Thuis bij Fabian en Manon

Fabian en Manon hebben hun droomhuis gevonden! Zij schakelden Arjan als aankoopmakelaar in om hen advies te geven en te begeleiden bij de aankoop van hun eerste huis.

Waar: In een gezellige woonwijk in Bergentheim.
Woning: Ruime half vrijstaande woning op een brede kavel met een carport en een schuur mét puntdak.
Bewoners: Fabian Botter en Manon de Gooijer (beiden 24 jaar oud) en kitten Kiki.

We treffen Fabian en Manon tijdens hun vakantie. Ze zijn een paar dagen naar Berlijn geweest en verder hebben ze in hun vakantie lekker aangerommeld in en om het huis. Ze wonen nog maar net in deze ruime en sfeervol ingerichte woning die zomaar op hun pad kwam.

Een schuur mét puntdak

‘We waren aan het rondkijken naar een huis in Bergentheim, maar konden niet iets naar onze wens vinden, dus lieten we het maar rusten,’ vertelt Fabian. ‘Tot mijn moeder ons op een dag belde en vertelde dat de vorige bewoonster van dit huis overwoog om het te verkopen en dat er een puntdak op de schuur zat. We hebben direct gebeld en konden nog dezelfde dag komen kijken.’

Dezelfde smaak

Waarom het puntdak op de schuur zo belangrijk is, wordt snel duidelijk. Fabian sleutelt graag aan zijn oldtimer, een VW Kever, en twee brommers waar hij en Manon graag mee op pad gaan. De begane grond is voor het sleutelen en de verdieping wordt gebruikt als opslag. Fabian is niet alleen handig met voertuigen, ook een aantal meubels voor in huis en in de tuin zijn door hem gemaakt. Het stel heeft dezelfde smaak qua inrichting. Manon: ‘Dat is handig. Ik bedenk vaak wat ik wil en Fabian maakt het.’ Recent heeft Fabian een nieuwe klus opgepakt: de schuur wordt uitgebouwd.

‘Toen hij zijn duim opstak wist ik dat het goed zat’

Manon: ‘Bij de tweede bezichtiging vroegen we Arjan (red. Heidinga) als aankopend makelaar mee. De woning stond niet officieel te koop en het is fijn als er dan iemand meegaat die er verstand van heeft en weet waar je op moet letten. We hadden Arjan al leren kennen toen we een eerdere woning bezochten en hadden alle vertrouwen in hem. Hij is heel gemoedelijk en heeft kennis van zaken. Dat hebben we weleens anders meegemaakt.’ Bij de derde bezichtiging kwam ook het timmermansoog van Manons vader goed van pas. Manon: ’Toen hij zijn duim naar me opstak wist ik dat het goed zat. Met het advies van Arjan en de bevestiging van mijn vader op zak hebben we de knoop doorgehakt om het huis te kopen.’

‘Fijn om even binnen te kunnen lopen’

‘Ik vond het belangrijk om vooraf goed duidelijk te hebben waar we, ook financieel gezien, aan toe zouden zijn. Het was fijn om zo bij Vrieling binnen te kunnen lopen om uitleg te vragen over dingen die mij onduidelijk waren,’ vertelt Manon. Fabian: ‘Dat we bij Vrieling de keus hadden uit verschillende hypotheekverstrekkers en zo de voor ons meest gunstigste vorm konden kiezen sprak ons erg aan.’ Daarnaast kende het stel Vrieling al van huis uit. Manon: ‘Ook wij hebben er nu onze verzekeringen lopen. Dat is wel fijn alles onder één dak.’ ‘Als alles maar goed geregeld is en ik er zelf niet teveel voor hoef te doen. Ieder zijn werk, toch?,’ besluit Fabian.