Gratis controle camerasystemen

In Nederland vonden er in 2009 nog bijna 3.000 overvallen plaats, inmiddels zijn dat er rond de 1.100 per jaar. Vorig jaar kende echter een lichte toename van 3%. Dat laat volgens minister Grapperhaus zien dat we moeten blijven zoeken naar nieuwe wegen om de aanpak van overvallen te versterken. 

Excellent cameratoezicht

“Een overval is een afschuwelijk misdrijf met veel impact op slachtoffers. Helaas vinden er gemiddeld nog steeds drie overvallen per dag plaats Met ‘Excellent Cameratoezicht’ hebben we de beschikking over een belangrijk nieuwe, effectief wapen in de strijd tegen criminaliteit zoals geweld, diefstallen en overvallen. Een verbetering van de kwaliteit van camerabeelden helpt enorm. Minister Grapperhaus roept daarom de hulp van ondernemers in, om samen ervoor te zorgen dat de kwaliteit van die beelden toeneemt. ‘De minister lanceerde zaterdag 12 januari jl. de campagne in Haarlem. Ondernemers uit Noord-Holland komen als eerste in aanmerking voor de gratis camerascan. Dat is zo geregeld om de aanvragen goed te kunnen verwerken. De landelijke uitrol van de campagne volgt dit jaar.

Negen punten Excellent cameratoezicht

Met de negen punten voor excellent cameratoezicht van de politie en het OM vergroot u de kans op geschikte beelden voor heterdaad, opsporing en vervolg. Verhoog de preventieve kracht van cameratoezicht en gebruik bij aanschaf, installatie en onderhoud van het camerasysteem deze 9 punten. Wilt u ook zeker weten of uw camera voldoet aan de 9 punten? Neem dat contact op met Colin Voetee van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. 


Wilt u meer weten?

Dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0523 – 28 27 26 of maak een afspraak. Wij staan u graag te woord.