Voorkomen Verkleinen Verzekeren

Heeft u zich wel eens afgevraagd: “Hoe kan ik schade voorkomen?” Onze ervaring is dat we te weinig stil staan bij deze vraag. Het voorkomen van schade vinden we bij Vrieling wel belangrijk. Wij willen u graag bewust maken van het feit dat u zelf ook veel kunt doen om een schade te voorkomen of te verkleinen.

Vaak zeggen klanten: “Daar ben ik toch voor verzekerd?” Dat klopt, u bent verzekerd voor schade en dat zal ook zo blijven. Maar denk ook eens, los van de financiële malaise, aan de hinder en het ongemak dat u kunt ondervinden van een schade.

Wat als uw woning afbrandt? Uw woning is onbewoonbaar en dierbare spullen zijn verloren gegaan. U bent verzekerd voor de schade die hersteld kan worden. Maar u krijgt uw persoonlijke spullen er niet mee terug. U moet misschien maanden in een vervangende woonruimte verblijven. Kunt u een brand dan altijd voor zijn? Nee, niet altijd. Maar in sommige gevallen kunt u wel proberen om brand te voorkomen en te verkleinen.

Denk eens aan:

  • Heeft u rookmelders in uw woning?
  • Maakt u het filter van de wasdroger / wasmachine regelmatig schoon?
  • Haalt u na het opladen uw stekker uit het stopcontact?
  • Bij gebruik van een kachel; wordt de schoorsteen schoongemaakt en gecontroleerd?

Dit zijn een paar eenvoudige acties om brandschade te voorkomen en te verkleinen. In dit geval nemen we een brandschade als voorbeeld, maar zo zijn er nog veel meer schadeoorzaken die voorkomen kunnen worden.

Vraag uw adviseur bij Vrieling naar meer informatie. Samen kunnen we schade voorkomen én verkleinen. Wordt u onverhoopt toch met schade geconfronteerd? Dan bent u bij Vrieling nog steeds goed verzekerd!