Wijzigingen zorgverzekering 2021

Op deze pagina vindt u de meest belangrijke wijzigingen voor de zorgverzekering in 2021. Vanaf 12 november is het weer mogelijk om uw zorgverzekering te wijzigen. Dat hoeft u gelukkig niet alleen te doen, Vrieling gaat u daarmee helpen. 

De premie van de basisverzekering stijgt

De premie van de basisverzekering gaat weer stijgen in 2021. Op Prinsjesdag werd bekend dat de premie met ongeveer € 5 per maand omhoog gaat. Dit heeft te maken met de stijgende zorgkosten in Nederland, ook door de coronacrisis.
DSW heeft als eerste zorgverzekeraar aangegeven dat de premie met € 6,50 per maand stijgt. Andere zorgverzekeraars maken hun premie uiterlijk 12 november bekend.

Het eigen risico blijft gelijk

Het standaard eigen risico is op dit moment € 385. Dat blijft in 2021 gelijk. Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt eigen risico voor zorg uit het basispakket. Behalve als het over zorg gaat waarvoor geen eigen risico geldt, zoals de huisarts. U betaalt dus zelf de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen. U kunt het eigen risico ook verhogen tot maximaal € 885, dan betaalt u minder premie.

Belangrijke data

  • 12 november 2020: op deze dag moeten zorgverzekeraars uiterlijk de premies voor hun zorgverzekeringen in 2021 bekendmaken.
  • 31 december 2020: de uiterste datum voor het opzeggen van uw zorgverzekering.
  • 31 januari 2021: de uiterste datum voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, als u de oude uiterlijk 31 december 2020 hebt stopgezet. Uw zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari 2021.

Vrieling zorgt (ook voor uw zorgverzekering)

Uw zorgverzekering helpt u bij een gezond leven. Het is een ingewikkelde en kostbare verzekering. Gelukkig kunt u hierbij op de specialisten van Vrieling vertrouwen. Zodra de zorgverzekeraars hun premies en dekkingen bekend hebben gemaakt maken wij een vergelijking: welke zorgverzekering past het beste bij u qua dekking en prijs? Als uw (zorg)verzekering al bij Vrieling loopt, dan krijgt u vanzelf van ons bericht. Of volg Vrieling Adviesgroep op Facebook of Instagram en blijf op de hoogte.