Vrieling beschermt klanten voordat waterschade toeslaat

Goede sloten, inbraakalarm, rookmelders: het beveiligen van je woning is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Met de klimaatveranderingen van de afgelopen jaren is ook waterschade een toenemend risico met grote gevolgen voor huis en inboedel. Inmiddels biedt de technologie hier perfecte oplossingen voor. Vrieling Adviesgroep is de eerste verzekeringsadviseur in de regio die haar klanten de GROHE Sense Guard aanbiedt. De eerste installatie in Hardenberg is inmiddels een feit.

Waterschade grote schadepost

Schade door een leidingbreuk of lekkage in je woning kan grote gevolgen hebben. Met de juiste verzekering wordt schade snel vergoed. Maar voordat de schade is hersteld en de woning weer leefbaar is, ben je vaak een tijd verder. Bernd Knol, preventiespecialist bij Vrieling: “Bij Vrieling willen wij onze klanten beschermen. Van oudsher doen we dat onder andere met verzekeringen. Tegenwoordig doen we dat ook preventief met diverse oplossingen om schade te voorkomen. Ook voor waterschade zijn we op zoek gegaan naar een goedwerkende oplossing.”

Samenwerking met GROHE

In de zoektocht naar een systeem dat zelfs de kleinste lekkages al kan opsporen kwam Vrieling uit bij GROHE. De Duitse marktleider in de sanitairbranche biedt de Sense Guard, een uniek systeem waarmee je 24 uur per dag je waterverbruik kunt volgen via een app. Het systeem is vrij nieuw in Nederland en daarom gaan GROHE en Vrieling starten met een proef onder een deel van de klanten. Knol: “GROHE heeft 500 huishoudens geselecteerd die verzekerd zijn bij Vrieling en die een hoog risico lopen op waterschade. Die huishoudens mogen wij gratis de Sense Guard, inclusief installatie aanbieden.”

Eerste systeem inmiddels geïnstalleerd

In Hardenberg is de eerste Sense Guard inmiddels geïnstalleerd. “Een nieuwbouwwoning in de Marslanden heeft de primeur. De bewoners hebben de afgelopen jaren veel last gehad van waterschade en dat is nu hopelijk verleden tijd. Binnenkort nemen we contact op met andere klanten bij wie we de Sense Guard mogen installeren. Als deze proef een succes wordt gaan we de dienstverlening uitbreiden naar al onze klanten. Niet alleen om waterschade te voorkomen, ook om waterverspilling tegen te gaan. Want dat vinden we ook heel belangrijk”, aldus Knol.

Bernd Gerwin