Zonnepanelen? Voorkom verrassingen achteraf!

Steeds vaker zien we berichten in de media verschijnen dat na het aanleggen van zonnepanelen problemen ontstaan met het pand. De dakconstructie is achteraf niet toereikend genoeg om de zware zonnepanelen te kunnen dragen of er is sprake van een te groot brandgevaar door de gebruikte dakisolatie. Denkt u ook aan zonnepanelen op uw bedrijfspand? Voorkom verrassingen achteraf en neem eerst contact met ons.

Voorbeelden uit de praktijk

Op 11 augustus 2019 stortte een deel van het dak van het AZ-stadion in omdat de zonnepanelen te zwaar waren en op 12 juni 2020 werd bekend dat IJsstadion Thialf de 5000 zonnepanelen op het dak moest uitschakelen in verband met een hoog risico op brandgevaar.

Verzekeraars eisen meer informatie

Uiteraard dient de installatie te worden aangelegd door een erkend installatiebedrijf en moeten omvormers in een goed geventileerde ruimte op een onbrandbare ondergrond worden geplaatst. Echter verzekeraars willen, voordat ze zonnepanelen verzekeren, op voorhand al meer informatie ontvangen. U moet dan denken aan:

  • Een constructieberekening van uw bedrijfspand. Kan het dak de panelen dragen?
  • Informatie over de dakisolatie. Is het geen brandbare isolatie, zoals polystyreen?
  • De installatie dient na oplevering te zijn gekeurd door een onafhankelijke inspectie instelling.

Denkt u ook aan zonnepanelen? Laat het ons weten

Neem dan vooraf contact met ons op. Wij staan u bij en helpen u om te zorgen dat uw investering in  duurzame energie ook op de juiste manier verzekerd kan worden. Neem contact op met uw eigen adviseur bij Vrieling of bel 0523 – 28 27 26.