Komt uw (land)bouwvoertuig op de weg?

Registreer, verzeker en voorkom boetes!

Komt u met uw (land)bouwvoertuigen op de openbare weg? Dan bent u sinds 1 januari 2021 verplicht om een kentekenbewijs aan te vragen én uw voertuig te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Op deze pagina leggen wij u stap voor stap uit wat u moet doen voor de registratie en de verzekering.

Vragen?

We helpen graag.
Vrieling Wim

Stap 1: controleer of uw voertuig(en) geregistreerd moeten worden

Wilt u controleren of uw voertuig registratieplicht heeft? Gebruik dan de keuzehulp van de RDW.

Stap 2: vraag een kentekenbewijs aan via rdw.nl

Moet uw voertuig geregistreerd worden? Vraag dan het kentekenbewijs aan. Voordat u start met de aanvraag is het belangrijk dat u eerst alle voertuiggegevens verzamelt. Gebruik hiervoor het hulpformulier van de RDW

Heeft u alle gegevens verzameld? Log dan in op rdw.nl/inloggen. Dit doet u als volgt:

  • Als het een particulier voertuig of een voertuig van een eenmanszaak of een maatschap betreft dan kunt u inloggen met uw DigID.
  • Gaat het om een andere bedrijfsvorm zoals een VOF of BV, dan moet u inloggen met eHerkenning. U kunt eHerkenning aanvragen via: eherkenning.nl

Stap 3: ontvangst van het kentekenbewijs via de RDW

Als de RDW uw aanvraag heeft goedgekeurd sturen ze u het kentekenbewijs binnen 20 werkdagen toe. Is uw voertuig in gebruik genomen voor 1 januari 2021? Dan kunt u in afwachting van uw kentekenbewijs gewoon met uw voertuig blijven rijden.

Stap 4: kentekenbewijs ontvangen? Geef het door aan Vrieling

Als u het kentekenbewijs heeft ontvangen, geef deze dan - samen met de meldcode - door aan Vrieling. Als het een motorrijtuig betreft dat verzekeringsplichtig is voor de WAM (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen), dan geven wij aan de RDW door dat het object dat bij het kenteken hoort is verzekerd.
U kunt de kentekengegevens doorgeven via onze website. U mag natuurlijk ook een mail sturen naar uw contactpersoon bij Vrieling, met daarin de kentekengegevens of met een kopie van de kentekenbewijzen (voor- en achterkant).

Let op! De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het identificatienummer en staat als zodanig apart genoemd op het kentekenbewijs. Het is dus een andere code dan de tenaamstellingscode!

Aanmelden voertuig voor de verzekering:

Hulp nodig?

Neem contact op met Wim Muilwijk, specialist agrarische verzekeringen: w.muilwijk@vrieling.nl of 0523 - 28 23 51.