Vrieling Hardenberg City Run

De veertiende editie van de Vrieling Hardenberg City-run stond afgelopen zaterdag 19 mei op het programma. Wat veertien jaar geleden begon als een initiatief vanuit de gemeente Hardenberg, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste hardloopwedstrijden van de regio en de grootste Kids-Run van Nederland.

Jong en oud

Vanaf het eerste moment lopen er veel kinderen en volwassenen mee met de City-run. De City-run kent meerdere onderdelen. Voor kinderen beginnen de afstanden bij de bambinoloop (4 tot 7 jaar) met 750 meter en gaan door met 1 km voor kinderen van 7 tot 12 jaar oud. Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen kunnen meedoen aan de 3, 5, 10 en 21 km. Daarnaast is er een G-loop. Voor bijna alle 2500 deelnemers is één ding gelijk: het is heerlijk als je op de moeilijke momenten gedragen wordt door de aanmoedigingen van een enthousiast publiek. Even rug recht en doorgaan. Er staan veel toeschouwers langs de kant. Familie, vrienden, buren en kennissen helpen de renners er doorheen.

Sfeervol programma

Tijdens de City-run, langs het parcours in het centrum, stonden diverse bands en DJ's sfeervolle muziek te draaien. Op de Markt was een centraal terrein ingericht met een verwarmde tent. Hier kon iedereen prima vertoeven onder het genot van muziek, een drankje en een hapje.