Marco vertelt: de overstap van verzekeringsadviseur naar makelaar

33 jaar jong en een bekende in onze regio. Deze geboren en getogen Dedemsvaartse is gestart als verzekeringsadviseur maar heeft ervoor gekozen om zijn passie te gaan volgen. Hulp bieden aan mensen tijdens één van de belangrijkste stappen in hun leven, het kopen van een huis. Marco Koopman gaat aan de slag als makelaar bij Vrieling Dedemsvaart.

Wat heb jij geleerd in al die jaren als verzekeringsadviseur?

In 2015 ben ik hier binnengekomen via een traineeship. Ik was net klaar met mijn opleiding en voordat ik het wist stond ik namens Vrieling te flyeren op de markt tijdens onze jaarlijkse zorgcampagne. Ik heb in no-time mijn verzekeringspapieren gehaald en kon aan de bak als verzekeringsadviseur. Eerst landelijk en veelal telefonisch, later regionaal en vaker echt bij de mensen thuis.

En wat ik heb geleerd? Eigenlijk alles. Van het op de juiste manier communiceren met onze klanten tot alle kennis en ervaringen uit het verzekeringsvak.

Nu maak je de overstap van particuliere verzekeringen naar makelaardij, waarom? Wat heeft je geïnspireerd om voor het vak Makelaardij te kiezen?

Eigenlijk borrelt er sinds jongs af aan al iets in me. Vroeger schreef ik al in de welbekende vriendenboekjes op dat ik makelaar zou willen worden. Zo’n 2 jaar geleden heb ik de boeken maar gewoon besteld en ben ik opnieuw aan de studie gegaan. Precies op dit moment was ook Vrieling op zoek, een winwin-situatie dus.

Wat ga jij betekenen voor deze regio als makelaar?

Sinds mijn omgeving weet dat ik bezig ben met de doorgroei naar makelaar word ik regelmatig aangesproken hier in het dorp. Ik ken Dedemsvaart als geen ander, en andersom. Dit is ook meteen ook mijn kracht.

Waar kijk jij het meest naar uit in je nieuwe functie?

Eigenlijk hetgeen wat nu voor mij ook al het allerleukste is aan mijn werk: het contact met klanten. Ik mag vanaf nu mensen helpen bij een hele belangrijke stap in hun leven. Ofwel, ik mag helpen bij het aankopen (of verkopen) van een woning, voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Daar kijk ik het meest naar uit.