Op vakantie? Goed om te weten

Gaat u binnenkort op vakantie? We hebben een aantal weetjes op een rij geplaatst om alvast in de sfeer te komen.

Top vijf vakantielanden

In 2017 gingen drie op de vier Nederlanders één of meerdere keren op vakantie (de cijfers van 2018 worden nog bekend gemaakt). Bijna negen op de tien vakanties werd in Europa doorgebracht, met Duitsland als favoriete bestemming. Een ruime meerderheid van de zomervakanties werden via internet geboekt. Dit zijn de top vijf populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders op dit moment:

  1. Duitsland (16,6%)
  2. Frankrijk (15,5%)
  3. Spanje (11,9%)
  4. Italië (7,8%)
  5. België (6,6%)

Gemiddeld duurt een vakantie in de zomerperiode 8 dagen. In totaal werd in de zomer van 2017 voor 12,4 miljard euro aan vakanties uitgegeven, net iets minder dan duizend euro per vakantieganger.

Op reis met de auto is populair

De auto was in 2017 het favoriete vervoermiddel voor de reis naar de zomerbestemming. In bijna 90 procent van de vakanties in eigen land wordt gebruikgemaakt van de auto. Ook voor zomervakanties met een bestemming over de grens was de auto met 48 procent het meest gekozen vervoermiddel, gevolgd door het vliegtuig (43 procent).

Actieve vakanties

Nederlanders gingen in 2017 vaker op actieve vakantie in eigen land (25 procent) dan in het buitenland (15 procent). Een buitenlandse vakantie wordt daarentegen vaker op het strand doorgebracht dan in Nederland: 23 tegenover 9 procent. Ook stedenvakanties zijn vooral een buitenlandse aangelegenheid (15 procent in het buitenland tegenover 7 procent in Nederland). Fietsvakanties zijn het meest geliefd als actieve zomervakantie in Nederland: 42 procent van alle actieve vakanties, tegen 14 procent van de buitenlandse actieve vakanties. In het buitenland is juist de wandelvakantie populair (53 procent, tegen 31 procent in Nederland).

Handige sites

  • Alles wat u wilt en zou moeten weten over en op vakantie gaan leest u op vakantie voor beginners. Ook handig voor gevorderde vakantiegangers!
  • De Nederlandse site klimaatinfo.nl biedt klimaatinformatie over alle landen ter wereld.
  • Op de site meenemen.nl vind u een handige tool om uw inpaklijst mee samen te stellen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over vakantie of een bijbehorende reisverzekering? Dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0523 – 28 27 26 of maak een afspraak. Wij staan u graag te woord.