'Hoe verzekeren we ons huis?'

Dit is een vraag die veel gesteld wordt wanneer mensen voor het eerst een woning hebben aangekocht. Wij vertellen je er graag meer over.

Dit is een vraag die veel gesteld wordt wanneer mensen voor het eerst een woning hebben aangekocht. Je sluit een hypotheek en de hypotheekverstrekker eist dat jij je woning verzekert. De hypotheekverstrekker wil namelijk zekerheid dat als er wat gebeurt met jouw woning, hij ervan verzekerd is dat hij zijn geld (de lening die jij afsluit) weer krijgt. Het verzekeren van je huis doe je met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd). 

Een opstalverzekering biedt niet alleen dekking bij complete verwoesting van je huis, bijvoorbeeld door brand. Je bent ook verzekerd voor een groot aantal kleinere schades. Bij de opstalverzekering is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je woning niet onderverzekerd is en dat je deze garantie gedurende de looptijd ook behoudt. 

Dat je de woning goed verzekerd moet hebben is wel duidelijk, maar je gaat je nieuwe woning ook inrichten. Denk aan nieuwe meubels, televisie, vloerkleden en ga zo nog maar even door. Al deze zaken in je nieuwe woning verzeker je met een inboedelverzekering. Voor de inboedelverzekering geldt ook dat het belangrijk is dat je een verzekering kiest waarbij je niet onderverzekerd kunt zijn.

Naast de opstal- en inboedelverzekering is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als eigenaar van een woning kun je aansprakelijk gesteld worden door personen die schade oplopen door toedoen van jouw woning. Bijvoorbeeld als door een windvlaag jouw dakpan op de auto van je buurman belandt.

Alle verzekeringen voor je woning verzekeren wij bij Vrieling in het Particulier ZekerheidsPakket. Het pakket is verder uit te breiden met bijvoorbeeld een reis-, rechtsbijstand-, auto-, ongevallen-, fiets- en caravanverzekering. En hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je ontvangt.

Meer weten?

Wil je een goed advies voor je nieuw aangekochte woning? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag.