Financiering duurzame woning

U wilt graag uw huis verduurzamen. Bijvoorbeeld door uw woning te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of gebruik te gaan maken van een warmtepomp. Hiervoor zijn verschillende financieringsmogelijkheden.

Meer hypotheek voor een duurzame woning

Wilt u uw huis duurzaam bouwen of verbouwen, dan kunt u de kosten voor energiebesparende maatregelen meenemen in uw hypotheek. De maximale hypotheek op een energiezuinig huis mag dan 106% van de waarde van de woning zijn. Dit is 6% meer dan de reguliere 100% die u maximaal kunt lenen op basis van de waarde van de woning. Voorwaarde is wel dat het bedrag boven de 100% moet worden besteed aan energiebesparende voorzieningen in de woning.  

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Vaak bestaat er een mogelijkheid om subsidie te verkrijgen of te profiteren van financiële voordelen wanneer u energiebesparende maatregelen gaat uitvoeren. Mede door de subsidies die de overheid verstrekt kan het voor u aantrekkelijk zijn deze energiebesparende maatregelen uit te voeren. Zo worden er landelijke duurzaamheidssubsidies zoals de ISDE aangeboden. Soms zijn er daarnaast provinciale en gemeentelijke subsidiepotjes beschikbaar. Naast de traditionele subsidies op losse verduurzamende maatregelen zijn er ook steeds vaker subsidies beschikbaar voor mensen die gasloos of energieneutraal gaan wonen.

Wilt u meer weten over de financieringsmogelijkheden? Neem dan een kijkje op De Energiesubsidiewijzer.

Meer informatie over duurzaam wonen? Kom naar één van onze bijeenkomsten.

Aanmelden