Ik ga verbouwen

Hoeveel kun je hiervoor lenen? En wat betekent dit voor je verzekeringen?

Sinds we met z’n allen veel thuis zijn, klust Nederland er flink op los. Komen de muren inmiddels ook op jou af en heb je meer ruimte nodig? Dan is verbouwen misschien wat voor jou! Een fijne thuiswerkplek of een grote woonkeuken. Maar hoe ga je dat betalen? En wat betekent dit voor je verzekeringen?

Verbouwing financieren met je hypotheek

Laat je spaarrekening het niet toe om een verbouwing te bekostigen? Of wil je profiteren van de extreem lage hypotheekrente? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om de verbouwing door middel van een hypotheeklening te betalen. Wat in jouw situatie mogelijk én verstandig is, kan de hypotheekadviseur bij Vrieling voor je uitzoeken.

Energiebesparende voorzieningen in je huis

Als je toch gaat verbouwen, dan is het mogelijk interessant om ook energiebesparende voorzieningen te plaatsen. Bijvoorbeeld een energiezuinige ketel, zonnepanelen of extra isolatie. Je kunt hierdoor flink besparen op je energierekening. Bovendien kun je vaak extra hypotheek opnemen, soms zelfs tegen een lagere hypotheekrente. Je hypotheekadviseur bij Vrieling kan je hierover uitgebreid vertellen.

Hoe zit het met je verzekeringen als je gaat verbouwen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal tijdens een verbouwing. Je woonhuis- en inboedelverzekering (die je voor de verbouwing hebt afgesloten) bieden beperkte dekking tijdens een verbouwing. Dit is afhankelijk van de grootte van de klus. Na de verbouwing kan je huis in waarde zijn gestegen, dan is het belangrijk dat je woonhuisverzekering nog voldoende dekking biedt. 

Neem daarom voor de verbouwing altijd contact op met je adviseur. Dan weet je zeker dat alles goed geregeld is, tijdens én na de verbouwing.

Meer weten over het financieren van je verbouwing?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot je hypotheek? Maak dan een afspraak voor een gratis hypotheekgesprek. Je hypotheekadviseur berekent tijdens het gesprek wat je kunt lenen en vertelt je welke opties er zijn. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend en je bent helemaal op de hoogte van de mogelijkheden.

Maak een afspraak voor een gratis hypotheekgesprek