Waterschade verleden tijd voor 500 huishoudens Zwolle en Vechtdal

Voor 500 klanten van Vrieling Adviesgroep zijn klachten als wateroverlast, kortsluiting of een leidingbreuk binnenkort verleden tijd. Vrieling, met vestigingen in Dedemsvaart, Hardenberg en Zwolle, introduceert namelijk samen met Grohe een nieuw uniek watermanagementsysteem dat waterschade voorkomt: de Sense Guard. ‘Met het apparaat voorkomen we niet alleen schade, we gaan ook nog eens waterverspilling tegen’, vertelt Bernd Knol, preventiespecialist bij Vrieling.

Uit consumentenonderzoek van Grohe, de Duitse marktleider in de sanitairbranche, blijkt dat waterschade in 65 procent van de gevallen ontstaat door een leidingbreuk of door een lekkage die zo klein is dat die met het blote oog niet te zien is. Daarom is Vrieling ook zo blij met het watermanagementsysteem, dat het kleinste lek nog detecteert. 

Knol: ‘Ons motto luidt altijd: voorkomen is beter dan genezen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij met het apparaat zowel het aantal schades als de papieren rompslomp voor onze klanten verminderen. Daarom maken wij ook constant gebruik van preventieve producten waarmee we schades aan de voorkant kunnen voorkomen. De Sense Guard is daar een mooie aanvulling op.’

Duurzaamheid

Het apparaat, dat direct aangesloten is op de hoofdwaterleiding, werkt simpel. Via een wifi-netwerk correspondeert het systeem met een app op een telefoon of tablet. Het apparaat maakt 24 uur per dag het waterverbruik inzichtelijk voor klanten. Zodra de Sense Guard afwijkend waterverbruik signaleert, kan via de app de hoofdleiding direct worden afgesloten. Daarmee voorkomt het apparaat dus niet alleen verdere schade, ook gaat het waterverspilling tegen.

Dat is voor Vrieling een andere belangrijke reden om de samenwerking met Grohe aan te gaan. ‘Wij verbruiken met zijn allen enorm veel water. Deze innovatieve oplossing maakt onze klanten bewust van hun waterverbruik. Door zuiniger met water om te gaan, pakken we op die manier waterverspilling aan’, legt Knol uit. ‘Naast het voorkomen van schade willen we die duurzaamheidsgedachte ook graag overbrengen op onze klanten.’

Benaderen

De komende maanden gaat Vrieling in de regio’s Vechtdal en Zwolle 500 klanten benaderen voor het apparaat, dat geschikt is voor zowel nieuwbouwhuizen als bestaande woningen.

Wilt u meer weten over de Grohe Sense Guard?

Onze preventiespecialist Bernd Knol vertelt u er graag over. Bel 0523 - 28 27 26 of laat uw bericht voor Bernd achter via het contactformulier.

Naar het contactformulier