Als particuliere verzekeringsadviseur heeft Paula veel contact met klanten.

Bijna vier jaar werkt Paula Dokter bij Vrieling Adviesgroep, en langzamerhand beseft ze: ook zij draagt het Vrieling-sausje. Paula vertelt over haar tijd bij Vrieling. Als particulier verzekeringsadviseur en lid van de ondernemingsraad (OR) weet ze precies waarom werken bij Vrieling geschikt is voor meer gedreven professionals uit het oosten die van gezelligheid houden.

“Op 1 mei 2018 startte ik bij Vrieling als binnendienst van de particuliere verzekeringstak. Ik werkte al in de financiële dienstverlening, maar wilde dichter bij huis werken. Via internet vond ik een vacature bij Vrieling Adviesgroep, locatie Zwolle. Ik ben gesprekken aangegaan met de recruiter van Vrieling en heb dankzij haar bijna het hele bedrijf gezien.”

Hoe bedoel je?

“Ik solliciteerde op een vacature voor de zakelijke binnendienst, maar had te weinig ervaring. In plaats van dat ze mij afwezen, keken ze met mij mee. ABC pensioen? Was dat wat voor mij? Tijdens een van mijn sollicitatiegesprekken sprak ik met een directielid. Hij stelde voor om te solliciteren op de particuliere afdeling, omdat ik klantcontact een heel leuk en belangrijk onderdeel van het vak vind.”

En, had hij gelijk?

“Ja! Natuurlijk heb ik administratie te verwerken, maar in mijn functie richt ik mij vooral op het contact met de klant. Daar krijg ik energie van. Ik heb veel leuke gesprekken en hou er van om grapjes met hen te maken. Ik vind een gesprek leuk zodra de klant er zelf ook humor in gooit. Dan wordt het gesprek open en informeel. De periode van de zorgverzekeringen vind ik het leukst. Het advies wat je dan geeft, past goed bij de klant. Het verzekeren van zorg heeft toch een andere lading dan het verzekeren van schade.”

Dat lijkt me ook! En wat doe je verder als medewerker in de particuliere verzekeringen?

“Ik adviseer klanten over alle verzekeringen die een particulier nodig kan hebben, denk hierbij aan inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekeringen, maar ook aan reisverzekeringen voor lange en korte vakanties. Daarnaast hebben we verschillende projectgroepen waaraan je kan deelnemen om je input te geven. Verder draag ik mijn steentje bij in de OR, waardoor ik het bedrijf op een andere manier leer kennen en heel andere mensen spreek dan met wie ik dagelijks werk in Zwolle.”

Je noemt het al: je werkt op locatie Zwolle, hoe is dat?

“Mijn standplaats is Zwolle, en dat wissel ik af met meetings in Dedemsvaart. We werken in Zwolle nu standaard met zes mensen, een redelijk vast clubje waarbij zakelijk en particulier gemengd zitten. Ik werk als binnendienst en dat betekent dat ik altijd werk vanaf kantoor. Anders dan de buitendienst ga ik niet naar klanten toe om zaken te inventariseren en te bespreken. Vrieling is een groot bedrijf, maar het voelt als ons kent ons. Op vrijdag drinken we samen een borrel in de stad, en op maandag bespreken we de verhalen van het weekend. Ik vind gezellige collega’s een belangrijk aspect aan mijn werk.”

Is dat de reden waarom je voor Vrieling hebt gekozen?

“Niet de reden om hier te gaan werken, maar wel een reden voor mij om hier te blijven. Als je vraagt wat ik leuk vind aan Vrieling, dan is het de sfeer: de laagdrempeligheid en hoe informeel mijn gesprekken met collega’s (direct en indirect) en klanten kunnen zijn. Vrieling is een grote regionale speler in het oosten. Van oudsher is het een familiebedrijf. We staan dichterbij de klant dan grote landelijke spelers. De borrels in Zwolle zijn leuk, maar ook de personeelsfeesten met alle collega’s zijn aan te raden. Ondanks dat het een groot bedrijf is, is gezelligheid en samenkomen belangrijk. Het Vrieling-sausje maakt het bedrijf anders dan andere bedrijven. We zetten een stap harder voor de klant. En in het begin dacht ik: wat een onzin. Maar, ik kan niet anders zeggen: ik ben ‘vervrielingd’.

Paula is op zoek naar een gedreven collega, bekijk de vacature op werkenbijvrieling.nl