Ik werk thuis

Wat is wel en niet verzekerd tijdens het thuiswerken?

'Werk thuis, tenzij het niet anders kan.' Dat is al meer dan een jaar de oproep van het kabinet. Inmiddels zijn de meeste mensen met een kantoorbaan eraan gewend en is de thuiswerkplek van alle gemakken voorzien. Maar wat als er per ongeluk koffie in je toetsenbord loopt? Of als één van je kinderen er met je laptop vandoor gaat? Wie gaat de schade betalen? Je werkgever, je verzekeraar of komt dit voor eigen rekening?

Thuiswerken met de spullen van je werkgever

De meeste thuiswerkers hebben een laptop en/of een telefoon van de zaak. Ook zijn er mensen die volledig thuiswerken en de beschikking hebben over een complete werkplek thuis. Als de spullen – die eigendom zijn van je werkgever – schade oplopen, dan is de werkgever aansprakelijk voor schade aan deze spullen. Oók als je kind per ongeluk je werktelefoon laat vallen. Het is wel verstandig hierover duidelijke afspraken te maken met je werkgever, zodat er geen misverstanden ontstaan.

Thuiswerken met je eigen spullen

Werk je thuis op je eigen computer en/of gebruik je jouw eigen telefoon? De Vrieling inboedelverzekering vergoedt de schade die ontstaat door vrijwel alle plotseling en onverwachte gebeurtenissen. Zelfs als jijzelf óf je kinderen de schade veroorzaken. Er is wel een eigen risico van toepassing van € 150. Bovendien is op smartphones en tablets een maximale schade-uitkering van € 450. Bij laptops en wearable devices (op het lichaam draagbare apparatuur, zoals smartwatches) is de maximale standaard uitkering € 600. Met de kostbaarheden- en mobiele elektronicaverzekering is dit bedrag uit te breiden naar € 10.000. Deze verzekering sluit je al vanaf € 10,00 per maand én biedt ook dekking als de schade ontstaat buiten je huis.

Check je verzekeringen!

Met de inboedelverzekering en kostbaarheden- en mobiele elektronicaverzekering van Vrieling zijn je spullen in huis goed verzekerd tegen schade. Je adviseur neemt elke 5 jaar contact met je op om te controleren of je verzekeringen up-to-date zijn. Wijzigt er ondertussen iets? Ga je bijvoorbeeld verhuizen of heb je een kostbaar nieuw schilderij aan de muur hangen? Of wil je er een verzekering bij afsluiten? Geef het dan aan ons door.