Reisverzekering & medische kosten

“Waarom is het belangrijk om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten?" Gaat u binnenkort op vakantie? Dan is het van te voren wel zo fijn om te weten waar u precies aan toe bent in geval van een ongeluk of als u opeens ziek wordt.

Als u op vakantie gaat in het buitenland bent u via de basisverzekering tot op zekere hoogte verzekerd tegen ziektekosten. Om precies te zijn heeft u recht op vergoeding van uw Nederlandse zorgverzekeraar voor spoedeisende ziektekosten tot het Nederlandse tarief.

Mocht u in het buitenland duurder uit zijn voor een medische behandeling dan in Nederland, dan kan uw zorgverzekeraar weigeren het complete bedrag te vergoeden. Als u medische kosten hebt meeverzekerd op uw reisverzekering, betaalt de reisverzekeraar het extra gedeelte.

De aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar biedt meestal extra vergoedingen, die met uw verblijf in het buitenland te maken hebben. Hierdoor zijn de meerkosten van acute medische hulp in het buitenland in veel gevallen gedekt door de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering of een beperkte? Dan is het raadzaam om medische kosten op uw reisverzekering mee te verzekeren.

Een andere reden om tóch een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af te sluiten, is een hoog eigen risico op uw basisverzekering. Via de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico op de zorgverzekering van € 385. Dit betekent dat u de eerste € 385 die u aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten. Dit bedrag kan verder oplopen als u een verhoogd eigen risico hebt. Heeft u een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Dan hoeft u niets zelf te betalen. De reisverzekering kent namelijk geen eigen risico. Om onverwachts hoge kosten in het buitenland te voorkomen, is het daarom raadzaam een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Meer weten?

Wilt u advies over wat voor u de meest geschikte reisverzekering is? Neem gerust contact met ons op, wij kunnen u er alles over vertellen.