Met de auto op vakantie

Elk jaar gaan er miljoenen Nederlanders met de auto op vakantie. Heerlijk genieten van de vrijheid en de rust. Tijdens zo’n vakantie wilt u zich natuurlijk geen zorgen maken over problemen die kunnen ontstaan tijdens de reis. Daarom hebben we een aantal tips samengesteld die kunnen voorkomen dat u problemen krijgt onderweg.

De laatste check

Uw auto doet het waarschijnlijk nog prima. Toch is het verstandig een laatste check te laten plegen door een expert voordat u op vakantie gaat. Wanneer u een lange reis gaat maken, vraagt u ook meer van uw auto. Is uw oliepeil op orde, zijn de banden goed op spanning en is de airco in orde? U kunt ervoor kiezen uw auto voor vertrek een onderhoudsbeurt te geven. Zo kunt u pech onderweg voorkomen.

Goed uitgerust op pad

Het verkeer vergt veel van u concentratie, vooral wanneer er ook nog een caravan achter uw auto is gekoppeld. Het spreekt voor zich, maar het blijft uiterst belangrijk: zorg dat u goed uitgerust aan de reis begint. Daarnaast is het verstandig om gedurende de reis minimaal elke 2,5 uur te stoppen voor een (koffie) pauze.

Niks vergeten?

Wanneer u alles heeft ingepakt heeft u uw paklijstje waarschijnlijk al meerdere mail gecheckt of u niets bent vergeten. Ondanks de inpaklijstjes, komt het vaak voor dat we toch nog iets vergeten. Meestal zijn deze zaken ook goed in het buitenland aan te schaffen. Maar een aantal artikelen moet u toch echt zelf meenemen. Denk daarbij aan uw bril, zonnebril op sterkte en uw medicatie. Een complete en goed uitgeruste EHBO-kit is handig om bij u te hebben en denkt u ook aan voldoende water en eten voor onderweg, mocht u bijvoorbeeld langs de weg komen te staan.

Daarnaast verplichten verschillende landen om een aantal zaken in uw auto te hebben die in Nederland niet verplicht zijn. zo is het in Duitsland verplicht om een EHBO-kit in de auto te hebben. In Frankrijk, België, Italië en Kroatië is een veiligheidsvest verplicht. In Spanje en Slovenië zijn reservelampjes verplicht en in Griekenland een brandblusser. In Frankrijk is vanaf juli 2012 een alcoholtest in de auto verplicht en is het niet toegestaan om apparatuur in uw bezit te hebben die flitsmelders melden (ook apps op uw telefoon), daar wordt streng op gecontroleerd! 

Check dus goed welke zaken verplicht zijn in de landen waar u rijdt tijdens uw reis. 

Meer weten?

Dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0523 – 28 27 26 of maak een afspraak. Wij staan u graag te woord.