Luuk de Vos nieuw RvC-lid van Vrieling Adviesgroep

Luuk de Vos wordt vanaf 1 maart a.s. lid van de Raad van Commissarissen van Vrieling Adviesgroep. Zijn ruime ervaring in de financiële dienstverlening is van toegevoegde waarde voor Vrieling. De Vos is benoemd vanuit de aandeelhouder Gerrit Jan Vrieling, die in februari als commissaris zal terugtreden.

De Vos werkte de afgelopen 45 jaar in verschillende functies bij a.s.r. De laatste jaren als directeur verkoop & marketing bij Inkomen en Zorg. Op 1 oktober 2022 Is hij met pensioen gegaan. Vanaf dat moment is hij parttime verbonden aan a.s.r als adviseur. In zijn loopbaan stond hij o.a. aan de basis van de afdeling marketing van De Amersfoortse, was hij directeur van een assurantie adviesbedrijf en vervulde hij diverse leidinggevende- en directierollen binnen de verkooporganisaties van De Amersfoortse en a.s.r. De Vos: “In mijn nieuwe rol als RvC-lid kan ik met een blik van buiten naar het bedrijf kijken. Ik breng o.a. mijn ervaring in distributie en verkoop mee en kan zo van toegevoegde waarde zijn.”

Belangrijke waarden: integriteit en vakkennis

Eind jaren 80 kwam De Vos voor het eerst bij Vrieling Adviesgroep. De Vos: “Ook toen al stonden de waarden integriteit en vakkennis hoog in het vaandel bij het regionale familiebedrijf. Het is een mooi assurantiebedrijf dat zich onderscheidt in de markt door de nuchtere houding en de persoonlijke benadering van klanten. De cultuur van Vrieling sluit aan bij de waarden die ik belangrijk vind in een organisatie.”

Adviesgroep met nadrukkelijke aandacht voor persoonlijk contact

Vrieling Adviesgroep is een grote en gerenommeerde financiële dienstverlener in het oosten van Nederland. Bij Vrieling werken 260 medewerkers in vier vestigingen in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart. De Vos wordt RvC-lid naast de zittende leden Wim Vrieling en René Wolfkamp. Serge Evers, algemeen directeur over de komst van De Vos: “Wij zijn erg blij dat Luuk de Vos de RvC komt versterken. Zijn ruime kennis en ervaring op bestuurlijk niveau én de verzekeringsmarkt zijn waardevol voor Vrieling en sluiten uitstekend aan bij onze waarden. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een goede en kritische invulling aan zijn rol als commissaris zal geven.”