Zelf uw huis verkopen, is dat wel verstandig?

De woningmarkt loopt momenteel goed. Dan is het verleidelijk om zelf uw huis, bijvoorbeeld via Facebook, te verkopen en zo de courtage in de zak te houden. Dat begrijpen we best maar is het ook verstandig?

De woningmarkt loopt momenteel goed. Dan is het verleidelijk om zelf uw huis, bijvoorbeeld via Facebook, te verkopen en zo de courtage in de zak te houden. Dat begrijpen we best maar is het ook verstandig? Volgens Arjan Heidinga, makelaar bij Vrieling, niet. “Want er komt heel wat kijken bij de verkoop van uw huis en u doet uzelf dan ook makkelijk tekort.”

De juiste koper

Met een makelaar verdient u de courtage, in de meeste gevallen, dubbel en dwars terug. Arjan: “De waarde van uw huis kunt u wel ongeveer zelf bepalen. Maar voor het bepalen van de verkoopprijs zijn meer aspecten van belang. Komt de koper uit de buurt, of uit een regio met veel hogere prijzen? Willen ze direct in het huis, of hebben ze de tijd? Hebben ze een hypotheek nodig, of betalen ze het grotendeels uit eigen zak? Voor het vinden van de juiste koper en het krijgen van de beste prijs, zetten wij uw huis op Funda en raadplegen wij onze uitgebreide lijst met actuele woningzoekers. Hierdoor bereiken wij woningzoekers uit het hele land.”

Geen gedoe achteraf

Bij de bezichtiging van het huis is het belangrijk dat u alle, voor de koper, essentiële zaken vertelt, om claims achteraf te voorkomen. “Daarom omschrijven wij vooraf duidelijk alle belangrijke zaken, zoals gebreken, erfdienstbaarheden, bestemmingsplannen en wat er achter blijft. Achteraf is er dan geen discussie mogelijk.”

De beste prijs

De onderhandeling over de prijs en de voorwaarden is het belangrijkste onderdeel in het hele proces. Arjan: “Hoe gaat u om met meerdere gegadigden? En wat als het een bekende van u is? Dan wordt onderhandelen vaak extra lastig. Wij voeren dagelijks onderhandelings-gesprekken en houden ons hoofd koel. Daarmee verkopen we uw woning voor de beste prijs én goede voorwaarden.”

Kies voor zekerheid

Ons advies is: Kies bij de verkoop van uw huis voor gemak, zekerheid en het beste resultaat. Wij zorgen daar graag voor!

Meer weten?

Dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0523 – 28 25 28 of maak een afspraak. Wij staan u graag te woord.