., Movir, Alllianz, Klaverblad en vele anderen. Wij vergelijken op basis van jouw wensen alle soorten AOV's. Op die manier heb je altijd een perfect passende AOV tegen een scherpe premie. Wil je een gratis en geheel vrijblijvende offerte? Laat jouw gegevens hieronder achter en we nemen contact met jou op.