Voorkom woninginbraak

Vakantie! Heerlijk. Wanneer u aan het genieten bent van  uw vakantie, wilt u zich natuurlijk geen zorgen maken over eventuele inbraak in uw woning. We hebben daarom een aantal concrete tips voor u samengesteld om woninginbraak te voorkomen.

Social media

U wilt natuurlijk met iedereen delen dat u op vakantie gaat. Toch is het niet altijd verstandig om dit op social media te plaatsen. Zo kunt u het beste geen adresgegevens op social media vermelden. Ook is het niet verstandig om te delen wanneer u exact met vakantie gaat. Iemand met ‘kwade bedoelingen’ kan misbruik maken van deze informatie en ongewenst bij u op bezoek komen.

Tijdschakelaar

Wanneer uw huis een periode ’s avonds onverlicht is, valt dit op. Wanneer u gebruik maakt van een tijdschakelaar kunt u ervoor zorgen dat het licht ’s avonds automatisch aangaat, zelfs als er niemand thuis is. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is en weert u inbrekers.

Post

Eén van de manieren waarop inbrekers kunnen zien of er iemand recent thuis is geweest is de brievenbus   controleren. Wanneer de brievenbus vol post zit weet de inbreker dat er waarschijnlijk niemand thuis is geweest de afgelopen periode. Zo wordt uw woning een makkelijk doelwit voor woninginbraak. Vraag daarom vrienden, familie of bekenden om uw brievenbus te legen tijdens uw afwezigheid of laat uw post door PostNL tijdens uw vakantie vasthouden. Denkt u ook aan de krant? Deze kunt u ook tijdelijk stopzetten of doorsturen naar een ander adres.

Meer weten over preventie?

Maak een afspraak met één van onze adviseurs of stel uw vraag via de site.

Neem contact met ons op