Verzekering tegen schade aan gewassen steeds populairder

De kans op extreme weerscalamiteiten neemt toe. Uit onderzoeken blijkt dat de kans op hogere en lagere temperaturen toeneemt, net als de kans op drogere perioden en natte perioden. Gewassen verzekeren tegen deze weerscalamiteiten is dan ook steeds meer een belangrijk aspect in het risicobeheer van het agrarische bedrijf. Interessant: voor de brede weersverzekering stelt de overheid subsidie beschikbaar.


Verzekering speciaal voor gewassen

Een gewassenverzekering is een verzekering die dekking biedt - binnen de voorwaarden - als gewassen worden beschadigd door extreme en ongunstige weersomstandigheden zoals storm, hagel, zware regen, vorst en droogte.

Elk gewas een eigen dekking

U hoeft met de weersverzekering niet uw hele bedrijf te verzekeren. Samen met uw adviseur bekijkt u welke risico’s u loopt en wat u het beste kunt verzekeren. Wilt u bijvoorbeeld een zeer uitgebreide verzekering voor uw aardappelen, maar is voor uw maïs een beperkte of geen verzekering nodig? U bepaalt per gewas wat u wel en niet verzekert.

Voor iedere teelt

Niet alleen voor uw akkerbouwbedrijf bent u goed verzekerd, ook voor uw groenten, fruit, bloembollen, sierteelt en boomkwekerij zijn veel mogelijkheden. Vraag ernaar bij uw adviseur.

Subsidie brede weersverzekering: vraag het uiterlijk 15 juni aan!

Eén van de verzekeringen die u kunt afsluiten is de ‘brede weersverzekering’. In 2023 stelt de overheid €17,5 miljoen subsidie beschikbaar voor bedrijven die een brede weersverzekering afsluiten. U kunt maximaal 63,7% van uw verzekeringspremie terugkrijgen. Aanvragen van deze subsidie kan tot en met 15 juni 2023.

Dit doet u via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Gespecialiseerd advies van Vrieling

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om uw gewassen te verzekeren. Bij Vrieling helpen de agrarische adviseurs u met het vinden van de beste oplossing voor uw bedrijf. Ook met de subsidieaanvraag voor de brede weersverzekering helpen wij u graag. Vrijblijvend een advies en offerte aanvragen? Vul ons contactformulier in of bel 0523 – 28 27 26.