Op vakantie met het vliegtuig

U bent binnen de kortste tijd op de plek van bestemming. Als alles goed gaat tenminste. Wanneer u op vakantie gaat met het vliegtuig wilt u niet voor onverwachte problemen komen te staan. We hebben daarom een aantal concrete tips samengesteld om problemen bij het vliegen te voorkomen.

Koffer

Wanneer u op uw vakantiebestemming bent geland wilt u vakantie vieren. Het zou zonde zijn om erachter te komen dat uw koffer beschadigd is of dat u uw koffer niet terug kunt vinden. Zorg er daarom voor dat u een stevige koffer meeneemt en dat deze goed herkenbaar is. Daarnaast is het van belang dat u een goed slot heeft bevestigd op de koffer om diefstal te voorkomen.

Paspoort of ID-kaart

Wanneer u gaat vliegen is het natuurlijk van belang dat uw reisdocumenten nog geldig zijn. Check daarom ruim van tevoren de geldigheid van uw paspoort of ID-kaart.

Comfortabel vliegen

Uw vakantie begint bij vertrek. Maak het uzelf dan ook tijdens uw reis  zo comfortabel mogelijk door bijvoorbeeld een nekkussen mee te nemen in uw handbagage. Ook speciale ‘FlyFit’ oordopjes zijn handig. Deze helpen vervelende druk in de oren bij het opstijgen en landen tegen te gaan.

Waardevolle spullen

Waardevolle spullen kunt u het beste in uw handbagage meenemen in het vliegtuig. Zo weet u zeker dat wanneer uw koffer kwijtraakt of beschadigd wordt, uw waardevolle spullen veilig zijn. Mocht uw bagage toch vermist of beschadigd zijn, laat dan altijd een verklaring opmaken door de vervoersmaatschappij.

Regels voor handbagage

U weet ze wellicht al uit het hoofd; de regels voor handbagage in het vliegtuig. Om problemen te voorkomen hebben we ze hieronder nog een keer weergegeven.

  • Vloeistoffen, gels en spuitbussen mogen alleen mee in kleine hoeveelheden (100 ml.) in een doorzichtige zak. Dat geldt ook voor lipgloss, crèmes, flesjes water voor consumptie.
  • Er mag niet meer dan 1 liter vloeistof in de zak (dus 10 kleine flesjes) per persoon. 
  • Scherpe voorwerpen als vijlen, nagelschaartjes, (zak)messen mogen niet mee.
  • Let ook op het formaat van uw handbagage. Dit verschilt per vliegtuigmaatschappij.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over op vakantie met het vliegtuig? Dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0523 – 28 27 26 of maak een afspraak. Wij staan u graag te woord.