Zelf je dakgoot schoonmaken

De herfst staat voor de deur. Het moment dat de bladeren weer van de bomen vallen. Naast het vallen van de bladeren komen de paddenstoelen ook weer tevoorschijn. Al met al een prachtig seizoen natuurlijk. Naast dit prachtig, seizoensgebonden natuurverschijnsel, zijn er ook minder leuke kanten aan de herfst.

Zoals het verstopt raken van jouw dakgoot. Door vallende bladeren en takken zullen ook dit jaar weer vele dakgoten verstopt raken. En als je de goten dan niet op tijd schoonmaakt kan dit leiden tot ernstige lekkages. Het water kan niet weg via de dakgoot en stroomt over, ook onder het dakbeschot. Het is daarom raadzaam om regelmatig jouw dakgoten, hemelwaterafvoeren en platte daken te controleren op bladeren en vuil. Behalve bladeren en takken kan je dakgoot ook verstopt raken door mos dat bij zware buien van het dak afspoelt.

Voorkom verstopte dakgoten met gootdrains

Je kunt zelf op een simpele manier voorkomen dat je dakgoot verstopt raakt. Naast het leeghalen van de dakgoot, kan je ook een gootdrain gebruiken. Met een gootdrain voorkom je op een effectieve en eenvoudige manier dat je dakgoot verstopt raakt.