Oekraïne en je verzekering

Het gewapend conflict in Oekraïne is dagelijks in het nieuws. Goed om te horen dat veel van onze klanten vluchtelingen een kosteloos onderdak willen bieden. We begrijpen dat het vragen oproept over je verzekeringen, bijvoorbeeld als je vluchtelingen opvangt in je huis, bedrijfspand of vakantiewoning. Wat betekent het opvangen van Oekraïense vluchtelingen voor jouw verzekering? 

Deze informatie is gebaseerd op de huidige situatie [6-4-2022]. We streven er naar deze pagina zo actueel mogelijk te houden. 

Opvang van vluchtelingen 
Als je vluchtelingen een onderdak biedt in je woning is het belangrijk dat je tijdig contact opneemt met je persoonlijke binnendienstadviseur van Vrieling. Zo kunnen onze adviseurs de informatie die nodig is, noteren in bijvoorbeeld je aansprakelijkheids- of inboedelverzekering.  

Woonhuis 
Oekraïense vluchtelingen die in Nederland door een gezin worden opgevangen, zijn meestal (voor een bepaalde periode) meeverzekerd op de woonhuisverzekering van het gastgezin. Zij worden gezien als logés. De opvang van vluchtelingen heeft geen invloed op je premie. In geval van schade wordt de dekking behouden. 

Vakantiewoning of tweede huis 
Als je Oekraïense vluchtelingen tijdelijk onderdak biedt in je vakantiewoning of tweede huis, dan is dit toegestaan met behoud van dekking. Dit geldt ook voor het opvangen van vluchtelingen in een caravan of camper. De opvang van vluchtelingen heeft geen invloed op je premie.  

Bedrijfspand 
Vang je vluchtelingen op in je bedrijfspand? Dan vragen we je om de aanvullende informatie door te geven, zodat we dit goed kunnen aantekenen op de polis. De opvang van vluchtelingen heeft geen invloed op je premie. In geval van schade wordt de dekking behouden. 

 Heb je vragen over andere verzekeringen? Neem contact met ons op en we zoeken dit voor je uit.