Schade voorkomen, verkleinen en verzekeren

Het voorkomen en verkleinen van schade vinden we bij Vrieling heel belangrijk. De verzekering dekt wel de schade, maar voorkomt niet alle hinder en ongemak die vaak bij een schade komt kijken. Daarom hebben we bij Vrieling sinds kort preventiespecialist Bernd Knol. Wat zijn werk precies inhoudt legt hij uit.

Schade veroorzaakt veel ongemak

“Stel uw woning brandt af, is daardoor onbewoonbaar en uw dierbare spullen zijn verloren gegaan. Uw verzekering dekt dan het herstel van de schade, maar u krijgt er uw persoonlijke spullen niet mee terug en u moet misschien ook op zoek naar vervangende woonruimte. Helaas is brand niet in alle gevallen te voorkomen. Toch zijn er maatregelen die u kunt nemen om de kans op brand of de omvang van de schade te verkleinen. En daar kunnen wij u bij helpen”, vertelt Bernd.

Preventie-advies

“Dit doen we door heel veel schades te analyseren. Op basis van deze gegevens kunnen we u adviseren over het voorkomen en verkleinen van schade. Daarnaast kijken we in samenwerking met andere partijen naar oplossingen die u daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig schoonmaken van het filter van de wasdroger, het verwijderen van de oplaadstekker uit het stopcontact na het opladen of aan rookmelders die u bij brand op tijd waarschuwen.”

Zorgen uit handen

“Het klinkt allemaal heel logisch, maar toch zijn we ons hier niet altijd van bewust omdat we vaak denken dat brand- of waterschade ons niet zal overkomen. Wordt u onverhoopt toch met schade geconfronteerd? Dan bent u bij Vrieling goed verzekerd. Bovendien werken we momenteel aan het opzetten van een direct, regionaal schadeherstelnetwerk van hoge kwaliteit. Dat betekent dat we in geval van schade, het hele hersteltraject voor u kunnen regelen. Het melden van de schade is het enige wat u hoeft te doen, wij regelen de verdere schadeafhandeling.”