Komt uw (land)bouwvoertuig op de weg?

Registreer, verzeker en voorkom boetes!

Komt u met uw (land)bouwvoertuigen op de openbare weg? Dan bent u sinds 1 januari 2021 verplicht om een kentekenbewijs aan te vragen én uw voertuig te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Op deze pagina leggen wij u uit wat u moet doen voor de registratie en de verzekering.

Vragen?

We helpen graag.
Vrieling Wim

Stap 1: registreer uw (land)bouwvoertuig (kentekenbewijs aanvragen)

Wilt u uw (land)bouwvoertuig laten registreren (kentekenbewijs aanvragen)? Dan moet u het voertuig door de RDW laten keuren. Dit doet u door een keuringsafspraak aan te vragen voor uw voertuig. Online registreren kan sinds 1 januari 2022 niet meer.
Twijfelt u over de registratieplicht van uw voertuig? Ga dan naar de vragenlijst registratie- en goedkeuringsplicht van de RDW.

Stap 2: kentekenbewijs ontvangen? Geef het door aan Vrieling

Als u het kentekenbewijs heeft ontvangen, geef deze dan - samen met de meldcode - door aan Vrieling. Als het een motorrijtuig betreft dat verzekeringsplichtig is voor de WAM (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen), dan geven wij aan de RDW door dat het object dat bij het kenteken hoort is verzekerd.
U kunt de kentekengegevens doorgeven via onze website. U mag natuurlijk ook een mail sturen naar uw contactpersoon bij Vrieling, met daarin de kentekengegevens of met een kopie van de kentekenbewijzen (voor- en achterkant).

Let op! De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het identificatienummer en staat apart genoemd op het kentekenbewijs. Het is dus een andere code dan de tenaamstellingscode.

Aanmelden voertuig voor de verzekering:

Hulp nodig?

Neem contact op met Wim Muilwijk, specialist agrarische verzekeringen: w.muilwijk@vrieling.nl of 0523 - 28 23 51.