Stormschade

Het klimaat verandert. Het stormt, regent en hagelt steeds vaker. Gelukkig kunt u in de meeste gevallen op tijd preventiemaatregelen treffen en daarmee veel stormschade en overlast voorkomen.

Nederlandse verzekeraars zien het aantal claims toenemen door de strenge winters en extreme hagel- en regenbuien. Storm, regen, sneeuw, hitte, ze kunnen uw bedrijfsprocessen verstoren of stilleggen. De kans op stormschade is het grootst in de periode van oktober tot maart. Met een goede voorbereiding kunt u de kans op schade en overlast door storm verkleinen.

Bladeren en vuil             

Door vallende bladeren en takken kunnen dakgoten verstopt raken. Bij het niet tijdig schoonmaken van de goten, kan dit leiden tot ernstige lekkages. Het is daarom raadzaam om herhaaldelijk uw dakgoten, hemelwaterafvoeren en platte daken te inspecteren op bladeren en vuil.

Een aantal tips op een rij:

  • Ramen en deuren goed afsluiten

  • Zonneschermen, markiezen, rolluiken goed bevestigen en oprollen/inklappen/sluiten

  • Kap oude of ongezonde bomen om in de omgeving van het gebouw

  • Zorg ervoor dat reclameborden, schotels, antennes, vlaggenmasten goed bevestigd zijn

  • Zorg ervoor dat dakpannen, nokvorsten, zonnepanelen en daklood niet losliggen of verschoven zijn

Meer informatie?

Wilt u weten wat u kunt doen om schade te voorkomen en advies ontvangen over een passende verzekering? Een adviseur van Vrieling kijkt het graag gratis en vrijblijvend voor u na. Maak een afspraak of bel 0523 – 28 27 26